This Page

has been moved to new address

Tips Trafik 10 Ribu Seminggu | Blogwalking dan Komen Entry

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Tips Trafik 10 Ribu Seminggu | Blogwalking dan Komen Entry

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

23 February, 2011

Tips Trafik 10 Ribu Seminggu | Blogwalking dan Komen Entry

Betul kata Blogger Otai. Nak capai Trafik tinggi lebih mudah berbanding mengekalkan dan menaikkannya. Jom tengok Trafik Kid minggu ni.


Sekali lagi Kid bagitau eh, bukan nak menunjuk atau apa-apa tapi cuma nak berkongsi. 
Okay, kalau korang tengok trafik pada 20 dan 21hb, agak jatuh sedikit. Mungkin faktor Kid takde idea lagi nak post entry.. hehehe.. tapi yang pasti Kid kerja pada shif petang sampai tengah malam masa tu. so, agak terhad nak buat post entry, blogwalking dan ping walaupun boleh auto publish.

Dan sebelum Kid nak memantapkan blog macam blogger HAZMAN dan EYRIQAZZ yang tengah nak beli KERETA BARU 2011, Kid selalu tinggalkan komen ke blogger lain seperti....

CIK LILY PUTIH

KANCIL BIRU
JEJAI TERATAKARMO
Walaupun baru kenal dan jenguk blog-blog blogger sekalian, seboleh-bolehnya tinggalkan kesan kat entry post diorang. Bila dah selalu dan hari-hari, maka akan wujudlah satu perkara "build relationship" seperti kata BEAN MORENO

Oh yea, Kalau nak Blogging mesti ada line internet yang mantap kan? Macam-macam subscriber kat luar sana. Nak cepat dan unlimited download pakai laa streamyx. Tapi kesian pulak kat JOEGRIMJOW yang sebulan ada masalah streamyx (kabel kena curi daa..). Nanti kid emel yea.. dah check report tu malam tadi.

Okay, korang yang baca ni taknak komen ke? hehehee. tak pun pegi laa jenguk Blogger-Blogger yang kat atas tu.. hehehee

Labels: , ,

90 Comments:

Blogger Hairul @ Kay said...

salutttttttttttteeee!!!

Wednesday, February 23, 2011 12:03:00 AM  
Blogger Senorita said...

perh, kene kerja kerasss nie... dah la sy blogger baruuuuu.... huhue.. tq taw!!

Wednesday, February 23, 2011 12:44:00 AM  
Blogger fadhdeela said...

bestnyer..bg la tips kid!!

Meh singgah: New Princess yang comey!!

Wednesday, February 23, 2011 12:46:00 AM  
Blogger Liepanzs said...

info baguih nie.....

Wednesday, February 23, 2011 1:49:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

pencapaian yang memberangsangkan....!!! jadi pengomen tegar nie memang bagus ....tambah2 kalau kena blog yang dah establish....

Wednesday, February 23, 2011 6:59:00 AM  
Blogger Fyda Rahim said...

slm.. wahh behnye.. sy ni pon blogger baru jugk.. xsia2 polo kid.. nati bg tips lagi ye.. =) tq

Wednesday, February 23, 2011 7:22:00 AM  
Blogger KiD said...

Kay: saluuutttee kembali..!!! :)

Wednesday, February 23, 2011 7:32:00 AM  
Blogger KiD said...

senorita: kid pun baru jugak.. kena extra rajin nih.. huhuu

fadhdeela: tips? secara tak langsung dah ada tips kat entry nih.. :)

Wednesday, February 23, 2011 7:33:00 AM  
Blogger KiD said...

liepanzs: kalau bagus, jenguk2 laa selalu yea...

abg man: hahaaaa.. tips dari anda juga!! jom serbu blog hazmanfadzil.com

Wednesday, February 23, 2011 7:35:00 AM  
Blogger lavender harum wangi said...

aku pun selalu leave komen~ tapi depends jugak entry dia camne~ kalau ada idea ada la~ :)

Wednesday, February 23, 2011 7:37:00 AM  
Blogger KiD said...

fyda rahim: haaa.. kan? rajin2 jenguk blog lain juga.. tinggalkan jejak anda dan komen.. :)

Wednesday, February 23, 2011 7:37:00 AM  
Anonymous Kancilbiru said...

wahh kagum dengan kerajinan korang ni..me? pemalas yang amat nak komen2 hahahha...

Wednesday, February 23, 2011 8:05:00 AM  
Blogger KiD said...

lavender: komen kan aje.. terbaikkk!!!

Wednesday, February 23, 2011 8:05:00 AM  
Blogger Sharinginfoz said...

blogwalking memang penting juga tapi kekadang tak boleh sebab masa tak mengizinkan, keep it up bro

Wednesday, February 23, 2011 9:29:00 AM  
Blogger ijam ismail said...

wah..mmg besh la cmni~~

Wednesday, February 23, 2011 9:29:00 AM  
Blogger mrs.sabri said...

wahh..satu info yg sangat bagus ni..time kasih kid.. :)

Wednesday, February 23, 2011 9:31:00 AM  
Blogger CheQ PP JoY said...

tinggal komen bila internet laju je..huhu

Wednesday, February 23, 2011 9:41:00 AM  
Blogger eikieyn said...

gulp~ byk nyer!! thanks for the info, kid.

Wednesday, February 23, 2011 9:43:00 AM  
Blogger MaTNaggeR said...

thx for the tips =)

Wednesday, February 23, 2011 10:00:00 AM  
Anonymous lepak said...

banyak gila visitor! terbaik lah!

Wednesday, February 23, 2011 10:00:00 AM  
Blogger husna said...

Thank 4 info

Wednesday, February 23, 2011 10:12:00 AM  
Anonymous p[A]n[A]d[O]L said...

woahhh, mmg b'beza siot trafik kita kid..
100x ganda bezanya..
hahaha

Wednesday, February 23, 2011 10:13:00 AM  
Blogger Cekodok said...

fuhh.. mantab... sehangat cekodok yang hangat...

Wednesday, February 23, 2011 10:13:00 AM  
Blogger KiD said...

sharinginfoz: tu laa.. blogwalking memang salah satu elemen penting.. pakai wireless tak berbaloi sangat.. kena pakai line.. huhuhu

Wednesday, February 23, 2011 10:19:00 AM  
Blogger KiD said...

ijam: besh besh.. hope dapat amalkan tips ni yea..

mrs sabri: tq.. anda pun apa kurangnya.. selalu jenguk ke sini.. :)

Wednesday, February 23, 2011 10:20:00 AM  
Blogger KiD said...

cheqppjoy: haaa.. kalau laju2 memang best nak tinggalkan komen dan BW kan?

eikieyn: most welcome.. selalu2 jenguk dan tinggalkan komen kat blogger yea.. :)

Wednesday, February 23, 2011 10:21:00 AM  
Blogger KiD said...

matnagger: welcome.. selamat mencuba!

lepak: haaa.. mesti laa lepak2 kat komen blogger tau! :)

Wednesday, February 23, 2011 10:23:00 AM  
Blogger KiD said...

husna: welcome and tq jenguk blog nih.. jumpa lagi!

panadol: alaaa.. dulu pun kid merangkak2 je.. sekarang baru nak bertatih..

Wednesday, February 23, 2011 10:24:00 AM  
Blogger Isteri Yang Comel said...

wow banyak tu kid.. seronoknyerr

Wednesday, February 23, 2011 10:25:00 AM  
Blogger KiD said...

cekodok: anda jugak memang hangat.. jangan jadi cekodok hangit dah yea.. bro, kasi cekodok 5 hengget!!! :p

Wednesday, February 23, 2011 10:25:00 AM  
Blogger khaifaiz said...

syabas bro...


Selami entri ini: Harapan 2

Wednesday, February 23, 2011 10:40:00 AM  
Blogger SyAmSuL AnUaR said...

TERBAIK punya Trafik...SYABAS Mr.Kiddo.. (^^,)

Wednesday, February 23, 2011 11:19:00 AM  
Blogger KiD said...

isteri yang comel: biasa2 je.. baru nak naik.. jom laaa komen2 kat blogger

khaifaiz: thanks.. jenguk2 sini selalu yea...

Wednesday, February 23, 2011 11:20:00 AM  
Blogger KiD said...

syamsul Anuar: anda juga terbaik thanks singgah komen sini..!!!

Wednesday, February 23, 2011 11:48:00 AM  
Anonymous En Dlie said...

Best lah tengok traffik tinggi macam tu.
Selain blog walking, apa lagi yang bro buat?

Wednesday, February 23, 2011 12:53:00 PM  
Blogger abang ensem said...

Thanks for the tips bro..

Wednesday, February 23, 2011 1:30:00 PM  
Blogger Miza Yusof said...

pergh! mantap lah trafik kid. teruja miza tengok .

Wednesday, February 23, 2011 1:50:00 PM  
Blogger faiz said...

pergh mmg mantap...komen mmg penting kan...

Wednesday, February 23, 2011 2:41:00 PM  
Blogger Rosey Yahya said...

sharing is caring..thanx ye! :)

Wednesday, February 23, 2011 3:09:00 PM  
Blogger Nina said...

salute lah...saya ni terkial2 lagi nak dapat trafik...sehari nak capai 100 pon sangap....boleh share info camna dapat byk traffic nie?

Wednesday, February 23, 2011 3:22:00 PM  
Blogger BeaN MorENo said...

nice one..memang betulpun...blogwalking itu penting

Wednesday, February 23, 2011 5:24:00 PM  
Blogger -[miracle]- said...

weee~
cool ! :D

Wednesday, February 23, 2011 6:34:00 PM  
Blogger Malik722506 said...

Good idea bro...

Wednesday, February 23, 2011 10:35:00 PM  
Blogger IrfanzBlog said...

tnggi betol traffic..btw thanx 4 the info..

Wednesday, February 23, 2011 11:07:00 PM  
Blogger KiD said...

En Dlie: selain BW, komen2 laa entry member blogger

abg ensem: most welcome bro.. simple2 jer..

Thursday, February 24, 2011 1:12:00 AM  
Blogger KiD said...

miza yusof: mantap sikit jer.. ape kurangnya miza.. heheh

faiz: yups.. jenguk2 laaa dan komen blog member yea..

rosey yahya: osh koshh laaa kan..

nina: segala info dah kid berikan dalam post entry nih.. :)

Thursday, February 24, 2011 1:14:00 AM  
Blogger KiD said...

bean moreno: hehe.. tips dari anda jugak kan? :)

miracle: memang cool kan?

malik: gud.. i feel good..!! :)

irfanblog: biasa-biasa je.. jangan lupa singgah sini lagi yea.. :)

Thursday, February 24, 2011 1:19:00 AM  
Blogger Wan Gerrard said...

pergh terbaik la bro..salute ^_^

Thursday, February 24, 2011 1:45:00 AM  
Blogger KiD said...

wan gerrard: anda pun terbaikk!! selalu dengar nama anda dari top of blog. :)

Thursday, February 24, 2011 7:37:00 AM  
Blogger Muhammad Helmi said...

thnks for the tips...

Monday, February 28, 2011 1:23:00 PM  
Blogger KiD said...

welcome back helmi...

Monday, February 28, 2011 9:04:00 PM  
Anonymous amry said...

aku setuju lah apa yang ko cakap bro..itulahh apa yang saya dok amal selama ni.. nice!!

Friday, March 25, 2011 1:03:00 AM  
Blogger budak awam said...

kalaulah saya seperti anda
wuuu~ T_T

Friday, March 25, 2011 11:37:00 AM  
Blogger Farhana Kadir Rahim said...

waaa...bagusla kid..byk info kat blog ni..tq bg info yg bagus, lg2 tuk blogger br cam saye ni.

Friday, March 25, 2011 1:25:00 PM  
Blogger Myvitrd said...

Memang mantoplah ko ni.. rajin tangga kejayaan..

Friday, March 25, 2011 3:32:00 PM  
Blogger phycrewz said...

jeles da uv ko gtu.. aku bru mo aktif blk blogging ni. sllu sibuk da..

Friday, March 25, 2011 5:02:00 PM  
Blogger Pajill Nostra said...

mantop betol kid! hu~~~

Friday, March 25, 2011 6:56:00 PM  
Anonymous Mhd Noor said...

Waahhh... HEBAT sungguh TIPS dari KID ni bagaikan TERBAIK DARI LADANG cayalaahhh... teruskan kemantapan KID :)

Friday, March 25, 2011 8:16:00 PM  
Blogger Fantastic Ajane said...

wah... tips2 yang menarik tq kid..:)

Friday, March 25, 2011 8:35:00 PM  
Blogger MamaIeta said...

TQ Kid, Ieta akan cuba semampu boleh untuk menarik minat orang ke blog ieta. cayok cayok! hehehehhe

Friday, March 25, 2011 8:39:00 PM  
Blogger syafiq said...

info yang amat berguna

Wednesday, March 30, 2011 11:22:00 AM  
Blogger Syazwani Mazlan said...

wahh..bestnyeee..kene kerja keras lagi ni !!!

Wednesday, March 30, 2011 12:16:00 PM  
Anonymous slimdiet2 said...

tabik spring la bro. camna ye nak naikkan trafik untuk blog niche kesihatan cam aku ni?bleh bagi cadangan?

Wednesday, March 30, 2011 12:57:00 PM  
Blogger shah said...

komeeeen,jgn tak koooomennnnn

sudi2 lah


http://mytempat.blogspot.com

Wednesday, March 30, 2011 1:34:00 PM  
Blogger KiD said...

shah.. anda memang terbaikk laaa... :)

Wednesday, March 30, 2011 5:15:00 PM  
Anonymous haidzir84 said...

nah cap kaki ditinggalkan

Wednesday, March 30, 2011 8:23:00 PM  
Blogger KiD said...

haidzir: tq tq.. nak aksi cap kaki gak nanti.. hehhe

Thursday, March 31, 2011 8:19:00 AM  
Blogger cik anna said...

wah!!!bgus ini!

Thursday, March 31, 2011 1:25:00 PM  
Anonymous Jebon said...

Maksudnya, kalau komen ke blog-blog popular, akan menjana trafik yang steady dalam jangka masa yang lama la yer..good tip taiko!

Saturday, April 02, 2011 9:04:00 PM  
Blogger KiD said...

cik anna: kalau singgah sini selalu lagi bagus.. :)

Sunday, April 03, 2011 12:17:00 AM  
Blogger KiD said...

jebon: dalam masa yang sama, cuba build relationship dengan blogger lain.. :)

Sunday, April 03, 2011 12:18:00 AM  
Blogger izzad said...

mantapla...ble jadi sensei nie..

http://kitasemuaguru.blogspot.com/

Wednesday, April 13, 2011 1:53:00 AM  
Blogger aWaNnies said...

seronok nyer klo dpt trafik mcm ni kn,,hmmmmm

Wednesday, April 13, 2011 4:58:00 PM  
Blogger KiD said...

izzad: sesei tu jauh lagi laaa... hehhehee

awannies: mmg seronok.. tapi kena usaha giler2 laaa sket.. heheheee

Thursday, April 14, 2011 10:44:00 PM  
Blogger pami3 said...

fuh..mantap2..seribu sehari..kat blog aku, paling tinggi 6 orang la sehari..haha..banyak lagi nak belajar dari sifu ni..

BEN ASHAARI GEGAR LAGI!

Sunday, April 17, 2011 1:15:00 AM  
Blogger Milo Ais said...

tabik spring!!


http://kedaimilo.blogspot.com/2011/04/hikayat-merong-mahawangsa-2011-hdtvrip.html

Saturday, April 23, 2011 11:18:00 AM  
Blogger BeaN MorENo said...

nak dapat tak susah tapi nak maintain memang susah...anyway tahniah atas pencapaian...Gegel tengok stats haha

Thursday, June 09, 2011 6:59:00 AM  
Blogger zarffmalik said...

info yg BERNAS :D

Saturday, June 18, 2011 1:01:00 PM  
Blogger ~miss tie~ said...

info yang menarik.. =). tq!

Friday, July 08, 2011 10:56:00 AM  
Blogger Zarul said...

blogwalking mmg nak kena buat ni..cmmon zarul

Friday, July 08, 2011 12:37:00 PM  
Blogger KiD said...

pami3: aku pun start dari bawah juga.. sama2 kita yea...

milo ais: haaaaa.. tabik kembali.. milo satu!!!

bean: susah nak maintain.. turun naik biasa laaa.. tq tq anyway

Friday, July 08, 2011 9:58:00 PM  
Blogger KiD said...

miss tie: menarik.. sila amalkan yea.. hehehe

zarul: mmg kena blogwalking.. baru best!!

Friday, July 08, 2011 9:58:00 PM  
Anonymous Azlan said...

terima kasih dengan tips ini..baru terbuka mata..hehe

Friday, July 08, 2011 10:14:00 PM  
Blogger Zarul said...

ada tips tak cara blogwalking yg berkesan sekali?

Friday, July 08, 2011 10:23:00 PM  
Anonymous Shahputra said...

lu mmg cool bro..thanks 4 d tips..

Saturday, July 09, 2011 1:23:00 AM  
Blogger Faeiz said...

Pergh...10000 Seminggu...Terbaiklah Bro...Kawan Baru 100 Je Seminggu..:-)

Sunday, July 10, 2011 1:31:00 PM  
Blogger Suri Safiyyah said...

mmg terbaik okeh..sy sehari kdg2 jek dpt 100+..best nye bro...=)

Wednesday, July 13, 2011 11:45:00 AM  
Blogger Nani said...

kena rajin komen la yer?

Sunday, July 17, 2011 7:29:00 AM  
Blogger Luqeem™ said...

nice! tgh ikut cara ni skrng..hehe

Thursday, July 21, 2011 1:26:00 AM  
Blogger Sweet Pea said...

banyaknyer tips yg Kid bagi...sgtlah murah hatinyer...harap bole jd semaju mcm Kid...

Thursday, July 21, 2011 9:55:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home