This Page

has been moved to new address

Selamat Hari Guru! | Aku Cikgu KiD

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Selamat Hari Guru! | Aku Cikgu KiD

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

16 May, 2011

Selamat Hari Guru! | Aku Cikgu KiD

16 Mei, tarikh yang semua orang ingat kepada guru masing-masing. Kalau korang nak tahu, aku dulu pun cikgu juga. Sempat mengajar selama 8 bulan aje. huhuhuu.. Sekarang dah tukar kerja. Semuanya kerana komitmen keluarga. yea laaa.. dulu aku mengajar di Sekolah Menengah Swasta Saleha, Genting Highlands dan juga Highlands International Boarding School.

Korang tak caye eh kat genting ada sekolah? ada maaaa.. sebelah Institut Aminuddin Baki (IAB) tu je. Dalam IAB tu pun ada skolah rendah maaa.. Aku mengajar subjek Kemahiran Hidup (main subject), Pendidikan Sivik dan Pendidikan Seni Visual. Koordinator Kokurikulum pun skali jugak. Warden asrama pun jugak. Cuma, sekolah ni berasrama, jadi aku balik sebulan sekali dan cuti sekolah aje time tu. cian my sha time tu.. Seb ada adik ipar dok teman.

Nak tengok gambar aku jadi cikgu?? haaa... Mr KiD at Genting!!!

Johan Sukan 2010

Blue House!
Year 7 at ERT room
Masak Spaghetti untuk Form 1
Form 1 excel
My Lovely 3rd Floor Boys!!
5 Arts.. always in my Heart

Tarawikh bersama..
Young and Dangerous! hahaaaa
Ghost House! Sangat best!

Form 5..!
Year 7.. memang nakal

Year 8.. funny and also naughty..

Form 2 excel
Form 5
My Last Day @ SMS Saleha , HIBS Genting Highlands
Aku tak boleh nak citer sangat pasal sekolah nih. Sebab bila citer, macam-macam kenangan yang akan datang. huhuhu... touching lak.. Memang seronok menjadi cikgu walaupun hanya 8 bulan. Alhamdulillah, mereka semua berjaya! dan semoga terus melangkah ke Menara Gading.

Keranamu HIGHLANDERS..!!! AKU RINDU KAT GENTING..!! huhuhu.. Suatu hari nanti akan ku jejak ke sana semula.. Buat cikgu-cikgu SMS SALEHA dan HIBS GENTING HIGHLANDS... SELAMAT HARI GURU..!!

Labels: ,

12 Comments:

Blogger saya_arief said...

selamat hari guru..
:D

Monday, May 16, 2011 8:31:00 AM  
Blogger Matjoe said...

ahaha, giler best jadi cikgu. tak sangka pulak bro ni penah jadik cikgu

Monday, May 16, 2011 9:13:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

dah macam member je ngan bebudak tu yea....

Monday, May 16, 2011 9:16:00 AM  
Blogger KiD said...

saya_arief: hehe.. tq tq.. bekas guru

Monday, May 16, 2011 9:17:00 AM  
Blogger KiD said...

matjoe: memang giler best!! walaupun kejap.. budak2 tetap panggil kita cikgu kat kita kalau kat luar.. huhuhu.. cikgu giler2 katakaaan..

Monday, May 16, 2011 9:18:00 AM  
Blogger KiD said...

abg man: hahaaa.. biasa laaa, budak2 jauh dari family.. anak2 orang kaya lak tu.. tapi tetap panggil Mr KiD.. :)

Monday, May 16, 2011 9:34:00 AM  
Blogger leyzajamil said...

oooh..bekas guru la kid ni ye? kenapa tak diteruskan karier yang murni tu?

Monday, May 16, 2011 10:11:00 AM  
Blogger KiD said...

leyzajamil: yup.. huhuhu.. kalao kat genting skrang ni.. tak dapat selalu jumpa ilham laaa skrang.. kena duk jauhan..

Monday, May 16, 2011 10:36:00 AM  
Blogger Rozuan Ismail said...

bestnya ajar atas gunung.huhu.seronok.yg wan tahu IAB je.huhu.cikgu rupanya.selamat hari guru =)

Monday, May 16, 2011 12:47:00 PM  
Blogger KiD said...

wan: tq tq so much.. bekas guru je

Monday, May 16, 2011 1:08:00 PM  
Blogger Eyriqazz said...

wah,cikgu kid yang dikagumi..mesti kegemaran student dulu2 ni..selamat hari guru buat cikgu kid juga..hik4,mesti rindu profesion perguruan kan?

Monday, May 16, 2011 9:19:00 PM  
Blogger KiD said...

eyriqazz: yupp.. i'm one of the student's favorite.. mereka anggap mr kid tempat berlindung.. maklumlah duk boarding.. tq for wish.. dan sudah semestinya rindukan profesion guru.. lagi2 di genting.. dan bro dulu buat entry pasal genting.. huhuhu.. sedey...

Monday, May 16, 2011 9:52:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home