This Page

has been moved to new address

Disebalik Kelahiran Ilham...

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Disebalik Kelahiran Ilham...

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

20 November, 2010

Disebalik Kelahiran Ilham...

20/11/2010..

Hari ni ilham dah dua hari..
ilham ada kat kajang, rumah opah Minah dan tokwan Fadzil..
Lusa, 22hb, doktor nak jumpa balik.. sebab nak check mummy dan ilham..
Lepas tu, atuk Mail dan tok Kam ambik ilham dengan mummy, nak balik sungai besar pulak..

Ramai yang tanya daddy, macam mana ilham?
Daddy tak cukup tido tu.. hehehe

Pagi 18/11/2010, air ketuban mummy dah pecah. Lepas tu, daddy bawak semua pegi ke Hospital UMRA shah alam. ilham dalam perut mummy lagi, tak tau bila nak keluar.
Doktor check jantung ilham, pukul 11 pagi.. Graf nadi tak cantik..
Pukul 12 tgh hari.. doktor check lagi.. graf nadi pun tak cantik.. Doktor tukar mesin, takut2 kalau tak betul bacaannya.. Pukul satu doktor check.. Graf lagi teruk.


Daddy tengok graf tu.. memang tak cantik.. Jadi doktor cadangkan untuk operation. Sebelum ilham lemas.. Sebelum ilham hirup udara luar.. Mummy dan daddy faham dan setuju. Daddy mohon kat Allah, harap semuanya selamat. Doktor bawak mummy ke bilik bedah.

Atuk Mail dan tok Kam dah sampai. Mak lang nita dan mak uda feka ada dah tunggu dari pagi tadi. Opah Minah dan tokwan fadzil pun datang balik dari kajang. kul 1.15ptg doktor start bedah.. akhirnya ilham berjaya keluar pukul 1.40ptg. Dapat ilham tengok dunia luar. Doktor bagitau dekat daddy, tali pusat ilham terlilit kat leher ilham. sebab tu ilham tak dapat bernafas dengan elok dan jantung ilham slow.

Alhamdulillah, semua buat keputusan yang tepat.. Sekarang ilham dah macam biasa. Boleh bernafas, menyusu dan sekarang ilham selalu tidor. hehehee
Daddy dgn mummy pulak yang tak cukup tidor.



Oh yea..
Ilham lahir 36 minggu 5 hari.. :)
2.54kg, 1.40ptg, operation..
Daddy 17/12... Ilham 18/11... Mummy 19/2
17-18-19.... Ilham duduk tengah-tengah.. yeayyy!!!

tq kepada doktor, dan semua staf UMRA Shah Alam

Labels: ,

8 Comments:

Blogger Sharinginfoz said...

comelnya Ilham, Mummy dan daddy tak cukup tidur ya, sabarlah tapi memang seronok kan dapat anak

Saturday, November 20, 2010 5:24:00 PM  
Anonymous CIkgu Ili said...

Bestnya dapat baby....congrats again to u both..lepas ni penuh la cite Ilham je dalam blog ko.
*nama Ilham tu aku dah reserve utk anak 2nd aku tau..tapi anak aku yg kedua tak keluar2 lagi.

Saturday, November 20, 2010 6:28:00 PM  
Blogger KiD said...

thank u sharinginfoz..
mummy dan daddy akan jaga ilham sepenuh jiwa dan raga.. itulah apa yang mak ayah kita buat dulu.. :)

cikgu ili : most welcome.. citer lain2 pun boleh.. hehehe.. nama ilham dah kat aku punya.. ko brape bulan dah? adam dapat adik.. yeay!!

Saturday, November 20, 2010 6:51:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

Ilham nie time PAK CHAQ dia balik... elok je perangainya.... lena tido...ZZZzzzzz...Time malam pun tak meragam langsung.... ;-p

Sunday, November 21, 2010 12:04:00 PM  
Blogger tukang merepek said...

alhamdulillah..
comey dak ilham nie...
u're one lucky boy Muhammad Nizarul Ilham..
skrg nie dy asyik tdo jer xperla..
tuk tumbesaran...hehehe
to papa n mama nye plak...
xcukup tido tu jap jer...
hehehe...
percaya la bdk nie bile besar nt msti bijak..
akan berjasa kepada agama,keluarga,nusa n bangsa..
pe2 pun 'uncle' asri(walaopon sbnrnye masih muda) doakan Muhammad Nizarul Ilham sihat selalu n cpt2 bsr ok...
(^_^)

Sunday, November 21, 2010 3:55:00 PM  
Blogger KiD said...

abang man : ilham so far tidor je 23 jam.. nak membesar.. :)

asri : tq.. kan ilham ni anak buah batch 195 gak.. hehehee. tq atas doa dan wishes.. :)

Monday, November 22, 2010 2:05:00 PM  
Blogger ❤ Cik Ain ❤ said...

wah, ensem ilham ni. kecik2 da ensem. comelnyee...

aaa, nak kawen jugak. xsaba nk ade baby sendiri.

congrats to both of you. smge menjadi mummy n daddy yg baek. amin. ^_^"

Tuesday, November 23, 2010 8:46:00 AM  
Blogger KiD said...

haaa cik ain.. cepat2 laa yea.. :)
tq for wishes.. ameen

Tuesday, November 23, 2010 9:51:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home