This Page

has been moved to new address

Kena Saman Speedtrap SABAK BERNAM | Semak Saman PDRM

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Kena Saman Speedtrap SABAK BERNAM | Semak Saman PDRM

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

21 January, 2011

Kena Saman Speedtrap SABAK BERNAM | Semak Saman PDRM

Terdapat beberapa kaedah yang boleh digunakan oleh orang ramai bagi menyemak sama ada mereka mempunyai saman ataupun tidak.

      i.   Melalui SMS 15888

            Dengan menggunakan telefon bimbit, anda cuma perlu taip POLIS SAMAN
            
<NO KAD PENGENALAN> atau <NO KENDERAAN> dan hantar ke 15888

            
Contoh : POLIS SAMAN WMG6383 dan hantar ke15888
            
* Setiap SMS akan dikenakan caj sebanyak RM 0.20

    ii.    Melalui Internet

            Semakan boleh dibuat melalui portal-portal seperti berikut :-

            > MyEG Services - www.myeg.com.my
            > RILEK e-Services - www.rilek.com.my


            * Semua semakan saman tidak dikenakan sebarang caj oleh pihak pembekal perkhidmatan.

    iii.    Melalui Kaunter Trafik COPS (Computer On-line Payment System) yang ada di :-

            > Semua Ibu Pejabat Polis Daerah
            > Kaunter JPJ yang terpilih
            > Kaunter Trafik COPS di Kompleks Membeli Belah yang terpilih.
**sumber: web rasmi PDRM

Lepas tu aku pun check laaa.. pakai SMS je. Tapi memang dah tau dah ada 3 saman. Lepas tu, detail.. dia suruh taip POLIS SAMAN

dan yang ni aku dapat serta merta...




Cara semak saman ni, yang senang bagi aku.. adalah pakai SMS. kalau myeg dgn rileks kena daftar dulu. Dah laaa skali skala je tengok mende nih.. password pun dah lupa.. hahahaa.. so, sms je senang, tak sampai 5 saat dah tau.

Pasal saman speedtrap ni, aku memang tak puas hati sangat. Kat area Sungai Besar, ada 4 lane jalan tapi kena 60km/j certain area. Lebih sikit je dah kena speedtrap. Macam hampeh!! HUH!!!

Dah dah dah... korang gi check saman gak.. dua posen jer. 

Labels: , ,

19 Comments:

Blogger kak ina kl (1) said...

nasib baiklah memang jarang jejak kat area sungai besar tu..lain kali kalau terlalu kenalah beringat.

pernah kena saman pun sekali..kat jalan mahameru..tapi cik abang yang bayarkan.

Macam cantik ajer janda baik ni..nanti bolehlah ajak anak gi ke sana

Friday, January 21, 2011 8:17:00 AM  
Anonymous mrs jamal said...

lebih had laju yer...ni mesti kes nak cepat..sampai lupa kat situ memang ada trap yang menanti ee..

Friday, January 21, 2011 9:03:00 AM  
Blogger tukang merepek said...

pe la naseb ko kid

Friday, January 21, 2011 10:19:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

weyh dlu aku cek kene 5posen lorhh!!
skang da murah ea?ceitt


ebadfzka~

Friday, January 21, 2011 10:29:00 AM  
Blogger ZaCKiR said...

itu naik, ini naik, saman lg hmmmm

Friday, January 21, 2011 11:24:00 AM  
Blogger Lazyf said...

byr jela saman tuh...

Friday, January 21, 2011 11:31:00 AM  
Blogger KiD said...

kak ina: nak buat macam mana.. slow macam kura2 laaa bawak 60km/j.. kena ingat2.. yea ingat2... huhuhu

Friday, January 21, 2011 11:53:00 AM  
Blogger KiD said...

mrs jamal: 93 km/j laju ke kat 4 lane.. cepat2 bukan gi racing.. balik kampung.. huhuhu

Friday, January 21, 2011 11:54:00 AM  
Blogger KiD said...

tukang merepek: nasib badan laaaa

Friday, January 21, 2011 11:54:00 AM  
Blogger KiD said...

ebad: dua posen je.. kalo tak, orang takmo check laaa.. hahahaa

Friday, January 21, 2011 11:55:00 AM  
Blogger KiD said...

zackir: naik.. naik... naik angin..! hahahaa

Friday, January 21, 2011 11:56:00 AM  
Blogger KiD said...

lazyf: ko nak kasi pinjam ke, nak bayar saman aku nih... huhuhuhu

Friday, January 21, 2011 11:57:00 AM  
Blogger sop said...

sop pun dah daftar..
selalu dapat emel update.. sbb ada 1 blom berbayar... huhuh

Friday, January 21, 2011 12:35:00 PM  
Blogger Anak Ulu Cheka said...

aku ade 2 saman huhuhuhu

Friday, January 21, 2011 2:14:00 PM  
Blogger Nadhirah-chan said...

saman basikal boleh check skali tak ? beskal takde meter , so taktau speed berapa . kihkihkih :)

Friday, January 21, 2011 4:41:00 PM  
Blogger KiD said...

sop: sila jelaskan saman anda.. hehehe

Friday, January 21, 2011 5:35:00 PM  
Blogger KiD said...

anak ulu cheka: 2 saman je..? tak leh potong aku... hehehe

nadhirah: basikal pun diorang leh check kelajuan.. sila check saman gak.. hahahaaa

Friday, January 21, 2011 5:37:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

whoaaa..... sungguh berani update sendiri punya saman yea.... anyway cuba tengok website >> http://akademiblog.com ... abg dah register , interested ker ?

Friday, January 21, 2011 6:57:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: sendiri punya saman sudah.. kalo saman orang lain.. susah tu.. hehehee

Friday, January 21, 2011 7:50:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home