This Page

has been moved to new address

Kambing Golek Sungai Besar

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Kambing Golek Sungai Besar

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

03 May, 2011

Kambing Golek Sungai Besar

Cuti hari minggu sempena Hari Buruh 2011, dapat aku balik kampung ke Sungai Besar. Dapat juga nak berehat dari kesibukan kotaraya yang penuh menyesakkan. Hurray!!

Aku balik pagi ahad dari Putrajaya dan terus ke kenduri sepupu wife di Parit 3, Sungai Besar. Majlis aqiqah anak keduanya. Dua ekor kambing ditumbangkan.. Satu masak kari satu lagi masak KAMBING PANGGANG a.k.a. KAMBING GOLEK. hehehehe

Teringat aku kisah aku yang hampir sama di TRAGEDI BERDARAH AKHIR TAHUN 2010



Pagi-pagi Isnin di kampung, memang amat menyegarkan.. amat mendamaikan.. fuuuhhhh....

Cahaya suria pagi di Sungai Besar
Ilham?? Mana ilham..? makin hari makin aktif anak sulungku ini. Dah pandai meniarap. Meniarap ke kiri dan ke kanan. Kekadang tidur awal, kekadang tidur lambat.. Penat daddy melayan karenah si kecik nih.. Tapi hilang penat daddy bekerja seharian bila melayan my ilham ni.. hehehe

Daddy penat driving dari Sungai Besar ke Putrajaya. jalan jammed sikit dari tanjung karang ke kapar.. wwooohhooooo.. nasib gerak awal sikit. Nak rehat dulu yea.. esok kerja!!!

Labels: , ,

15 Comments:

Blogger azizul said...

adus dah lama tak balik kg,,,
rumah atuk saya kat pt 13
dalam sikit dari pt 3....hehehe

Tuesday, May 03, 2011 12:13:00 AM  
Blogger Far8 budak baik said...

ke kiri dan ke kanan??
mcm ketam je hahaha =p
waa putrajaya lakk..
pehh..
esok kerja..pi tido haha

Tuesday, May 03, 2011 12:16:00 AM  
Blogger hanani0210 said...

bestnya makan kambing golek tu.. :)

Jom baca ni: All about Royal wedding : Putera William dan Kate Middleton

Jom baca ni: Fesyen topi pelik..

Jom baca ni: Klon Puteri Diana?

Tuesday, May 03, 2011 12:17:00 AM  
Blogger ^^nu[dd]yra^^ said...

selamat bekerja esok =)... terasa malas skali stlh cuti 3 hr...

Tuesday, May 03, 2011 12:41:00 AM  
Blogger Laili said...

Sungai Besar area mana ye? saya memang duduk Sungai Besar pun. kalau jumpa kid boleh minta autograf..hehe!

Tuesday, May 03, 2011 7:38:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

jarang makan kambing panggang nie..... takut darah naik.... pening kepala....tapi nampak sedap tue

Tuesday, May 03, 2011 11:50:00 AM  
Anonymous Kancilbiru said...

wow kambing golek...pastu tengok anak ko pun dok tergolek nak niarap...ekekeke

Tuesday, May 03, 2011 12:36:00 PM  
Blogger Shairazi Saidin said...

tgok kambing tu teruih LAPAQ!!!!

Nasib Lelaki | Wanita yang tidak layak dijadikan isteri.

Bosan dengan Nuffnang??? | iPanelOnline cara terbaru jana duit

Tuesday, May 03, 2011 4:34:00 PM  
Blogger KiD said...

azizul: laaa.. parit 13 yea.. selalu balik sg besar tak? hehehe

Tuesday, May 03, 2011 9:07:00 PM  
Blogger KiD said...

far8 budak baik: haaaa.. meniarap laaa.. pusing kiri dan pusing ke kanan.. hehehee

Tuesday, May 03, 2011 9:08:00 PM  
Blogger KiD said...

hanani: ofcoz laa... my peberet tu...

nuddyra: yea laaa.. malasss... bila cuti lama2 hehehee

Tuesday, May 03, 2011 9:08:00 PM  
Blogger KiD said...

Laili: sungai besar kat parit 3 peket 30.. simpang lima je.. kampung wife.

Tuesday, May 03, 2011 9:09:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: makan banyak2 ni okay aje.. siap tambah lagi.. bismillah... :)

Tuesday, May 03, 2011 9:09:00 PM  
Blogger KiD said...

KB: hahahahaa.. golek ramai2.. tapi kambging golek memang sedap!

Tuesday, May 03, 2011 9:10:00 PM  
Blogger KiD said...

shairazi: haaa.... apa lagi, pegi laa cari kambing! hehehee

Tuesday, May 03, 2011 9:10:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home