This Page

has been moved to new address

Restoran Ikan Bakar Sekinchan, Jalan Reko Kajang

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Restoran Ikan Bakar Sekinchan, Jalan Reko Kajang

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

19 April, 2011

Restoran Ikan Bakar Sekinchan, Jalan Reko Kajang

Ahad lepas, sempena menyambut ulangtahun my dad yang ke 56, kami sekeluarga meluangkan masa bersama di Restoran Ikan Bakar Sekinchan, Jalan Reko Kajang. Idea ni datang dari my brother yang juga ada BLOG PASAL MAKAN

Kebetulan hari ahad, dan aku juga cuti dari keje shift, maka segala anak menantu dan cucu kecuali adik aku di uitm semua berkumpul.
Landmarknya Petronas Jalan Reko, Kajang yang berdekatan dengan HOTEL REKO INN. Selamat menonton gambar ikan bakar.
Ikan pari ada.. ketam ada..

Kerang ada.. lala ada..
wifi pun ada.. WEP = rsibkajang123 (diorang pakai 1Mbps) hehehehe
ikan keli ada.. ikan kembung ada..
ishhh.. korang tengok sendiri lah harganya..
Suasana dalam Restoran Ikan Bakar Sekinchan, Jalan Reko Kajang
apa lagi... Order laaaa...
kami berlapan termasuk ilham..
Ikan Merah Bakar
Sotong Bakar dan juga ikan bakar lagi (ape ntah nama)

Ulam dan sambal
My peberet Epal Asam Boi dan tembikai laici (my sha)
Cencaru bakar
Dan juga.....
Makanan berkhasiat
Seekor BELUT
Yang menjadi BELUT BAKAR!!
Haaaaa... sedap dan menarik kan??!! Ada juga sup ayam. tapi tak sempat nak ambik gambar sebab sibuk meratah ikan, sotong dan belut bakar. Bapak aku pun kata... KITE BAKOR AJE!!!!

Tuuu dia.. Banyak lagi gambar aku nak letak, tapi karang jammed lak.. tunggu laaa my brother upload gambor dia.. so far, harga untuk semua tu adalah RM203.80 dan skali skala boleh laa makan kat sini untuk celebrate bersama family. Servis di tahap baik lagi.. cuma perlu susun kerusi meja yang agak rapat. Mungkin ramai sangat dan tak cukup kedai ni kalau satu corner lot.. (bisnes bagus laaa tu)

Eh, mana my ilham??
Kenyang minum susu daaa... hehehehee
Orait, buat korang yang nak cuba Ikan Bakar, boleh laaa ke Restoran Ikan Bakar Sekinchan, Jalan Reko Kajang. Ada banyak cawangan dah restoran ni.. amacam??? KITE BAKOR AJE!!! ekekeke

Labels: , , ,

21 Comments:

Blogger Nour Akmal said...

wahh..bestnya..
harga kat cni mcm ne?ok tak?
rse mcm nk try la mkn kat cni..

Tuesday, April 19, 2011 12:53:00 PM  
Blogger Suara Kalbu said...

Ada satu dekat dengan rumah akak. Nanti boleh cuba gi sana..

Anyway ,,, terima kasih je lah sebab awak saje je letak gambor2 ni nak bagi akak lapar tahap gaban kan ? Rasa nak bako je budak kid ni huhuhu

Tuesday, April 19, 2011 1:02:00 PM  
Blogger hana said...

wah best nye..
terliur ni..
tp belut tu x suke!!!haha

Tuesday, April 19, 2011 1:11:00 PM  
Blogger lieynanilaz said...

tokey kedai org sekinchan ke?seb baik tulis nama tempat...kalu idak pala ni dah ingat sekinchan,selangor...he3..

Tuesday, April 19, 2011 2:10:00 PM  
Blogger Aina said...

alaaa..lambat tahu.sy pergi nelayan titiwangsa bwk fmly aritu. punya lah x best sekarang ni tempat tu...
Air Asia bakal ada pramugari berjambang

Tuesday, April 19, 2011 2:19:00 PM  
Blogger BHAIHAQI COOL said...

Aghhh , aku dah lapar tgk...

Tuesday, April 19, 2011 2:40:00 PM  
Blogger KiD said...

nour akmal: harga boleh tahan jugak laaa.. berbaloi dgn apa yang kita makan..

akak SK: ape tunggu lagi?? kita bakor aje!!!!

Tuesday, April 19, 2011 2:58:00 PM  
Blogger KiD said...

hana: try laaa skali makan belut.. hehehe

lieynanilaz: agaknya laaa... kedai ni dah banyak branch dia... try laaa

Tuesday, April 19, 2011 2:59:00 PM  
Blogger KiD said...

aina: nelayan titiwangsa tu dah lama... try laa yang baru ni..

baihaqi: hahahaaa.. saje post time tghari... kite bakor aje!!!!

Tuesday, April 19, 2011 2:59:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

Okey la kan sesekali makan ikan bakor.....kalau tak asyik makan beriani tak pun nasik ayam penyet.... next time kita cari menu baru pulak ye

Tuesday, April 19, 2011 3:58:00 PM  
Blogger cik violet said...

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

terliur beb..huhuhu

Tuesday, April 19, 2011 8:35:00 PM  
Blogger Matjoe said...

menu dia cuma bakar jer kan. xde masak2 lain kan? boring la camtu

Wednesday, April 20, 2011 8:39:00 AM  
Blogger KiD said...

abg man: tu laaa pasal.. asyik lebih kurang sama je... hehehee

cik violet: kalau nak cuba.. singgah laa ke situ..

Wednesday, April 20, 2011 9:02:00 AM  
Blogger KiD said...

matjoe: memang bakor aje! heheeh.. skali skala kami nak pekena bakar2 punya.. :)

Wednesday, April 20, 2011 9:03:00 AM  
Blogger JAI said...

Aku nak hazman cam menyorok jerr..wakakaka..nak pau dia kasik belanja gua..haha

Wednesday, April 20, 2011 9:42:00 AM  
Blogger KiD said...

jejai: kedudukan meja dan kerusi agak rapat dengan yang belakang dan sebelah.. nanti tghari dia kasi upload laaa dia punya ikan bakar skinchan.. hehheehe

Wednesday, April 20, 2011 9:50:00 AM  
Blogger Maly F said...

me balik 28 April..be prepared..heee :)

Wednesday, April 20, 2011 10:35:00 AM  
Anonymous Kancilbiru said...

makk aiii sedapnya...terliur nengok belut bakar tu..hehehe..eh...

ps: maharani harga RM65 jer tuan...sila hadiahkan satu pada org umah..:P

Wednesday, April 20, 2011 1:43:00 PM  
Blogger Sharinginfoz said...

ikan bakar kat sini memang sedap

Wednesday, April 20, 2011 1:55:00 PM  
Blogger KiD said...

mal: prepared? nak blanje ke? hehhee

KB: cuba try test laa belut bakar tu.. macam ikan keli je rasanya,,, hehehe
ok, nanti kid info kalau nak yea..

Thursday, April 21, 2011 10:18:00 AM  
Blogger KiD said...

sharinginfoz: pasni nak try ketam dan kerang bakar lak... :)

Thursday, April 21, 2011 10:19:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home