This Page

has been moved to new address

Kenapa Iklan Nuffnang Tak Keluar?

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Kenapa Iklan Nuffnang Tak Keluar?

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

21 June, 2011

Kenapa Iklan Nuffnang Tak Keluar?

Dah lama aku tengok. Iklan nuffnang kadang-kadang tak keluar. Yang pastinya dah lama tak nampak kat laptop aku. 2,3 minggu lepas aku pakai laptop my dad, ada pulak nampak iklan kat Blog Shakiddo. Tapi bila aku pakai laptop aku, takde pulak nampak. Aiishh,, kejap pulak iklan singgah. huhuhuhu..


Sehinggahlah kelmarin selepas aku buat kajian, sebab bila pakai my Sha punya Xperia X10, ada pulak iklan kat blog aku. Aku cuba tengok Earning kat Nuffnang..

Aku tengok, ada pertambahan earning dari campaign nuffnang. Yeaaa.. OREO DADDY DUNK!! Tapi aku tak sempat buat screenshot laa sebab entah bila ntah keluar. hehehee.. Dan juga aku tengok ada earning CPC yang tertinggi iaitu RM1 berbanding RM0.25-0.75 sebelum ni.


Lalu aku check laptop aku. dan aku disable kan antivirus aku. Memandangkan aku takde guna Peer-to-peer (P2P), maka aku disable kan dulu antivirus aku. Kalau tak boleh, baru nak disable firewall.


Naah!! lepas aku apply disable antivirus, maka aku try laa bukak blog MY BROTHER YANG MASIH SINGLE dan ....... tadaaaaaaaa!!!!


Tuuu diaa.. hazmanfadzil.com punya iklan sekali keluar sama ketiga-tiga tempat. Tentu dia lagi masyuuuukk!!! kan? kan? kan?
Haaa.. baru ku tahu selama ini antivirus ku telah detect iklan-iklan nuffnang sebagai virus atau malware, malicious script atau suspicious script. So, iklan tak keluar laa. huhuhu. So, check antivirus anda.

Errmmm sekarang aku nak update Antivirus, nanti anonymous serang lagi lak.. huhuhuu

p/s: assignment tak siap lagi nih.. sedap makan biskut OREO!

Labels: , ,

22 Comments:

Blogger PenTulis said...

antivirus pon ade kene mengena dengan iklan nuffnang jugak? nk buang terus la antivirus kat pc aku ni..

Tuesday, June 21, 2011 1:39:00 AM  
Blogger Cik Aish said...

laa pasal tu ke? habis tu tkkan nak disable antivirus lak? emm tk faham..

Tuesday, June 21, 2011 1:40:00 AM  
Blogger Amirul Amin said...

memang ada kaitan ni bro?

Tuesday, June 21, 2011 1:42:00 AM  
Blogger KiD said...

pentulis: so far, kat aptop aku ada kena mengena.. bila disable antivirus, iklan dapat tengok

Tuesday, June 21, 2011 1:58:00 AM  
Blogger KiD said...

cik aish: yup... tu laaa, mungkin antivirus detect iklan nuffnang sebagai malicous script atau suspicous script atau sebagainya.. hmmm.. macam nak tukar antivirus lain yang lebih ringan

Tuesday, June 21, 2011 1:59:00 AM  
Blogger KiD said...

amirul amin: ada kaitan kat laptop aku yang gunakan KIS 2010 ni.. huhuhu.

Tuesday, June 21, 2011 1:59:00 AM  
Blogger saiazuan said...

hmm agk pelik disitu~

Tuesday, June 21, 2011 4:27:00 AM  
Anonymous Bro Framestone said...

masyuk la lepas nie ek

Tuesday, June 21, 2011 7:33:00 AM  
Blogger Myvitrd said...

oh yeke ni bro.. baru kutahu pulak.. mungkin juga sebab nuffnang pakai skript java

Tuesday, June 21, 2011 8:23:00 AM  
Blogger Rozuan Ismail said...

pergh,wan sebelum ni pon dapat 25 sen ke 75 sen.x pernah lagi dapat seringgit.hebat.

Tuesday, June 21, 2011 9:16:00 AM  
Blogger KiD said...

saiazuan: mana yang pelik nyer.. :)

Tuesday, June 21, 2011 9:43:00 AM  
Blogger KiD said...

bro framestone: tapi tak laa masyuk macam bro.. hehehehe

Tuesday, June 21, 2011 9:43:00 AM  
Blogger KiD said...

myvitrd: kekadang yang pakai KIS yang lain, ok aje.. KIS 2011 ok kut.. :)

Tuesday, June 21, 2011 9:44:00 AM  
Blogger ken said...

bagus kalau dapat ads tiap tiap hari :)

Tuesday, June 21, 2011 9:53:00 AM  
Blogger KiD said...

wan: semua tu depend budget dari advertisor.. :)

ken: yup.. hari hari dan setiap2 hari.. hehehee

Tuesday, June 21, 2011 10:10:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

Terima kasih sebab jadikan blog abg sebagai ujikaji....keh3x....actually iklan tu kuar secara rawak jee....kebetulan je muncul tiga2 tue...

Tuesday, June 21, 2011 10:59:00 AM  
Blogger KiD said...

abg man: masyuuukkkk!!!!

Tuesday, June 21, 2011 4:15:00 PM  
Blogger Bayar Online said...

bro tukar payung (AVIRA)Free pun ok... n tambah Dr spyware.

Tuesday, June 21, 2011 8:50:00 PM  
Anonymous sabree hussin said...

sebab antivirus pun boleh buatkan iklan dalam blog kita tak keluar ye

Tuesday, June 21, 2011 10:56:00 PM  
Blogger Nicholas Igat Rekan said...

Wah...

Tuesday, June 21, 2011 11:40:00 PM  
Anonymous cityiklan said...

Wah!Banyak pendapatan Dari nuffnang...Share Info Sikit >.<
Cityiklan
Iklancoffee

Thursday, July 07, 2011 11:08:00 PM  
Blogger amgreatz said...

maybe laptop or pc ko ada letak plugin firefox Adblock ke..ape-ape yg block iklan kot..

Wednesday, July 13, 2011 9:43:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home