This Page

has been moved to new address

Petronas.. Mesra ke??

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Petronas.. Mesra ke??

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

16 November, 2010

Petronas.. Mesra ke??

Pernah isi minyak?
Pernah...
Pernah isi minyak kat Petronas?
Mesti laa pernah...
Ada kad Mesra?
Ada laaaa...
Pernah reedeem kad Mesra?
Errmm... belum lagi... hehehe


Eh ape daaaaa... Aku tanya, aku jawab.. Aku tanya, aku jawab.. Lepas ni, aku tanya korang kena jawab tau? hahaahhaaa...

Kali ni, aku nak citer pasal semalam. Pasal Petronas dengan kad Mesra nya.. Dulu kan, kad Mesra ni merge dengan Real Rewards tapi skrang tak lagi. Masing-masing dah ada potential customer or itu sebahagian daripada marketing strategy kot..

Aku teringat kad Bonuslink aku yang dah lama tak pakai, then ada surat hantar kat rumah. Sebahagian ayat berbunyik begini. "Mata ganjaran anda akan dilupuskan sekiranya tidak ditebus dalam masa 6 bulan".. dan aku tengok point aku dilupuskan sebanyak seribu lebih.. wakakaakakaaa... Hambikkkkk ko..

So, aku dengan pantas dan tuntasnya pergi ke Petronas Presint 9 yang dekat rumah aku, kuarkan kad Mesra Petronas aku dan bagi kat brother kat kaunter nih..
"Tolong check point kad saya ni boleh?"
Boleh... jap yea..

"Point kad abang ni ada RM35".
Wow!! boleh tahan.. hahaha..
"boleh redeem dengan petrol?"
Boleh..
Boleh redeem dengan barang2 dalam kedai Mesra ni?
Boleh...


Apa lagi, aku terus redeem Petrol sebanyak RM30. Nanti buatnya ditolak point, rugi lak aku.. hahahaaa.. Buta-buta dapat RM30 leh isi minyak. Padahal, ni dari kita swipe kad untuk isi minyak gak kan? 


Lepas isi minyak, baru aku teringat.. Ada peraduan dari Petronas nih. Hantar contest susah bebenor nak menang. tapi try je laaa kan.. Untung sabut kan timbul. hehehee
Haaaa, lagi satu...

Kat mana-mana Petronas yang aku pegi, so far setakat ni semuanya Mesraaaaaaa laaaa..(eh, macam Bob Mesra lak..) Pekerja-pekerja pun layan customer dengan baik. Ok laaa macam tu..
Nanti aku citer pasal bagi compliment... :)

Labels: ,

6 Comments:

Anonymous Kancilbiru said...

laa ada expired ka? tak tau pun...huhuhu ok nak p check sekarang..

Tuesday, November 16, 2010 8:21:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

whoaaa... untung la dapat isi minyak free..... kalau tuang minyak motor seminggu punya stok tue...

Tuesday, November 16, 2010 8:53:00 AM  
Blogger KiD said...

Kancilbiru : baik gi check skrang.. Mmmg semua kad-kad ganjaran ni limit 6 bulan jer.. baru prasan.. huhuh..

Abg man : isi jangan tak isi.. boleh beli barang dalam mesra petronas lagi..

Tuesday, November 16, 2010 8:56:00 AM  
Anonymous ShA said...

sempat lg amik gambor brother yg check point ni ek!!! hihihihihi :)

Tuesday, November 16, 2010 10:54:00 AM  
Blogger Lazyf said...

motip check point Bonuslink tp g redeem kt Mesra Petronas???

Tuesday, November 16, 2010 12:05:00 PM  
Blogger KiD said...

check kad Mesra kat Petronas laaaa.. heheehe

Tuesday, November 16, 2010 11:42:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home