This Page

has been moved to new address

Contest Lumayan Teka Bunga Blogger Shakiddo

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Contest Lumayan Teka Bunga Blogger Shakiddo

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

04 April, 2011

Contest Lumayan Teka Bunga Blogger Shakiddo

Bertemu lagi kita di CONTEST LUMAYAN TEKA BUNGA BLOGGER SHAKIDDO. Bertujuan khas untuk korang semua yang sentiasa singgah di blog ni dan memberikan komen dan trafik ke blog SHAKIDDO ini. Tak rugi join. Ada kategori Khas!!


Nak join?? Ada Syaratnya:
-anda mesti ada blog
-entry boleh dalam Bahasa Melayu atau Bahasa Inggeris
-hadiah berjumlah RM80 dalam Malaysia sahaja
-eh, korang join aje lah!! hehehee


1) Buat satu entry bertajuk "Contest Lumayan Teka Bunga Blogger Shakiddo" beserta gambar di atas.
2) Linkkan permalink entry ini dan komen di entry ini
3) Anda kena buat tugasan!


Tugasan/Soalan dalam ENTRY

A) Apakah nama BUNGA gambar di atas?
Korang tau tak? aku ader gak baca entry pasal bunga ni kat >>SINI<<. Jawapan : BUNGA POKOK "_________"
 


B) Anda kena LINKkan juga salah seorang SPONSOR HADIAH iaitu hazmanfadzil.com (kalau rajin, gi laa usha blog dia tu.. tanya bila nak kawin ke, bila nak blanje makan ke.. terima kasih sponsor hadiah ke.. hehheee)

C) Soalan pemutus seri. Apakah 3 digit terakhir bagi RM1 di bawah. 3 digit tersebut adalah sama! Contoh jawapan: "015"
Cincin tu, tanda duit ni aku punya
Kalau dah siap, anda harus maklumkan dan letakkan link entry anda di komen bawah ni. Bagi meraikan besday my father and my sister pada bulan April ni, Contest bermula 4/4/2011 sehingga 16/4/2011 (11.59pm waktu Malaysia). 

Keputusan akan diumumkan selewat-lewatnya pada 18/4/2011. Pemenang dipilih berdasarkan jawapan yang tepat atau paling hampir tepat dan telah melakukan tugasan mudah di atas.
*JIKA ADA LEBIH SATU PEMENANG UTAMA, UNDIAN AKAN DIBUAT OLEH MY SHA.. hehehe


Oh yea.. hadiahnya adalah:

TEMPAT PERTAMA: RM30 (sponsored by hazmanfadzil.com) - cash / top up
TEMPAT KEDUA: RM20 (sponsored by hazmanfadzil.com) - cash / top up
TEMPAT KETIGA: RM10 (sponsored by shakiddo) - cash / top up
ENTRY KREATIF: RM10 (sponsored by shakiddo) - MISTERI
KATEGORI MISTERI: RM10 (sponsored by shakiddo) - MISTERI

p/s: Rajin-rajin laaa komen ke Blog Shakiddo ni kerana blog ni DO FOLLOW.. Backlink untuk komen anda.. chiaaauu cin caaauuu..!!!

GOOD LUCK UNTUK SEMUA!!!

Labels: , ,

48 Comments:

Blogger Gimi said...

pokok apa tu?

Monday, April 04, 2011 1:09:00 AM  
Blogger Adyshariz said...

dah join

http://ady-shariz.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

tq

Monday, April 04, 2011 2:17:00 AM  
Blogger Sharinginfoz said...

all the best, semoga ramai yang join ya

Monday, April 04, 2011 7:58:00 AM  
Blogger Nur Hanani said...

apa nama pokok tu?tak tau la.. :(

Monday, April 04, 2011 8:34:00 AM  
Anonymous Haw said...

tak berapa faham.. kena baca banyak kali nih.. tp aku tahu tu pokok apa.. sbb kat rumah aku pun ada & first time kluar bunga

Monday, April 04, 2011 9:18:00 AM  
Blogger BeaN MorENo said...

insyAllah saya akan join...

Monday, April 04, 2011 9:36:00 AM  
Anonymous Miecyber said...

Tengah fikir nie....

Sudah banjir di timpa saman

Monday, April 04, 2011 9:59:00 AM  
Anonymous Kancilbiru said...

nak join nak join!!

Monday, April 04, 2011 10:37:00 AM  
Blogger budak awam said...

dah join!
syioknya~

http://ennurazure.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

terima kasih kid :D

Monday, April 04, 2011 1:00:00 PM  
Blogger speckurosaklagi said...

wow....

Monday, April 04, 2011 2:55:00 PM  
Blogger KiD said...

yeaaa... mari mari mari!! teka bunga senang saje..!! baca entry post ni betul2, boleh dapat jawapan.. jangan lupa ngangkung nombor singgit.. hehhee

Monday, April 04, 2011 6:08:00 PM  
Blogger JAI said...

Alah..hang adik beradik bagi jer kat gua hadiah tuh sebgai hadiah hari jadi tahun depan..wakakaka

Monday, April 04, 2011 6:41:00 PM  
Blogger leyzajamil said...

siap da kid..
pening jugak la nak buat entri nak nyusun ayat2 tapi papepun hati mesti mau hepi jugak.

http://leyzajamil.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Monday, April 04, 2011 8:22:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

Hahahaha , Jejai...Jejai.... no problem... tapi kasi join la nie contest bro...

Tuesday, April 05, 2011 12:56:00 AM  
Blogger umi's cup cake said...

saya nak join
http://umiscupcake.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Tuesday, April 05, 2011 9:40:00 AM  
Blogger KiD said...

yeeehaaaa!!! ada 4 blogger yang join contest ni.. yang lain tu tengah pecah kepala nak bikin entry ke? hehehe.. senang je.. jangan lupa ada kategori MISTERI dan KREATIF!!

Tuesday, April 05, 2011 11:03:00 AM  
Blogger Miza Yusof said...

miza join,

http://haycontest.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Tuesday, April 05, 2011 11:55:00 AM  
Blogger Fadzillah Kamarudin said...

saya join...

id : Fadzillah Kamarudin

http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Tuesday, April 05, 2011 12:17:00 PM  
Blogger nurul nabila bt medan said...

tugasan dah siap bos !
^_^
link >>http://nabila-suka-contest.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

id follower >>nabilamedan96

Tuesday, April 05, 2011 12:43:00 PM  
Blogger Nana said...

id : nana
http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Tuesday, April 05, 2011 3:23:00 PM  
Blogger SyUhAdA said...

salam..

syu dah join..

http://syu90contest.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

tQ~

Tuesday, April 05, 2011 6:56:00 PM  
Blogger ♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam..dah join!!

http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Wednesday, April 06, 2011 9:50:00 AM  
Blogger hezrina83 said...

http://mummymairacontestga.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

mummy join
id hezrina83

Wednesday, April 06, 2011 10:27:00 AM  
Blogger Cute MuM said...

Cute Mum dah join..

http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

TQ

Wednesday, April 06, 2011 6:17:00 PM  
Blogger b a m b a m ' s said...

join! :P

http://bambam-addicted.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Wednesday, April 06, 2011 7:35:00 PM  
Blogger ♥CHaRa♥ said...

join,,,

http://chocolatexoxos.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Wednesday, April 06, 2011 8:02:00 PM  
Blogger ^^nu[dd]yra^^ said...

dah join !

http://ceriterachentanuddyra.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Thursday, April 07, 2011 8:05:00 AM  
Blogger eb ezrin2 said...

eB join tau
http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html
tq

Thursday, April 07, 2011 8:22:00 AM  
Blogger qieranna said...

http://asyikbercontest.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Thursday, April 07, 2011 9:24:00 AM  
Blogger Orked said...

Salam,

Orked dtg join..

http://ometomeiorked.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Thursday, April 07, 2011 9:24:00 AM  
Blogger Zie said...

Join

http://sayangkuzie.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

tq

Thursday, April 07, 2011 9:32:00 AM  
Blogger KiD said...

penyertaan disemak sehingga sini

Thursday, April 07, 2011 9:46:00 AM  
Blogger nanakimie said...

join:)

http://nanakimie.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Thursday, April 07, 2011 3:26:00 PM  
Blogger mamazureen said...

nak join jugak:

http://mamazureen.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

id : mamazureen
email: zureen_s@yahoo.com

Thursday, April 07, 2011 4:19:00 PM  
Blogger my shaizhar blog contest said...

saya joint

id follower : my shaizhar blog contest

email : shaizhar@yahoo.com

link :

http://myshaizharblogcontest.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Thursday, April 07, 2011 6:00:00 PM  
Blogger KiD said...

check.. checked..

Friday, April 08, 2011 7:25:00 AM  
Blogger mama shifa said...

mama shifa join yah

http://mamakawai.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

tq

Sunday, April 10, 2011 9:29:00 AM  
Blogger Jocko said...

aku rasa aku tau jawapan tu, pasal rumah aku pun pokok tu dah berbunga,,, hikhikhik

Sunday, April 10, 2011 2:19:00 PM  
Blogger Syima Emi said...

salam.

saya join

http://petaibududurian.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

follower id: Syima Emi

TQ.

Sunday, April 10, 2011 10:38:00 PM  
Blogger KiD said...

jocko: kalau dah tau... leh laa join contest.. jangan lupa teka number kat duit seringgit tu! :)

Sunday, April 10, 2011 11:56:00 PM  
Blogger fyda_ibrahim said...

joined..

http://fyda1510.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Monday, April 11, 2011 8:50:00 PM  
Blogger Fara said...

salam..dh join
http://farzly.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html
tq

Tuesday, April 12, 2011 10:01:00 AM  
Blogger eryzi said...

http://bidadarikayangan90.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Tuesday, April 12, 2011 2:08:00 PM  
Blogger KiD said...

sudah semak setakat sini... :)

Wednesday, April 13, 2011 10:27:00 PM  
Blogger QUEENPINK said...

Salam.

Saya join.

http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Friday, April 15, 2011 5:18:00 PM  
Blogger nadiah said...

salam bro,saya join

http://nettskerepek.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

tq

Friday, April 15, 2011 7:56:00 PM  
Blogger Joel Leslie said...

MASIH SEMPAT JOIN NI :) HEHEHE.

http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/04/contest-lumayan-teka-bunga-blogger.html

Thank you very very much ! :)

Saturday, April 16, 2011 9:59:00 PM  
Blogger KiD said...

thanks kepada semua yang join dan jenguk sini yea.... nanti kid akan umumkan pemenang2..
contest officially closed! :)

Sunday, April 17, 2011 9:32:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home