This Page

has been moved to new address

Bengang dengan Saman PDRM!!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Bengang dengan Saman PDRM!!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

28 February, 2011

Bengang dengan Saman PDRM!!

Minggu lepas, balik kampung ke Sungai Besar. Ada kenduri nikah Pak Uda. Time weekend, ramai lak yang kecoh sibuk2 nak bayar saman. Kid pun skali laa nak sibukkan diri. hehehee. 
Jom pi bayar saman!!

Ramai pulak orang beratur kat Balai Polis Sabak Bernam
Kid terus bergegas ke Pejabat Pos yang hanya beratus meter dari Balai Polis tu. Haaa.. tak ramai orang..
Haaaa... kan? lengang je.


Selamat datang ke Pos Malaysia Sungai Besar!! Jangan tikam nombor lak nih.. hehhee


Kid setahun sekali kena saman speedtrap nih. 2008, 2009 boleh bayar dan dapat diskaun 50%. Tapi saman bulan 12, 2010 tak dapat diskaun 50 katanya.. alaaaa.. ntah bila laaa nak bayar. Memang harapan laaa kalau nak bayar Full. Dah laaa saman ekor speedtrap 60 / 90 kmsj.. cisssss....Memang tak puas hati sangat laaa kan..


Ha.... korang dah bayar saman?? Cara-cara nak bayar saman leh tengok SEMAK SAMAN

Labels: , , ,

13 Comments:

Anonymous hazman aka species1980 said...

hmmmm... nombor giliran cantik tue....

Monday, February 28, 2011 6:54:00 AM  
Blogger Lieynanilaz said...

kid....dalam sejarah tue kot...balai polis leh ramai org...ekekeke...

Monday, February 28, 2011 8:23:00 AM  
Blogger Nur Hanani said...

Hmm smalam dengar berita baru teringat bulan ni sampai 28 hb je..Ingatkan 1 mac tu lama lagi. Patut la ramai yang dok sibuk bayar saman ni. Dan dan juga saya sms untuk tau ada tak speed trap.itu pun pagi tadi baru dia balas katakan anda tidak ada saman.. Lega :) Kid drive keter laju beno agaknya...Insaf la pas ni kot ek??:)

Entri Terkini: Tudung D'Haja..

Monday, February 28, 2011 8:31:00 AM  
Blogger Lazyf said...

lenkali elakkan drpd byr saman lasmenet... :p

Monday, February 28, 2011 9:00:00 AM  
Anonymous aried said...

hahaha...aried pun pernah kena sama... saman sal bawak 78 kat kawsan 70kmpj...adus..

Monday, February 28, 2011 1:48:00 PM  
Blogger Sharinginfoz said...

sebut aja sama tension betul

Monday, February 28, 2011 3:20:00 PM  
Blogger grOundnUt said...

Itu hari cek saman kat Myeg, tak de pon...RILEK pon tak de...hurmm..riso gak..takut sistem tak betoi ke..=(

Monday, February 28, 2011 7:52:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: hehehe.. kebetulan tu...

lieynanilaz: memang sesak gak laa balai polis sabak bernam ari tu.. hehhee

Monday, February 28, 2011 7:57:00 PM  
Blogger KiD said...

nur hanani: tak laju sangat laaa bawak 93kmsj je.. dah kantoi speedtrap.. huhuhu..

lazyf: bayar awal, ada duit ke? hahahaa

Monday, February 28, 2011 8:03:00 PM  
Blogger KiD said...

aried: kena saman macam tu memang rasa tak berbaloi kan? huhuhu.. and rasa macam mana kalau bawak 60kmsj.. huhuhuhu

Monday, February 28, 2011 8:05:00 PM  
Blogger KiD said...

sharinginfoz: ha'aah kan... tension je..

groundnut: takde saman laaa tu... hehehe

Monday, February 28, 2011 8:06:00 PM  
Blogger Misz said...

wuhuu..sungai besar!

Tuesday, March 01, 2011 12:03:00 AM  
Blogger KiD said...

wuhuu.. Misz orang sg besar ke?

Tuesday, March 01, 2011 1:37:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home