This Page

has been moved to new address

BE Nuffnang ke 10 | Empat BE Running!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: BE Nuffnang ke 10 | Empat BE Running!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

23 June, 2011

BE Nuffnang ke 10 | Empat BE Running!

Hampir sehari suntuk aku tidak online dan update blog. Kerana kebelakangan ini jadual kerja shift pagi. mana laa boleh aku online dari tempat keje. major misconduct tu kalau buat.. hehhehe. Bila aku bukak nuffnang selepas baru balik dari Alamanda tadi, tiba-tiba sekali lagi aku tengok lain macam kat BE.

Taddaaaaaaa...!!!!

Buffered Earning dari Trudy and Teddy 2nd Burst , Large Rectangle. Sebelum ni ada juga dapat dari trudy and teddy. hehehee.. Dan menjadikan sekarang terdapat EMPAT BUFFERED EARNING yang sedang berjalan. Tak laa banyak sangat, sebab aku tau ada yang dapat 7,8 BE skali jalan ni.. hehhee



Aku dulu pun start dari KOSONG. Tak tau ape2 pasal nuffnang dan churp2, apatah lagi pasal trafik dan SEO. Sekarang, aku dah dapat rasa semua.. Earning nuffnang (Buffered Earning, Metered Earning, Campaign, CPC, CPA), Earning churpchurp (Social sharing, Social seeding, Schedule Tweets, Grapevine), Dua Advertorial Nuffnang dan Dua Assignment ChurpChurp sedang berlangsung. Sekarang tengah tunggu cek pertama churpchurp yang pada mulanya mustahil untuk aku capai.

Aku yakin, dan yakin jika usaha kita penuh dengan kerajinan yang berkali ganda.. memang ia berbaloi. Atleast tak sia-sia kita berblogging. Nak berkempen, tapi maleh nak tweets, memang tak dapek laa.. Cer tweets.. cer kempen... mesti up sket. nanti aku akan collect dan bagi senarai tips2 aku untuk korang share. at least, ada perubahan kat korang kan? nanti2 aku ada duit lebih, aku buat contest dan giveaway lagi eh.. Thanks korang semua.. Jangan mudah mengalah...

NEVER SAY GIVE UP..  NEVER SAY SURRENDER..

Labels: , , ,

34 Comments:

Blogger Eyriqazz said...

congratz bro..teruskan perjuangan..ewaaah...

Thursday, June 23, 2011 12:33:00 AM  
Anonymous izwan said...

tahniah :)

bilalah agaknya dapat peluang ini

Thursday, June 23, 2011 12:34:00 AM  
Blogger Kak Aya said...

tahniah! kak aya sedang mencari tip drp blogger otai....terima kasih sudi berkongsi info ..perjalanan kak aya masih jauh untuk sama tahap macam KID ni.

Thursday, June 23, 2011 12:38:00 AM  
Blogger shera haifa said...

sy dapat BE gak. hehe

Thursday, June 23, 2011 1:04:00 AM  
Anonymous Iqbal said...

Tahniah bro.. belom merasa lagi ni buffered earning.. huhu

Thursday, June 23, 2011 1:36:00 AM  
Blogger wadud@duad said...

wah bro..
congrat.. :)
kasi la tips sikit... ^_^

Thursday, June 23, 2011 2:16:00 AM  
Blogger saiazuan said...

waaa conngrates :D

Thursday, June 23, 2011 3:27:00 AM  
Blogger kak ina kl said...

nasib seseorang tak sama. Ada yang lambat dan ada yang cepat..tu rezeki masing-masing. Janji happy berblog dan duit tu akan datang kemudian

Thursday, June 23, 2011 8:10:00 AM  
Blogger Rozuan Ismail said...

wah,wan pon baru balik dari alamanda tgk wayang.huhu

Thursday, June 23, 2011 8:30:00 AM  
Blogger Myvitrd said...

Tahniah2 bro.. setiap usaha pasti ada balasannya.. rezeki tu..

Thursday, June 23, 2011 8:51:00 AM  
Blogger mama shifa said...

tahniah
mama pon ada 3 BE current running
chrup-chrup lama lagi kot baru dpt cashout...baru 40%

Thursday, June 23, 2011 9:02:00 AM  
Blogger Mohd Yusuf said...

tahniah....tapi aku tak dapat apa2 pun...churpchurp pun baru RM2 lebih...ha3

Thursday, June 23, 2011 10:02:00 AM  
Blogger Noriz said...

wah, pokcik kayooo!
blogger picisan cam sya ni, msuk angin kluar asap je lah...huhu

Thursday, June 23, 2011 10:49:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

adesss....moga2x cepat2 la dapat tukar PARENTING BLOG THEME nie...huhuhu

Thursday, June 23, 2011 11:28:00 AM  
Blogger Fikri Rais said...

baru merasa 2 BE running skali.. mcmana lah rasanya 7-8 BE skali. hehe

Woot Woot !!! 2 BEs In A Row !!!

Thursday, June 23, 2011 3:18:00 PM  
Blogger KiD said...

eyriqazz: mekacih.. perjuangan akan diteruskan.. :)

Thursday, June 23, 2011 6:42:00 PM  
Blogger KiD said...

izwan: jangan berhenti.. teruskan.. masanya akan tiba..

Thursday, June 23, 2011 6:42:00 PM  
Blogger KiD said...

kak aya: kid pun baru je belajar2 nih.. :)

Thursday, June 23, 2011 6:43:00 PM  
Blogger KiD said...

shera haifa: tahniah juga!!

iqbal: tq tq.. usaha tangga kejayaan, jangan mengalah.. :)

Thursday, June 23, 2011 6:44:00 PM  
Blogger KiD said...

wadud: tips2 ada dah bagi dulu.. cuba search..

saiazuan: haaaaa. tq tq... :)

Thursday, June 23, 2011 6:44:00 PM  
Blogger KiD said...

yea kak ina: kita yang mengubah nasib kita.. duit datang setelah kepuasan berblog

wan: waaaa.. bangi pun ada wayang.. hehhe

Thursday, June 23, 2011 6:46:00 PM  
Blogger KiD said...

myvitrd: yup yup... usaha penat nih...

mama shifa: waaaahhh 3 BE running tu, best!!

Thursday, June 23, 2011 6:47:00 PM  
Blogger KiD said...

mohd yusuf: cuba gunakan tips2 yang kid dah bagi...

Thursday, June 23, 2011 6:47:00 PM  
Blogger KiD said...

noriz: usaha keras.. blogwalking, rajin komen.. insyaAllah..

Thursday, June 23, 2011 6:48:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: mana2 blog pun boleh dapat peluang BE nih.. :)

Thursday, June 23, 2011 6:48:00 PM  
Blogger KiD said...

fikri rais: haaaa.. yang 7-8 BE tu aku nampak kat opis nuffnang sendiri.. hehehe

Thursday, June 23, 2011 6:48:00 PM  
Blogger Blogberry Emry said...

BEN pun dah menyokong bro dgn klik iklan..hik3

Thursday, June 23, 2011 10:22:00 PM  
Blogger Fara said...

tahniah.. lame En Nuff tak bg BE. Huhu

Thursday, June 23, 2011 10:23:00 PM  
Blogger kemboja said...

tahniah.. sy bloger newbie.. baru 2 bulan berblog.. hihi salam ziarah..

Thursday, June 23, 2011 10:32:00 PM  
Blogger KiD said...

blogberry: tq ben..

Fara: sikit hari lagi, ada laa tu.. :)

Thursday, June 23, 2011 10:43:00 PM  
Blogger KiD said...

kemboja.. teruskan berblogging.. keep it up.. saye pun baru 7 bulan..

Thursday, June 23, 2011 10:43:00 PM  
Blogger fahmimustakim said...

waaaaaaahh, tahniah bro :)

Thursday, June 23, 2011 11:41:00 PM  
Anonymous slimdiet2 said...

bila nak bagi tips ni? hehehe

Friday, June 24, 2011 4:31:00 PM  
Blogger KiD said...

fahmimustakim: mekacih.. mekacih.. :)

slimdiet2: hehehe.. nanti dalam satu entry khas.. :)

Friday, June 24, 2011 8:29:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home