This Page

has been moved to new address

Doa Cari Barang yang Hilang

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Doa Cari Barang yang Hilang

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

10 November, 2010

Doa Cari Barang yang Hilang

Korang pernah hilang barang? Lupa mana letak?
Mesti pernah kan...? takkan laaa tak pernah langsung.. heheehe
Abis tu.. ape yang korang buat..? mesti gelisah kelam kabut giler kan?

Sama laaa macam aku.. nak share sikit.

Masa aku ngajar kat Genting ari tu.. ada laaa time lunch. Aku nak makan, then bukak laa cincin aku. Biasa pakai sudu garpu, tapi ari tu makan ayam kot.. maka pakai laaa tangan. So, cincin2 aku simpan dalam poket laa. Lepas makan, aku pakai balik. Then balik ke boarding. Nak rileks jap.

Sampai kat bilik, aku bukak laa jam, cincin dan staff tag aku. letak atas meja. Pergi toilet jap, pastu solat.. Pehtu rileks laaa jap atas katil. Kul 1.50pm nak turun gi sekolah balik. Jam dengan tag je jumpa. dua2 cincin aku tak nampak lak.. Alamak!!!!

Aku punya cari punya cari punya cariiiiik... tak jumpa jumpa.. aduyaaaaaiii.. Dah laa satu cincin kawin. Idak laaa mahal sangat, tapi ofcoz laa valuable. Kepala dah buntu. Jap lagi ada kelas. Carik lagi wat kali terakhir.. aduuuiiii.. mana laaa pulak ilangnya nih. Time ni dah sejat dah sampai kepala.

Pastu, gi sekolah macam biasa.. tapi dengan mood yang agak resah dan blur2 je ngajar bebudak tu.. adusss.. kepala dah terpikir, macam mana laa nak cari balik kalau betul2 hilang.. hurrrmmm... dah abis kelas.. aku dok baca laaa sepotong doa ni.. dalam kelas tadi dok berdoa laaa hope cincin tu ada lagi.

Terkumat kamit aku baca. Dari staff room sampai laa balik boarding balik.
Aku sampai je bilik, terus aku gi kat meja balik. Ingat balik tempat yang aku letak.
Tup tup!!! ada bawah meja, terlindung dengan beg. pheeeewwwww...!!!!
Alhamdulillah syukurrrr....


Yea laaa kan.. Kekadang gerak hati kita adalah petunjuk dari Allah selepas kita berdoa mohon kepadaNya. Bendanya ada depan mata, tapi kita pulak tak nampak. Kredit kepada Darussyifa.org . Selamat beramal..!!!

Untuk menjadi insan yang cemerlang, mestilah dari hati dan akal yang tenang.. eewaaaaahhh

Labels:

6 Comments:

Anonymous Kancilbiru said...

tula kaedah dalam islam,kena yakin...kalau tak mesti ada ja yg dituduh pencuri...tak pepasal...hehehe

Wednesday, November 10, 2010 2:09:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

whoaaa.... bagus la petua nie... pasti akan dapat banyak membantu...good sharing...

Wednesday, November 10, 2010 2:18:00 PM  
Anonymous ShA said...

alhamdulillah...dpt ilmu baru!!TQ cikgu KID!!! :)

Wednesday, November 10, 2010 9:09:00 PM  
Blogger KiD said...

yea laa kancilbiru... memang blur time barang kita tiba2 "hilang"

abg man : share laaa jugak kat sesiapa yang lain.. :)

sha : sama2 kita timba ilmu yea.. :)

Wednesday, November 10, 2010 9:16:00 PM  
Anonymous ct noarizah said...

Salam..ni nk mnta izin ni...boleh ke sy share N3 doa ni...bagus utk semua org!

Tuesday, November 23, 2010 12:55:00 PM  
Blogger KiD said...

salam..
kak, sila laa..
ilmu Allah kita sebar2kan.. :)

Tuesday, November 23, 2010 1:03:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home