This Page

has been moved to new address

Cara CRACK WEP key , CURI WiFi | Jangan baca kalau taknak tahu!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Cara CRACK WEP key , CURI WiFi | Jangan baca kalau taknak tahu!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

23 April, 2011

Cara CRACK WEP key , CURI WiFi | Jangan baca kalau taknak tahu!

*Amaran: Entry ini adalah berdasarkan pengalaman dan kajian penulis. Tiada kene mengena dengan major hackers atau crackers (ape aku merepek nih)

Orait.. Sebenarnya, petang khamis lepas, streamyx umah aku macam ada masalah. Macam slow connection pun ada.. macam connected but cannot browse pun ada.. Aku dah buat BASIC troubleshooting . Aku dah ping DNS semuanya lepas. 


Dah laaa aku cuti dua hari, camner nak bikin sendiri nak release session atau reset port. Alih-alih aku call buat report call 100 (aku CSR sendiri pun kena gak call.. hahahaa)

Semalam, technician call, katanya line aku ada masalah BRAS dari DSLAM. Ishhh.. aku call takde outage pun.. hmmm.. takpe, aku suruh dia fix masalah aku cepat. Sementara tu, satu hari sampai jumaat petang takde internet. So, aku terpaksa laa gunakan cara CRACK WEP KEY ni.. (amaran kepada blogger sekalian, jangan tiru aksi ini.. hehehe)
Start crack dalam 6.21pm

Lebih kurang setengah jam, dah dapat WEP key
Pakai Linux system..
Terus aku boleh connect wifi lain
Haaa.... Mudah kan? begitu mudah untuk crack wep key / crack wifi dan "tumpang" internet percuma. Benda ni bukan suka-suka leh guna.. Aku rasa ramai gak yang dah tahu. WEP ni dah lama boleh crack, tetapi software nya sahaja yang 'disorok' berbanding kat US yang dah bersepah2. 

Klau WPA2 PSK (yang biasa unifi pakai) pun boleh crack, tapi ambil masa yang agak lama. Kena pakai brutal force dictionary attack. hehehe. Dah malam sikit, internet aku pun ok, so aku pakai yang aku punya je laaa.. hehehe

Yang ni "shakiddo" punya berbanding "ais**###" punya wifi
Dah pakai aku punya... apa lagi,. Blogging tanpa henti laaa... hehhehee.. Yesss.. Terima kasih Streamyx!!! Unlimited Internet Access..
Tuuu dia.. akhirnya korang dah tau WEP key / wifi password boleh di CRACK. Biasanya digunakan ketika internet down, brokband dah overlimit usage dan lain2. Nak tau ke? Kalau nak... errmmmm.. 

Sekian. =)

Labels: , ,

16 Comments:

Blogger Botak said...

pengerasnya ape?
pulut kuning ngan telur rebus ke?
wahkahkahkah..

p/s: jap g tuan empunya wifi dtg bwk parang., hahahaha...

Saturday, April 23, 2011 11:08:00 AM  
Blogger KiD said...

botak: hahahaa.. takde laa macam bomoh2.. ni kan alaf baru.. hek hek hek.. side income sket je.. :p

Saturday, April 23, 2011 11:18:00 AM  
Blogger shaffique said...

tq la. lepas ni boleh ar guna wifi orang nak download movie. huhu.


My latest entry : Iklan Aiskrim Korea Yang WTF

Saturday, April 23, 2011 11:22:00 AM  
Blogger hanani0210 said...

bestnya kalau dapat crack..tapi jauh la pula nak belajo..tak paham eden ni nengok-nengok kat PC je..kena depan mata berguru.. :)

Jom baca ni: Konsert Untukmu Loloq..

Saturday, April 23, 2011 11:28:00 AM  
Blogger KiD said...

shaffique: haaa.. nak download muvie, pakai laa sendiri nye (kalau line laaa..) benda ni ada baik buruknya jugak.. hehehee

Saturday, April 23, 2011 11:46:00 AM  
Blogger KiD said...

hanani: ohhooo.. jauh kat mana tu? kid pun baru2 belajar je.. :)

Saturday, April 23, 2011 11:47:00 AM  
Blogger Fara said...

apa kata kongsikan di sini sure trafik mencanak2 tinggi..hehehhe

Saturday, April 23, 2011 2:11:00 PM  
Blogger KiD said...

fara: trafik memang mencanak dah.. hehehe.. ni side income laa.. heheehe

Saturday, April 23, 2011 2:25:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

hurmmm....sya sering mengalami masalah overlimit broadband usage .... so saya amat berminat nak tahu pasal perkara menarik nie....takat PENGERAS tu .... once again no problemo...ngeh3x....

Saturday, April 23, 2011 8:37:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: hohoho.. itu pengeras pun kena kasi tom guru sket.. hehehe.. nanti kena gi area rumah, baru leh crack.. depend wifi yang ada di sekeliling rumah or tempat keje.. sekarang, cer usha ape wifi2 yang ada dan selalu online.. siang dan malam (kira macam cari mangsa laa) hehehee

Sunday, April 24, 2011 3:05:00 AM  
Blogger Encik Peluang said...

boleh x aku nk curi line jiran sebelah rumah aku yg pakai wifi ni....hahaha...boleh pakai x cara atas tu..

Sunday, April 24, 2011 11:24:00 AM  
Blogger En iLham said...

haha.kagum2..kalau kat kolej ni memang dah tak boleh curi sape2 punye wifi..dah ada satu je pun..bro, ajarlah camne nak bypass website mcm mediafire ke kalau gune internet kolej macam sy ni...hehehe...dah lame tak download movie ni

btw, en ilham sekadar nama samaran..haha

Sunday, April 24, 2011 12:04:00 PM  
Blogger KiD said...

encik peluang: boleh sahaja.. asalkan WEP key.. :)

Sunday, April 24, 2011 12:54:00 PM  
Blogger KiD said...

en ilham: internet kat kolej pakai macam mana? streamyx zone ke? ader username?? hehehee.. mediafire dah kena block ke?

Sunday, April 24, 2011 12:55:00 PM  
Anonymous Skinner said...

WPA kalau bole crack kira lucky lah. sbb pakai dictionary crack je

Monday, May 30, 2011 10:37:00 PM  
Blogger KiD said...

skinner: hehehe.. lama sangat nak tunggu...

Monday, May 30, 2011 10:57:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home