This Page

has been moved to new address

Amaran kepada NUFFNANG!!!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Amaran kepada NUFFNANG!!!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

23 June, 2011

Amaran kepada NUFFNANG!!!

Selepas berita gembira dari Nuffnang yang menghadiahkan BE yang ke sepuluh buat Blog ShaKiddo, kini aku ingin menyampaikan amaran kepada NUFFNANG! Bukan atas sebab marah atau protes, tetapi kerana kebelakangan ini terdapat keyword yang selalu muncul pasal hack. Ni keyword masa sebelum subuh tadi sebelum aku pergi keje.


Aku anggap ia serius kerana ia membabitkan database dan setelah aku selidiki dari rakan IT yang lain, ada yang telah berjaya hack nuffnang pada masa dahulu.Tetapi tak pasti pulak masa sekarang ni pihak nuffnang dah upgrade sistem yang lebih secure. Diharap kepada pihak pengurusan nuffnang dapat mengambil perhatian kepada hal ini. Kalau tak, nanti aku datang office nuffnang...

Okay, jangan lupa dengan gajet terbaru. Korang boleh usha >>GAJET TERBARU SAMSUNG GALAXY<<
dan juga EARNING GRAPEVINE AKU DARI SINI..!!

Labels: , ,

22 Comments:

Anonymous cekkeya said...

haha ingat amaran kebakaran apa ke apalah td. tp, btul jgak. isu godam n hacking ni makin popular dan membimbangkan.

neway, hepi blogging ;)

Thursday, June 23, 2011 5:46:00 PM  
Blogger Kancilbiru said...

ada percubaan la tu...biasalah tak boleh tgk orang senang. tp haritu ada company yang handle project web nuffnang ni cakap, dorang dah securekan website tu...

Thursday, June 23, 2011 5:56:00 PM  
Blogger cikguden said...

sedia payung sebelum hujan

Thursday, June 23, 2011 6:05:00 PM  
Anonymous Pacifista - X said...

salam...

haha...keyword yang kedua tu pun kene amik kira jugak tu.hehe...

Thursday, June 23, 2011 6:05:00 PM  
Blogger JAI said...

Aku rasa Bean kut..muka dia punya ada macam orang ketagih gula HACKS..ahaks..serius setuju ambil langkah berjaga-jaga. Kang lesap database mampuihh

Thursday, June 23, 2011 7:41:00 PM  
Blogger saya_arief said...

nuffnang kene amik langkah berjaga-jga nih.
:D

Thursday, June 23, 2011 7:57:00 PM  
Anonymous JMR said...

uiks..sapa hack web nuffnang, memang best le..leh request BE byk2 kt sini..:-p

Thursday, June 23, 2011 8:07:00 PM  
Blogger Sharinginfoz said...

nak hack aja kerja ni ya, sapa le punya ni

Thursday, June 23, 2011 8:08:00 PM  
Blogger Rozuan Ismail said...

nuffnang kena hati-hati la lepas ni. duit ada dalam akaun dia.

Thursday, June 23, 2011 8:22:00 PM  
Blogger KiD said...

cekkeya: yup.. takut dia ubah database nuffnang

Thursday, June 23, 2011 9:11:00 PM  
Blogger KiD said...

kancilbiru: biasa laa.. ari tu kan innit kena hack.. huhuhu

Thursday, June 23, 2011 9:11:00 PM  
Blogger KiD said...

cikguden: hujan lebat kena pakai payung.. hehehe

Thursday, June 23, 2011 9:12:00 PM  
Blogger KiD said...

Pacifista: hahahaaa sape pulak laa yang cari seksi tu.. hehehe

Thursday, June 23, 2011 9:13:00 PM  
Blogger KiD said...

jai: aku rasa yea laaa kan.. lagipun dia otai tempat keja aku skrang nih.. hehehe

Thursday, June 23, 2011 9:13:00 PM  
Blogger KiD said...

saya aried: yupp.. orang nak hack dan ubah earning.. huhuhu

Thursday, June 23, 2011 9:14:00 PM  
Blogger KiD said...

JMR: hahahaa.. itu orang memang untung laaa camtu.. huhuhu

Thursday, June 23, 2011 9:14:00 PM  
Blogger KiD said...

sharinginfoz: diorang nak cepat kaya nih.. huhuhhu

Thursday, June 23, 2011 9:14:00 PM  
Blogger KiD said...

wan: hatai-hati juga dengan blog anda.. :)

Thursday, June 23, 2011 9:15:00 PM  
Anonymous Myvitrd said...

tunggu aku cash out semua earning aku baru hack ye.. hehehe

Thursday, June 23, 2011 10:33:00 PM  
Blogger KiD said...

myvitrd: hahaaaa.. macam tu pun boley eh? hehhee

Thursday, June 23, 2011 11:10:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

nak hacking NUFFNANG pun diorang kena google gak ker....confirm bukan hackers tue

Friday, June 24, 2011 6:51:00 AM  
Blogger KiD said...

abg man: memang pun.. kalau nak hijack nuffnang, nanti gi opis diorang tunjuk.. huhuhu

Friday, June 24, 2011 8:34:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home