This Page

has been moved to new address

Menggeletar tengok Aksi Ragut Depan Mata!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Menggeletar tengok Aksi Ragut Depan Mata!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

08 April, 2011

Menggeletar tengok Aksi Ragut Depan Mata!

Kejadian berlaku di semalam. Sewaktu wife aku balik dari kerja dan ke Kajang untuk mengambil my ilham kat sana. Dalam pukul 5 petang. Baru je wife aku nak parking depan rumah mak aku, ternampak seorang aci kena ragut.

Sebijik motor RXZ telah follow seorang Aci ni. Sehingga berhampiran depan rumah aku (kira depan rumah jiran sebelah), seorang pemuda mengacukan pisau ke leher aci tu. Dan terus merentap rantai emas kat leher aci tu. Wife aku kebetulan memang baru nak parking dan nak kuar. Terus lock balik kereta sebab nampak depan mata.

Aci tu menjerit mintak tolong. Bapak aku yang sedang bermain-main dengan ilham, terus keluar tetapi katanya motor tu dah berdesup cabut! Wife aku sampai menggigil sebab agak terkejut tengok benda berlaku depan mata, nasib takde ape2.

Kesian aci tu, tak dapat nak buat apa2. Beribu jugak laa harga rantai dia tu katanya. Kalau laa aku ada time tu, memang dah kena penggal dah peragut tu dulu. Celaka punya peragut! Hangpa memang menyusahkan orang! Mangkuk hayun.

Ya Allah, Kau lindungilah keselamatanku dan keluargaku  di dunia dan akhirat. Ameeen..

Labels: ,

15 Comments:

Blogger Sharinginfoz said...

Risau betul ngan kes ragut yang berleluasa ni

Friday, April 08, 2011 8:04:00 AM  
Blogger ^^nu[dd]yra^^ said...

takutnyer...fobia gak kl blaku depan mater....

Friday, April 08, 2011 8:21:00 AM  
Blogger saya_arief said...

aku benci sangat2 ngan peragut nieh.

Friday, April 08, 2011 8:26:00 AM  
Blogger KiD said...

sharinginfoz: memang bro.. kekadang kita tak perasan diekori

Friday, April 08, 2011 8:34:00 AM  
Blogger KiD said...

nuddyra: tu laaaa.. semua kena hati2 nih

saya arief: hahaha.. kalo dapat, kasi pijak aje. huh!

Friday, April 08, 2011 8:35:00 AM  
Blogger leyzajamil said...

sy penah jugak kene ragut pagi2 jalan kaki sambil berangan, nasib baik peragut tu tak dapat beg masa tu, sy sentap balik!!..tapi dengar2 diaorang cari mangsa kat kawasan lain pulak..mujur sha & family kid takde apa2..smoga kita semua selamat dripada anasir jenayah yg makin mjadi2 skrg.

Friday, April 08, 2011 8:35:00 AM  
Anonymous zackir said...

kdng2 nk slhkn pragut pon pyh jgk sbb dgn keadaan ekonomi skrg ni yg agak trok n ditmbh peluang kerja yg terhad serta gaji yg x setimpal dgn ekonomi semasa mnybbkn byk kejadian camni, di tmbh undang2 yg x mnakutkan pnjenayah, "rilek la, hbs kuat pon penjara ja" kata pnjenayah. yg sedihnya yg byk trlibat ni org islam aka melayu di negara kita.

Friday, April 08, 2011 9:03:00 AM  
Blogger Nur Hanani said...

takutnya.. zaman sekarang ni depa rumah, ada orang pun dia berani nak ragut n curi...dunia dunia..semua ingat duit je. :(

Jom baca ni: Rawat penyakit dengan belimbing buluh..

Friday, April 08, 2011 9:09:00 AM  
Blogger Matjoe said...

opismate aku kalau keluar makan jalan kaki just bawak cash in hand. isyaAllah selamat tak kene ragut.
baby aku ok, sihat bro

Friday, April 08, 2011 9:11:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

kena sentiasa hati2 dengan keadaan sekeliling....

Friday, April 08, 2011 11:13:00 AM  
Blogger KiD said...

leyzajamil: tu laaa kan.. seb bek tak kacau my family.. huhu

zackir: koje melambak kat Malaysia ni.. tapi, kalo meragut, bukan tu caranya.. huhuhu

Friday, April 08, 2011 12:01:00 PM  
Blogger KiD said...

nur hanani: tu laaaa.. dah berani walaupun siang hari.. terdesak sangat laa tu.

matjoe: memang bawak cash.. kalo rantai dan gelang emas.. camno tu?

Friday, April 08, 2011 12:02:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: pun sama2 kita kena ingat.. kat sebelah rumah kita je tu.. huh!

Friday, April 08, 2011 12:02:00 PM  
Anonymous alongxp said...

ffffuuuuu....ngeri2... untung jd pompuan islam(bukan aku,aku lelaki la), pkai tudung,baju tutup aurat...so org xnmpk ape yg dipakai...so risikonya kurang la ckit dpd yg dedah2 ni...kan?

Friday, April 08, 2011 3:10:00 PM  
Blogger KiD said...

alongxp: tul tu bro.. tapi kalo malang, mmg tak berbau.. huhuhu

Saturday, April 09, 2011 12:33:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home