This Page

has been moved to new address

First Presentation di Menara Rebung - Streamyx

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: First Presentation di Menara Rebung - Streamyx

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

16 November, 2010

First Presentation di Menara Rebung - Streamyx

Ni pasal presentation aku semalam kat Menara TM a.k.a. menara rebung.

Mr. Benjy (trainer kitorang) kasi sabtu ahad untuk prepare segala mende alah ni. Tapi, biasa laaa.. weekend.. nak jugak jalan-jalan.. tu yang sampai kuala pilah tu..


Petang ahad balik dari kuala pilah, terus aku start untuk siapkan presentation aku. Group 4 orang tapi dua orang je ada line tenet kat rumah. So, aku dgn Asri harry je laa yang tolong bikin. Yang dua orang lagi tu standby baca sket2 ape yang patut. Group aku dapat tajuk "ishield plus dan e-browse"



Korang tau ke ape tu e-browse??
Alaaaa.. ia sebenarnya add-on service untuk streamyx.. e-browse ni macam kalo kita nak langgan baca newspaper or majalah secara digital a.k.a. online. Kebaikannya, more cheaper, up to 60% and say goodbye to paper which is Go Green and save the planet gitu... heheheee.. maklumat lanjut korang surf laaa SiNi!! Tak paham gak, msg eh..


Tunggu punya tunggu punya tunggu.. skali lama giler daaa satu group punya presentation. Sejam dowh.. Start kul 5pm td. Aku group yang ketiga... So, break time laaa dulu..



Yang ni time group kedua.. Bro Ariq tengah present.. Bab Streamyx 1515, 1315 dan 1525.. deyy ape daaa macam nombor ekor.. Hahahaa.. kalo korang ingat lagi streamyx 1515 ni masa mula2 kita pakai internet dulu.. yang bila connection tu ada bunyik tu.. hahahaaaa.. old skool tu. skrang dah nak pupus dah mende tu.. Koman2 orang nak pakai 512kbps or 1Mb jer..




Haaaa.. bila group aku, start kul 9. Maka dengan confidentnya mempersembahkan ishield plus dan e-browse tadi. Dan2 aku tukar background lappy aku dengan Streamyx Zone.. amik hati Mr Benjy.. heheehe

Oh, ishield plus tu plak macam software untuk block any picture, video or word yang phorno, gambling, hacking, abuse dll. Ada cara2nya laa untuk dia detect semua tu. Salah satu gak produk add-on dari streamyx. Info lanjut.. surf kat tenet.. hehehe

Orait... rasa puas hati bila kita buat presentation dan almost semua faham. Thats mean kita berjaya sampaikan apa yang patut kita sampaikan.. and satu lagi, tajuk aku ni senang sket kut.. hehehee.. Watch out streamyx in the box!!

TM.. merintis kemungkinan
-unifi-

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous hazman aka species1980 said...

whoaaa.... presentation yang success....nanti jangan lupa hulur streamix in box tu satu yea....

Tuesday, November 16, 2010 1:41:00 PM  
Blogger KiD said...

heheehe.. streamyx ni macam2 produk dia..
kasi pening je nak pilih.. :)

Wednesday, November 17, 2010 8:14:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home