This Page

has been moved to new address

Blogspot Down | Tragedi 13 May atau Friday 13??

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Blogspot Down | Tragedi 13 May atau Friday 13??

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

14 May, 2011

Blogspot Down | Tragedi 13 May atau Friday 13??

Semalam blogspot down. balik keje ingat nak update blog lagi.. tapi tak boleh. sedang dalam maintenance katanya.. huhuhu.
Terus aku terfikir bila tengok tarikh. 13 mei! dan pada hari Jumaat..!!
Adakah sesuatu berlaku pada 13 mei atau Friday 13??

Arrrghhhh... apa-apa pun aku tak leh update blog semalam.. korang yang lain guna blogspot pun sama... hmmmm... dah lama terfikir nak tukar kepada domain sendiri.. dot com.

cuma aku nak tanya kepada blogger-blogger yang dah guna domain sendiri..

- adakah bila kita tukar dot com.. boleh bawak semua isi kandung dari blogspot ke blog dot com tersebut?

- apakah kelebihan dot com dari blogspot..? adakah dot com ada "backup" untuk entry post kita?

- jika kita tukar domain tu.. follower pun ikut sekali atau kena buat baru? dan juga bloglist tu boleh ditukar link tak?

errmm... banyak tanya laak aku nih.. yea laaa.. malu tanya sesat jalan.. sesat jalan malu laa tanya.. kekekee.. blogger-blogger skalian diminta beri pendapatan yea..

Aku nak pegi sesi photoshoot jap..

Labels: ,

14 Comments:

Blogger boy said...

aku pun tak tau le nak cakap geng. aku pun guna blogspot gak.. ngah tunggu komen yang guna dot. dot le kita ni geng ....

Saturday, May 14, 2011 9:01:00 AM  
Blogger Cendana Kasih said...

setahu saya kita boleh pindahkan semua entri dalam blogspot tu dengan follower nyer skali... kawan cakap laaa (ada la dua tiga orang kawan dah buat) ...
entah ler..saya pun sedang berfikir untuk beli domain sendiri, dan kena belajar la sikit2.

Saturday, May 14, 2011 9:10:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

Kalau pakai domain sendiri kita boleh export sumer post dari blogspot ke blog dot com kita....boleh set blog list....no problem....

Saturday, May 14, 2011 9:41:00 AM  
Blogger ct N honey said...

tunggu duit nuffnang msuk byk baru boleh domain sendiri.

Saturday, May 14, 2011 12:17:00 PM  
Blogger KiD said...

boy: ada rasa-rasa nak tukar tak? hehehe

Saturday, May 14, 2011 9:45:00 PM  
Blogger KiD said...

cendana kasih:ooooo.. boleh pindahkan semua data, ok laa tu kan?

Saturday, May 14, 2011 9:45:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: haaaa... itu memang terbaaiikk la.. hmmmmm

Saturday, May 14, 2011 9:46:00 PM  
Blogger KiD said...

ct N honey: alaaa.. takkan nak tunggu nuffnang kut.. :)

Saturday, May 14, 2011 9:46:00 PM  
Blogger BeaN MorENo said...

kene bezakan samada dotcom hanya domain ataupun dotcom selfhosted iaitu hosting. Kalau dotcom hanya domain maka sama je tetp dihos dalam blogspot tapi kalau selhosted blog kita simpan dalam hosting then lagi satu semua entri blogspot boleh dipindahkan ke wordpress tapi satu je feed mungkin berubah

Sunday, May 15, 2011 1:51:00 PM  
Blogger KiD said...

bean: maksud feed?

Sunday, May 15, 2011 2:40:00 PM  
Blogger Rozuan Ismail said...

kadang-kadang terfikir jugak pasal isu blogspot maintainance tarikh tu.ada kaitan dgn friday 13 ke?erm

Sunday, May 15, 2011 6:56:00 PM  
Blogger boy said...

terniat gak nak tukar geng. tentu shok gak ada sendiri punya dot dot. tapi masa ni lum lagi kot. ko plak geng mcm mana terniat gak ke nak tukar? kalau dah tukar tu info2 lah kat kwn ye geng. ok lah gua chau dulu geng -_-V

Monday, May 16, 2011 12:20:00 AM  
Blogger KiD said...

wan: kebetulan aje kut.. tak pun omputih ni memang takut 13 Friday../ hahha

Monday, May 16, 2011 2:45:00 AM  
Blogger KiD said...

boy: nanti dulu eh.. kid pun tgh buat kajian dan undian nih.. huhuhu

Terima Kasih 1000 Followers Blog ShaKiddo!!

Monday, May 16, 2011 2:46:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home