This Page

has been moved to new address

Korang sempat jumpa Moyang?

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Korang sempat jumpa Moyang?

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

23 March, 2011

Korang sempat jumpa Moyang?

Umur korang berapa? umur orang tua anda berapa?
Korang dah ada anak? Korang ada atok atau nenek?

Weekend lepas juga menjadi sejarah dalam hidup aku. Sebab kali pertamanya dapat mengumpulkan 4 generasi dari sebelah bapa aku.
Jom!!

Bapak aku, nenek aku, aku dan ilham.. 4 generasi.. moyang-datuk-bapa-anak... ini dikira dari sebelah bapak aku.. Kira ilham sempat jumpa moyangnya laaa ni.. Berbanding aku adik beradik tak sempat jumpa moyang kami...

Nenek aku ni umurnya dalam 80++ (umur sebenar tak pasti sebab dulu takde IC) tapi kira agak-agaklah ikut umur adik beradik nenek aku dan umur bapa2 sedara aku... Nenek aku ni masih kuat ingatannya lagi kalau citer pasal zaman jepun.
 
Sekarang ilham dah dapat jumpa moyangnya.. Seronok masing-masing. Kalau dikira-kira, ilham ni cicit ke 27 bagi nenek aku (tak termasuk ada yang meninggal selepas lahir)

Okaylah uncle dan auntie serta kakak sekalian... jangan lupa ilham tau.. MMMuaaaahhhh!!!!

Jangan lupa klik SINI tau!!!

p/s: moral of the story.. Hargailah family anda!! :)

Labels: , , ,

11 Comments:

Blogger NUR AYNIE said...

comey nyer ilham....nenek aynie blm ade cicit lg hihih~

Wednesday, March 23, 2011 10:34:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

ILHAM.... semoga cepat dapat meniarap yea....

Wednesday, March 23, 2011 10:54:00 PM  
Blogger CT NoArIzAh ArIs said...

Sy sendiri x sempat jumpa datuk -datuk sy apalah lagi moyang..uwaa !!!

Wednesday, March 23, 2011 10:57:00 PM  
Blogger KiD said...

nur aynie: nanti dapat laa cicit tu.. :)

Wednesday, March 23, 2011 11:17:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: ilham tengah berusaha keras nak mengiring,.. ekekeke

Wednesday, March 23, 2011 11:18:00 PM  
Blogger KiD said...

ct noraziah: huwaaaa.. hanya gambar aje lah untuk jadi kenangan...

Wednesday, March 23, 2011 11:19:00 PM  
Blogger kak ina kl (2) said...

nasib baik kamu dapat ambil gambar ni..nanti jadi kenangan.

aiseyman..akak dah settle semua hadiah dah...ishhh serba salahlah dgn penaja ni..nak marah kan payah pulak..nanti insyallah akak sms lagi esok hati..bersabar yer..

Wednesday, March 23, 2011 11:36:00 PM  
Blogger ibu iman said...

amboi ilham...asik nak kiss org je nih... sape ajar? mami ke dady?

Thursday, March 24, 2011 8:28:00 AM  
Blogger Sharinginfoz said...

memang comel ilham ni

Thursday, March 24, 2011 3:11:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

ibu imAn:mummy ngan daddy ilham yg ajor..hihihi

Thursday, March 24, 2011 4:16:00 PM  
Blogger KiD said...

kak ina: gambar memang banyak dah.. nak cuci je belum..

ibu iman: mummy laaa ajar.. hehehe

sharinginfoz: hehehe.. tq tq...

anon: kan mummy ajar.. hehehee

Thursday, March 24, 2011 9:55:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home