This Page

has been moved to new address

Resipi Roti Bakar Special Chef Shakiddo, Putrajaya

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Resipi Roti Bakar Special Chef Shakiddo, Putrajaya

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

22 February, 2011

Resipi Roti Bakar Special Chef Shakiddo, Putrajaya

Kali ni kid nak kongsi resepi khas untuk hidangan makan minum petang. Mudah saje untuk membuatnya. Budak sekolah lagi pun boleg buat asalkan ada bahan-bahannya.

Memperkenalkan....

Roti Bakar Special
 Okay, seperti biasa, anda perlukan bahannya iaitu roti, tuna/salmon/sardin dalam tin.


Pembakar roti juga diperlukan. Lebih afdhal kalau guna yang hadiah kawin punya. dah dua tahun pakai.. hehehe

Sapukan tuna/salmon/sardin dalam tin ke atas roti. Tak payah banyak sangat nanti boleh jadi muak. hehehe.. ala kadar saja.

Lepas tu, letakkan cheese sekeping atas lapisan tuna/salmon/sardin tersebut. cheese yang biasa pun okay. tapi, cheesedale lagi mantop!!
 

Kemudian, masukkan dalam pembakar roti atau toaster. Tunggu lampu masak (hijau atau auto eject). Lepas tu siap!!!

Memang enak untuk hidangan makan minum pagi atau petang. Boleh dibuat ketika ada tetamu yang tiba2 datang rumah.. hehehee..

Haa.. Selamat Mencuba!!! SEDAP TAU!! Sambil-sambil makan petang, boleh berangan nak usha BUAH HATI SHAKIDDO YANG MANTAP!!!

Labels: , ,

14 Comments:

Blogger mykhalis said...

memang sedap..tapi saya hari2 beli nasi lemak..huhu..sebb dapat diskaun..

Tuesday, February 22, 2011 12:33:00 PM  
Blogger KiD said...

mykhalis: waaaahhh.. dapat diskaun hari2.. ada makna ke tu? hehehee

Tuesday, February 22, 2011 12:38:00 PM  
Blogger Miziey said...

apa yang speselnye nih? haha. dah 2 kali baca entri nih tp macam bese jer. hak3.
nyway, bila baca entri nih rasa nak mkn roti bakar la plak. hehe. nice2.
:D

Tuesday, February 22, 2011 1:12:00 PM  
Blogger nuriz said...

nasib dah tghri kalau tak lapar la tgk roti ni hehe

Tuesday, February 22, 2011 2:25:00 PM  
Blogger grOundnUt said...

Lu bikin gua sentap ni brooo...balik ni aku nak buat lahh...hahahaha...^^'

Tuesday, February 22, 2011 6:31:00 PM  
Blogger Nava.K said...

very simple recipe and made in a jiffy.

Tuesday, February 22, 2011 6:37:00 PM  
Blogger Nur Misnan said...

wahhhh... memang superb
selalu buat sandwich nih..

Wednesday, February 23, 2011 12:05:00 AM  
Blogger KiD said...

miziey: tu laa yang sepeselnya.. buat anda nak makan roti bakar.. hehhe

nuriz: esok pagi leh bekpes roti bakar lagi.. hehehee

Wednesday, February 23, 2011 1:30:00 AM  
Blogger KiD said...

groundnut: yeaaaa... sentaapppp!!! jangan kasi sappy ko makan udah.. ekekkee

Wednesday, February 23, 2011 1:30:00 AM  
Blogger KiD said...

Nava K: thanks.. thats why this "menu" can hav during "emergency" :)

Wednesday, February 23, 2011 1:32:00 AM  
Blogger KiD said...

nur misnan: hahahaa... lepas ni nak superb power lak!! hehehee

Wednesday, February 23, 2011 1:32:00 AM  
Blogger Suara Kalbu said...

Wah..wah..wah... bagusnya Kid ni.

Calon calon suami Mithali 2011.. bertuah isteri awak

Thursday, February 24, 2011 9:30:00 AM  
Blogger KiD said...

SK: hahaha .. ader2 je yea akak nih.. ekekekee

Thursday, February 24, 2011 11:24:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

bawakla dtg semua house!!ade bran?ahahha

ebadfzka

Saturday, February 26, 2011 1:54:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home