This Page

has been moved to new address

Masalah Slow Connection Streamyx

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Masalah Slow Connection Streamyx

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

06 April, 2011

Masalah Slow Connection Streamyx

Anda ada masalah slow connection streamyx? connection perlahan untuk surf internet menggunakan streamyx. Jom check speed connection anda. OFF kan modem dahulu. selepas 15 saat ON kan balik.

Sambungkan kabel LAN ke laptop/PC. Pergi ke address SPEEDTEST dan anda boleh check speed line streamyx anda.
Klik START SPEED TEST

Seharusnya anda mendapat 80% dari pakej yang anda gunakan. Contohnya Pakej 1Mbps, so sepatutnya anda dapat Download = 800kbps. Okay? Ada paham...? kira-kira sendiri eh.. :)

 Blog shakiddo meluncur laju melayari internet. Mantap streamyx @Putrajaya . yeahhhhhooo!!!!!!

Labels: , ,

10 Comments:

Blogger BeaN MorENo said...

putrajaya memanglah laju bro kalau tak laju mau bengkrap depa...haha

Wednesday, April 06, 2011 1:43:00 PM  
Blogger KiD said...

ngeh ngeh ngeh.. sebab tu kid ter terminate berokband.. baru sedap nak surfing.. hehehee

Wednesday, April 06, 2011 1:45:00 PM  
Anonymous Anak Perak said...

x leh caya gak speed test ni sebab dia siap bg tau Disclaimer: *'The speedometer is valid for Streamyx and Business Broadband users only'

Nampak sangat ping kat server sendiri.cuba ping kat server luar,out terus.hihi

Wednesday, April 06, 2011 3:36:00 PM  
Blogger a n a s t a s y e a said...

Kat putrajaya memang laju ! :D

Anastasyea's latest post ..Pegawai Kastam maut jatuh dari tingkat 3 bangunan SPRM | Adakah insiden ini sama dengan Teoh Beng Hock?

Wednesday, April 06, 2011 5:11:00 PM  
Blogger KiD said...

anak perak: memang kid guna streamyx pun.. dan ni speedtest un tuk streamyx user. :)

Thursday, April 07, 2011 7:27:00 AM  
Blogger KiD said...

ann: terbaikkk kan??? :)

Thursday, April 07, 2011 7:28:00 AM  
Anonymous Aqiqah said...

hi..nice blog:)

Friday, July 01, 2011 2:23:00 PM  
Anonymous Aqiqah said...

hi..nice blog:)

Friday, July 01, 2011 2:24:00 PM  
Anonymous Aqiqah said...

hi..nice blog:)

Friday, July 01, 2011 2:24:00 PM  
Anonymous Sari Kurma said...

hi..nice info

Friday, July 22, 2011 12:16:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home