This Page

has been moved to new address

JM BARIANI HOUSE PUTRAJAYA | Selamat Hari Ibu

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: JM BARIANI HOUSE PUTRAJAYA | Selamat Hari Ibu

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

08 May, 2011

JM BARIANI HOUSE PUTRAJAYA | Selamat Hari Ibu

Hari ini 8/5/2011 menjadi sejarah dalam keluarga aku. Sempena Hari Ibu, kami kebetulan satu keluarga dapat berkumpul sekali lagi untuk makan-makan bersama. Dua orang adik ipar aku pun join sekali. Si Milah dan Si Tona.. hahahaa


Kali ini bertempat di Alamanda Putrajaya. Sebelum ni kami makan-makan di Ayam Penyet, Bangi dan juga Restoran Ikan Bakar Sekinchan, Jalan Reko Kajang. Untuk lunch di Alamanda bersama keluarga, kami memilih JM BARIANI HOUSE untuk makan-makan. Jom terjaaaahhh...

Pintu masuk JM BARIANI HOUSE, Alamanda
Suasana dalam Restoran JM BARIANI HOUSE

My ilham pun nak mamam sama??
 
Doa dulu sebelum makan yea... Bismillah..
Aku makan nasi beriani dan...
 
dan Kambing.. sedapnya!!

Macam-macam air ada..

Aku pilih air sirap bandung cincau!!
Dan kami order Rojak Petis
dan kegemaran aku....

TAPAI AISKRIM!!!!
Huwaaaaa... sikit je rasa tapai tu.. walaupun order 3 mangkuk dan aku sapu dua mangkuk.. hehheeh.. aku suka tapai pulut.. perrghhh.. (sebab lepas makan tapai, leh layan membuta..hahahaha). Thanks a Lot kepada sponsor kami iaitu blogger HAZMANFADZIL.COM yang merupakan abang sulungku.


Dan special untuk hari ini.. SELAMAT HARI IBU!! Buat ibuku yang tersayang dan isteriku yang tercinta..

Oh yea.. kalau korang nak ke JM BARIANI HOUSE Alamanda, Putrajaya, boleh laa call 03-8890 4001 untuk booking atau sebagainya. Selamat menjamu selera!!!

Labels: , , ,

13 Comments:

Anonymous akubiomed said...

Wah bestnya dapat membawa ibu keluar makan bersama keluarga sempena Hari Ibu.

Selamat Hari Ibu

Sunday, May 08, 2011 6:36:00 PM  
Blogger grOundnUt said...

sonoknye dapat banjer mak kite kan...aku pon sempat wish je...huhuhuh...@_@'

Sunday, May 08, 2011 10:19:00 PM  
Blogger tukang merepek said...

xmo r JM beriani..ak nk MJ bariani plak..de x?

Sunday, May 08, 2011 10:29:00 PM  
Blogger KiD said...

akubiomed: haaa.. ni kebetulan semua hali keluarga ada.. :)

Sunday, May 08, 2011 10:42:00 PM  
Blogger KiD said...

groundnut: yang penting.. tak lupa mak kita.. :)

Sunday, May 08, 2011 10:43:00 PM  
Blogger KiD said...

tukang merepek: ader.. kat TTDI

Sunday, May 08, 2011 10:44:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

hohoho.....next plan kita buat makan2 time umah siap yea...tapi cik wa nak masak2 kat umah....okey la kan kita tunaikan hajat adik mak buyung kita tu.... ;-p

Monday, May 09, 2011 10:24:00 AM  
Blogger Arya Putra said...

tapai aiskrim!
aku tak pernah makan lagi..sedap tak?

Monday, May 09, 2011 10:48:00 AM  
Blogger Matjoe said...

fuuu, kaya brader ngko tu. agaga

Monday, May 09, 2011 4:11:00 PM  
Blogger leyzajamil said...

OOOH..patutla tanya bukan main tempat makan tersedap hari tu, rupanya nak raikan hari special dengan famili..

hazman tu ur bro rupanya..hihi baru ku tau.

siapa bakal isteri keempat SY?

Monday, May 09, 2011 5:56:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: ok gak tu.. sblm dia beranak.. heheehe

Monday, May 09, 2011 8:53:00 PM  
Blogger KiD said...

arya putra... peerrggghhh.. memang mantap! ko kasi aje.. aku leh setel.. hahaah

Monday, May 09, 2011 8:54:00 PM  
Blogger KiD said...

matjoe: hahaha dia dapat bonus kut.. heheh

leyzajamil: haaaaa.. sebab tu laaaa..

Monday, May 09, 2011 9:12:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home