This Page

has been moved to new address

Lahirnya Sudah Putera Kami...

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Lahirnya Sudah Putera Kami...

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

18 November, 2010

Lahirnya Sudah Putera Kami...

18/11/2010 bersamaan 11 Zulhijjah 1431, sehari selepas meraikan Hari Raya Aildiladha..

Dalam pukul 6 pagi, air ketuban my Sha dah keluar..

Ooo.. dah kuar...
Aku dengan mamainya gi tipon mak...
Mak, macam mana? Mak kata sakit2 tak?
Lum lagi tapi sakit perut sikit2..
Oklah, aku cakap nak pi shah alam nih..

Aku taknak kelam kabut sangat..
buat rileks je dulu.. nanti tak leh nak pikir dengan normal..
hehehehee
aku rileks mandi, shave misai dulu,
solat subuh.. then dua orang adik ipar nak ikut skali..

Sampai kat Hospital Umra Seksyen 13 Shah Alam..
Doc wat checking.. and confirm air ketuban dah pecah..
And final scanning.. position ok..
Doc terangkan apa yang berlaku..
Dan kami buat keputusan untuk deliver baby di Umra

Then, bila checking nadi, graf tak berapa cantik.
Doc bgtau ada kemungkinan baby tak kuat untuk pernafasan dan perlukan mesin.
But skali lagi check nadi jantung dalam sejam..
Dalam kul 1pm doc kata its getting worse...
So, they decide to operate.
Then i said "just proceed it doc."

Dalam masa yang sama, ayah yang dah balik kajang tadi, nak datang. family mertua pun dah sampai. So, my Sha dimasukkan dalam Operation Theatre.. Maka, aku hanyalah duk kat luar..

1.15pm masuk OT..
Aku tak senang duduk.
Mesti laaa kan..
Tunggu punya tunggu punya tunggu...
1.40pm terdengarlah bunyi tangisan bayi...
Aku dari luar macam nak terpa je masuk dalam.. hhuhuhuu

Selepas dah baby dibersihkan..
aku dipanggil masuk..
Tengok uri.. dapat tengok baby..
Alahai, keciknya.. but still bagi support macam kotak lutsinar untuk oksigen

Then, aku diberi kebenaran untuk jumpa baby skali lagi.

Tatkala aku laungkan azan, hampir berderai airmata aku..
Seperti khusyuk dia mendengarnya, terus senyap sambil menghisap jari.. :)
Saat indah depan mataku yang tak mungkin aku lupakan..
Iqamat di telinga kiri dan ku baca surah An Nasyrah dah ayat Kursi..
Puas hatiku, lalu kukucup dahinya..
Cukup halus kulitmu...


Inilah dia Putera yang kami tunggu-tunggu..


MUHAMMAD NIZARUL ILHAM BIN HISYAMUDIN
yang terpuji ; yang memerintah ; (memberi) ilham

Baby still dalam pemerhatian doktor...
Sekian dulu..
11.19pm
Hospital Bersalin Umra, Seksyen 13 Shah Alam

Labels: ,

12 Comments:

Blogger aida said...

tahniah..sangat comel~ :)

Thursday, November 18, 2010 11:31:00 PM  
Blogger KiD said...

tq makcik aida... :)

Friday, November 19, 2010 7:14:00 AM  
Blogger Suara Kalbu said...

Tahniah atas kelahiran baby yang comel,

Tersentuh hati akak baca ni. Nak sangat rasa pengalaman seumpama tu tapi Allah belum beri rezeki lagi walaupun dah menunggu 7 tahun.

Tuesday, November 23, 2010 12:35:00 PM  
Blogger kema said...

congtrz....comel baby ilham...

Tuesday, November 23, 2010 1:39:00 PM  
Blogger KiD said...

SK : tq kak.. Kita hanya kena terus berusaha..

kema : tq.. baby comel macam daddy.. hehehe

Tuesday, November 23, 2010 2:01:00 PM  
Blogger kinah said...

tahniah ye.. comey la bby Ilham..

Tuesday, November 23, 2010 9:24:00 PM  
Blogger Papa Mifz said...

tahniah...comel baby nye...leh kwn dgn Mifz bila dah besar nanti nih..hehe

Saturday, November 27, 2010 7:01:00 PM  
Blogger KiD said...

@kinah : tq.. like father like son.. hehehe

@papa mifz : tq.. boleh saja ramai2 kawan

Sunday, November 28, 2010 8:25:00 PM  
Blogger waalllaa! said...

tahniah..comel sngt2..

Monday, December 20, 2010 12:32:00 PM  
Blogger KiD said...

waallaa! : tq tq... :)

Monday, December 20, 2010 12:49:00 PM  
Blogger DiNie~.. said...

cute..=)thniah!

Tuesday, December 21, 2010 9:39:00 AM  
Blogger KiD said...

mekacih dinie.. :)

Wednesday, December 22, 2010 12:17:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home