This Page

has been moved to new address

Tips BE dan Trafik | Nuffnang, Innit, Churp2 dan Twitter

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Tips BE dan Trafik | Nuffnang, Innit, Churp2 dan Twitter

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

30 March, 2011

Tips BE dan Trafik | Nuffnang, Innit, Churp2 dan Twitter

Halo halo halo.. sekali lagi entry pasal Trafik dan BE.. Sejak mendapat 3 BE dari nuffnang minggu lepas, trafik dan earning pun mengalir seiringan. Kali pertama aku laluinya setelah hampir 5 bulan blogging. Memang tak dinafikan hubungan Nuffnang - Churp Churp - Innit akan memberikan impak kepada blog seseorang.


Okay, seperti biasa kid akan share sikit yea... Cer tengok.. cer tengok...





Apa yang dapat dilihat, kalau Trafik kita tinggi dan maintain, insyaAllah dapat BE kat Nuffnang.. Jika kita add post kat Innit, trafik juga akan datang ke blog. Jika kita berkempen kat churp churp, Earning pun akan naik lagi-lagi kalau follower ramai kat Twitter.  


So, fahami betul-betul dan anda akan dapat jawapannya.. Bab trafik, kid ada post entry kat Tips Trafik 10 Ribu Seminggu | Blogwalking dan Kom... dulu.. Pasal BE, kid ada baru post kat Rahsia dapat BE Berganda dalam 24 jam! dan kalau nak dapat earning dari churp churp, jangan lupa post Pesan Baru dari Churp Churp! | Jangan Sampai kena ...

Jangan lupa Add Post kat INNIT..!!

Labels: , , , ,

31 Comments:

Blogger FaKArePa!n said...

best giler ko.. aku x pnah pon dapat BE.. x tau la apa masalahnya.. dah macam2 cara buat tapi nuffnang tak pandang pon.. sedih betol..huhu..

jom baca..
Apa Itu UV

Wednesday, March 30, 2011 12:18:00 AM  
Blogger Myvitrd said...

hebat2 rajin ko promote dekat innit tu ye

Wednesday, March 30, 2011 12:31:00 AM  
Blogger phycrewz said...

tips yg bagus.. dorg suma tu mmg seiringan..nampak2.haha

klu sudi jenguklah phy pula:
UPDATE Lajukan Facebook

Wednesday, March 30, 2011 12:45:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

Caya lah ... bila trafik dah maintain tinggi ...apa kata bukak ruangan iklan untuk disewa ....sure dapat tambahan income lagi....

Wednesday, March 30, 2011 8:01:00 AM  
Blogger sayahappyslalu said...

selamat berblog :) if you blog for money, you will get the money.. If you blog because of passion, you will satisfied.. and money will come later :)

Wednesday, March 30, 2011 9:50:00 AM  
Anonymous mommy nana said...

agree! apa pun berblog dengan minat. rezeki nyusul pula. ;) all the best!

Wednesday, March 30, 2011 10:00:00 AM  
Blogger kak ina kl (2) said...

memang teruja first time dapat BE beratus-ratus..tu dulu..skrg ni duk diam-diam ajerlah..sekali sekali ajer nak heboh..

Wednesday, March 30, 2011 10:13:00 AM  
Blogger leyzajamil said...

huwaaa!! sy tak paham ni.
BE, Innit & Churp2..smua tu sy zero knowledge..leh sesape guide me tak??

Wednesday, March 30, 2011 10:21:00 AM  
Blogger Firdaus Kasim said...

sy cadangkan saudara buat khidmat rindingan kepada blog yg x dpt be lagi.. hehe

Wednesday, March 30, 2011 10:35:00 AM  
Blogger fiza said...

Congrats kid, baru 5 bulan blogging dah dpt traffic yg tinggi ^_^

Wednesday, March 30, 2011 10:39:00 AM  
Blogger Syazwani Mazlan said...

wahh..bestt..wani baru bukak nuff dapat BE jugakk..seriuss ..rasa seronok n terharu dgn nuff ni..hihihi

Wednesday, March 30, 2011 12:04:00 PM  
Blogger feyus said...

yap, trafik memainkan peranan penting utk BE dan campaing nuff.Tahniah bro.
Jadual Filem Di Pawagam Bulan April 2011

Wednesday, March 30, 2011 12:40:00 PM  
Anonymous slimdiet2 said...

aku penah dapat BE n ME tapi tak banyak. tapi amaun keseluruhan sikit je, RM8 je.huhuhu

Wednesday, March 30, 2011 12:49:00 PM  
Blogger shah said...

mak aih,bnyk tuh...berapa la income

Wednesday, March 30, 2011 1:30:00 PM  
Blogger Cik Dya said...

waaaa bestnye dah dapat BE..... :(

Wednesday, March 30, 2011 2:07:00 PM  
Blogger Catherine Ang said...

thanks for sharing :)

Wednesday, March 30, 2011 4:55:00 PM  
Blogger KiD said...

fakarepain: hurmmm... trafik macam mana? cuba hit lagi dan aktifkan aktiviti nuffnang

myvitrd: huhuhu.. sambil2 pelan kayuh... singgah situ..

Wednesday, March 30, 2011 6:00:00 PM  
Blogger KiD said...

phycrewz: yupp.. kid share ape yang kid dapat dari blogger lain jugakk.. :)

abg man: waahhhh... nak iklankan pulok eh... nanti akan difikirkan...

Wednesday, March 30, 2011 6:01:00 PM  
Blogger KiD said...

sayahappyselalu: i like ur phrase..!! :)

mommy nana: yup... all the best for u too..

Wednesday, March 30, 2011 6:02:00 PM  
Blogger KiD said...

kak ina kl: yeap... blogger lama macam kak ina ni mesti laa lagi hebat.. saye ni baru nak naik.. hehehe

leyzajamil: cuba baca entry2 post sebelum ni yang kid dah link tu... fahamkan sikit2

Wednesday, March 30, 2011 6:04:00 PM  
Blogger KiD said...

firdaus kassim: waaahh.. tak laaa sehebat nak wat rundingan.. kasi share tips je...

fiza: thanks banyak2 kerana anda juga singgah ke sini! :)

Wednesday, March 30, 2011 6:05:00 PM  
Blogger KiD said...

syazwani mazlan: haaaaa... kan ada jugak BE tu... giliran2.. :)

feyus: yup... thank you singgah sini.. jom kasi up trafik!!

Wednesday, March 30, 2011 6:06:00 PM  
Blogger KiD said...

slimdiet: alaaaaa.. ajdim laaa tu, kid dulu ME RM0.18 aje

shah: huhuhu... tak sehebat mana pun..

Wednesday, March 30, 2011 6:07:00 PM  
Blogger KiD said...

cik dya: BE sekali sekala aje... :)

catherine: yess.. thanks for drop by here too..

Wednesday, March 30, 2011 6:08:00 PM  
Blogger IrfanzBlog said...

best kalo dpt BE..Earning kt nuffnang pon ciput jew..nasib baik ChurpChurp ok..

Wednesday, March 30, 2011 9:35:00 PM  
Blogger caliph shuriken said...

congratz bro ^^

latest en3: hayabusa di taman sakura

Wednesday, March 30, 2011 11:08:00 PM  
Blogger KiD said...

irfanzblog: sikit hari lagi ada laa BE tu... :)

caliph: tq tq.. bro pun dapat BE gak kan.. tahniah!

Thursday, March 31, 2011 8:16:00 AM  
Blogger Dawa said...

so far ER dah makin maju. dpt RM325 dari Nuff. oo lupa ltk titik perpuluhan. RM3.25. huhu

Saturday, April 02, 2011 8:49:00 AM  
Blogger pami3 said...

best2..nuffnang ak masih cpc lagi..bru 75sen..wakakaka..

Peminat nombor satu Anuar Zain.

Saturday, April 16, 2011 9:21:00 PM  
OpenID kuwuwait said...

My cousin recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!

nolvadex

Monday, April 18, 2011 10:07:00 AM  
Blogger KiD said...

dawa: sikit2 lama2 jadi bukit okay...

pami3: tingkatkan trafik, update blog selalu..

Monday, April 18, 2011 10:15:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home