This Page

has been moved to new address

Kejadian yang Mencabar | Cukur Sampai Botak!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Kejadian yang Mencabar | Cukur Sampai Botak!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

11 February, 2011

Kejadian yang Mencabar | Cukur Sampai Botak!

Hari ni Jumaat dan Sabtu aku cuti. Jadi rileks laaa sikit.
Kid dan my sha nak meneruskan misi yang tertangguh. Yang juga pengalaman pertama kami. Sebab takde orang nak buat. Balik kampung hari tu pun takde bidan yang nak buat. Orang lain tak berani. Jadi, kami je lah yang bikin. hehehe

Keadaan sebelum kejadian

Kejadian baru bermula

Tiba-tiba keadaan berubah.. Ilham merengek
Aksi terpaksa tidak dirakam demi cepatkan proses mencukur. Kid pakai Match Gillette 3 dengan 2 bilah pisaunya.. hehehee

Dan jadilah begini....
 
Lepas mandi

Encem tak rambut saye.. eh, ade ke??
Nak korek telinga pun kena hati-hati
Beza tak dengan gambar 1st day on the world?
haaaaa... Kejadian mencukur kepala baby berumur dua bulan lebih memang mencabar. Cukur Sampai Botak!!! Akhirnya selesai sudah tugas nak cukur kepala my ilham dari majlis aqiqah dulu..


Korang ada pengalaman ni tak?? :)

Labels: , , ,

19 Comments:

Blogger Lazyf said...

ololololo tomeynyer dier...
sejibik cam muke mami dier...
huhu...

Friday, February 11, 2011 12:35:00 PM  
Blogger tukang merepek said...

ade2!!
hahahaha

Friday, February 11, 2011 12:39:00 PM  
Blogger Zyash said...

Picture baby yg atas skali mcm tau2 je dia nak dikerjakan oleh mumy dia...hehehe...Jom Beriadah Menaiki BUGGY RIDE di TAMAN BOTANIKAL MELAKA

Friday, February 11, 2011 1:03:00 PM  
Blogger KiD said...

lazyf: tapi bulu mata lentik dan kening macam daddy punya.. hehehee

Friday, February 11, 2011 1:08:00 PM  
Blogger KiD said...

tukang merepek: ade ape?? aku cukurkan rambut ko nak? hehehee

Friday, February 11, 2011 1:08:00 PM  
Blogger arep_lockermonth said...

huhu :P nampak lagi comel kalau dah botak!hehe :P

btw arep follow blog kamu!huhu :P
senang2 singgah la ke teratak arepnakbebel ek!

Friday, February 11, 2011 1:13:00 PM  
Blogger grOundnUt said...

hahahaha..comelĀ²...ada gak pengalaman cukur anak buah nye rambOt sampai bOtak..ekekeke...^^'

Friday, February 11, 2011 2:20:00 PM  
Blogger KiD said...

arep: hahaaaaa.. tq tq.. a'aar, nampak comel lagi lak bila botak.. ekekeeke

Friday, February 11, 2011 2:38:00 PM  
Blogger KiD said...

groundnut: hahaaaa.. mula2 takut kan.. pastu dah setel.. fuuuhhhh, alhamdulillah.. hope dapat rambut baru laaa pasni.. hehehee

Friday, February 11, 2011 2:42:00 PM  
Blogger fyna said...

alolololo...tomey2..

Friday, February 11, 2011 3:05:00 PM  
Blogger KiD said...

fyna: tomey tomey botak.. hehehee

Friday, February 11, 2011 5:03:00 PM  
Blogger khairul hisyam said...

skinhead comel. tinggal nak belikan dia monkey boots je. hehe

Friday, February 11, 2011 6:56:00 PM  
Blogger KiD said...

khairul: daddynya pun nak skinhead gak pasni.. hehehee

Friday, February 11, 2011 8:22:00 PM  
Blogger CikSiti said...

comel nyer!!! x de pengalaman. tapi penah tgok anak sdare cukur smpai botak..cute je

Saturday, February 12, 2011 9:11:00 AM  
Blogger KiD said...

cik siti: pasni cukur laa rambut sesaper dulu untuk ambik pengalaman.. ekekekee

Saturday, February 12, 2011 9:45:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

Lorrr.... teriak sakan rupanya.....tapi memang suka la tengok gambar dia tengah korek telinga tue....

Saturday, February 12, 2011 10:12:00 AM  
Blogger KiD said...

haaa.. sejam jugak laa nak setelkan semuanya.. licin!!!

Saturday, February 12, 2011 10:41:00 AM  
Blogger leyzajamil said...

sangat comel kiut miut anak kid & sha ni..semoga bila bsr nanti jd anak yg soleh..

Monday, April 18, 2011 11:31:00 AM  
Blogger KiD said...

hehehee.. thanks leyza.. ameeen.. moga dimakbulkan doa.. :)

Monday, April 18, 2011 1:43:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home