This Page

has been moved to new address

Blog ShaKiddo Buat 7 USD Sehari!! | Ranking Alexa Berubah Mendadak

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Blog ShaKiddo Buat 7 USD Sehari!! | Ranking Alexa Berubah Mendadak

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

24 February, 2011

Blog ShaKiddo Buat 7 USD Sehari!! | Ranking Alexa Berubah Mendadak

Hampir empat bulan kid membangunkan semula  yang diberi nafas baru ; ShaKiddo yang dulunya Blog kid3247.blogspot. Semuanya atas ajakan bertali arus dari Adik beradik Kid iaitu hazmanfadzil.com dhiyaz86.blogspot.com malyillusion.blogspot.com

Dan ketika awal bulan November 2010, kid resign dari jawatan Guru KH di Sekolah Swasta di Genting Highlands, Kid pulang ke Putrajaya untuk menumpukan kepada family.

Hari ni, saja nak usha blog shakiddo kat yahoo. Macam orang lain nak googling. Terjumpa ni kat yahoo...


Macam mana leh kata Blog ShaKiddo buat 7 USD sehari? 
7 x 3 USD (approx.) = RM21 SEHARI
Kalau RM21 x 30 sebulan = RM630 SEBULAN.. WOW!!! Leh bayar macam-macam nih.. Bil2 Astro, Berokband, Pampers Huggies ilham, Susu Anmum ilham.. waaaahhhh (kalau laa diorang nyer info leh jadi kenyataan....) Mana laa diorang dapat info nih?? huhuhu

Screenshot 6/1/2011
 
Screenshot 24/2/2011
Haaaa... Lega sikit bila lihat segala usaha kita, susah payah kita menampakkan hasil. Kid berblogging ni pun ada cabarannya. Pernah beberapa kali telah di'hack' shoutbox bila trafik agak meningkat. Tu keje diorang yang takde keje laaa. Sekarang dah ok balik shoutbox tu.

Sekarang kid tengah memikirkan untuk buat satu lagi blog. Khas untuk mencari side income. Kid tengok ramai blogger2 otai macam tu. apa pendapat korang? Ada tips tu, sharing is caring laa eh.. hehehee.. Perancangannya kid dah ada. Cuma nak tunggu masa yang sesuai nak bikin je. Lagipun tengah berkira-kira nak masukkan STREAMYX IN A BOX kat rumah kid, baru mantap sikit nak blogging! Yeeehaaaaaa....


Tapi, korang dah join contest TIKET WAYANG FREE dari Kid tak? Haaaaa.. kalau belum, cepat2.. ada masa sampai 28.2.11 je

Labels: , , , ,

14 Comments:

Anonymous antudegil said...

teruskan niat kamu yang murni untuk mencari wang dekat internet. memang ada tapi kena pandai memilih. selamat mencuba!

Thursday, February 24, 2011 10:41:00 AM  
Blogger azizul said...

memang terbaik..dah berjaya mendapat ranking di alexa,,bile laa blog aku nak jadi macam ni

Entri Terkini; aloh makin lame makin kiut plak die nie

Thursday, February 24, 2011 10:47:00 AM  
Blogger ijam ismail said...

wahhh..besh nyeeeeeeeeee
cner nk jd cm kamu?

Thursday, February 24, 2011 10:47:00 AM  
Blogger a n a s t a s y e a said...

USD7 sehari. Memang best! =)

anastasyea's latest post .. Search Engine Optimization (SEO) | Kenapa saya suka sangat dengan benda nie!

Thursday, February 24, 2011 10:50:00 AM  
Blogger KiD said...

antudegil: thanks support.. tapi blog sagtu lagi tu kena prepare dulu laa kan?

Thursday, February 24, 2011 11:20:00 AM  
Blogger KiD said...

azizul: anda jugak boleh jadi macam blogger2 lain.. jom rajin post entry, BW dan komen entry

Thursday, February 24, 2011 11:21:00 AM  
Blogger KiD said...

ijam: jadi macam blogger otai laa... kid ni ikan bilis je.. huhuhu

anastasyea: heheh.. memang best kalau jadi kenyataan.. :)

Thursday, February 24, 2011 11:23:00 AM  
Blogger Nur Hanani said...

wah,bestnya...:)

Entri Terkini: Rombongan dari Sumatera Barat,Indonesia..

Thursday, February 24, 2011 11:47:00 AM  
Blogger grOundnUt said...

macam mana nak check nilai blog beb?aku cuba tak leh la plak...macam tak berapa paham...ada tuli USD199...ape kah??rasa macam bukan jee...

Thursday, February 24, 2011 4:01:00 PM  
Blogger SyUhAdA said...

wah..
kalau btol tu, sng hidup..hehe~

Thursday, February 24, 2011 6:47:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

hurmmm.... blog khas untuk bisnes yea... okey gak...produk camner tu....produk fizikal ker or affiliate .... cuma nak bisnes di alam maya nie ...network kena bagus , target market dan cara marketing yang efetif... lain2x tambahan nanti jumpa kita story mory...

Thursday, February 24, 2011 7:40:00 PM  
Blogger KiD said...

nur hanani: best kan kalau betul.. heheh

groundnut: aku pun tak tau diorang kira macam mana.. huhuhu

syuhada: senang.. memang senang!! :)

Friday, February 25, 2011 10:17:00 AM  
Blogger KiD said...

abg man: tu laaa kan? macam2 nak kena bikin tu.. huhuhu.. kena ambik masa lagi nih..

Friday, February 25, 2011 10:20:00 AM  
Blogger faiz said...

wah byk tu...camne boleh dpt byk tu...xphm

Friday, February 25, 2011 10:51:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home