This Page

has been moved to new address

Devil's Stick

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Devil's Stick

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

12 November, 2010

Devil's Stick

Devil stick?? Red Devil?? Kayu Setan?? hehehee
Ada jugak orang panggil juggling stick, rhythm stick atau gravity stick.

Tapi, yang ni aku panggil Dancing Stick..

Ada 3 batang kayu. Dua kayu untuk pemegang. Satu kayu lagi untuk kita pusing2 dan dance kan dia... Cer tengok sikit.


Benda ni boleh laa di main time2 free. Orang2 nak show off ke.. hahaaa.. Tapi perlukan skill dulu. Aku pun dulu kantoi gak masa mula-mula. Mana laaa tau benda alah ni dulu. Kita kena imbang then pusing2 kan kayu yang satu tu. Ikut skill masing2 laaaa.. juggling, pusing2 dan lambung.. Macam aku wat nih..


Kalo nak detail lagi.. korang gi Youtube dan search Devil's stick. Giler banyak skill diorang. Yang pro nyer, tu yang taruk api kat hujung dua dua belah kayu yang satu tu.. Haaaaaa.. ada paham ka?

Dan Dancing Stick ni... Khas untuk aku, dari sifu KH aku kat Genting.. Mr Yong Kok Seng... Dia yang buat dan bagi khas untuk perpisahan. huhuhuhu (tibe2 sedey lak)
Yes.. Mr Yong adalah sifu kat SMS Saleha Genting Highlands.. Thank You sifu!!!

So, korang nak join devil's stick ni..?? Mula2 dulu aku malu2.. tapi bila dah start... Satu period kelas aku dok main bende nih.. Assyyiiiikkkkkkk

Labels: ,

3 Comments:

Blogger Sharinginfoz said...

tak tahu le mengenai benda alah ni, thanks for sharing

Friday, November 12, 2010 4:07:00 PM  
Blogger KiD said...

kat Malaysia tak ramai yang aktif main nih..
hehehee..
Tapi KiD ada... yeaaahhhhh

Saturday, November 13, 2010 12:19:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

whoaaa... memang sumthing new la .... memang unik laaa.... lepas nie boleh la praktis buat persembahan solo.... hik3x

Saturday, November 13, 2010 10:46:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home