This Page

has been moved to new address

Ini ShaKiddo ada ONG! | Pokok Duit-Duit Berbunga

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Ini ShaKiddo ada ONG! | Pokok Duit-Duit Berbunga

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

17 February, 2011

Ini ShaKiddo ada ONG! | Pokok Duit-Duit Berbunga

Korang pernah tak dengar iklan "peraturan 88"
Apa dia peraturan 88?? "sukakannya..!! gandakannya..!!"
Hahahaaa.. iklan A&W yang Kid cukup suka bila dengar kat radio time GONG XI FA CHAI yang lepas.

Tapi, Bukan itu yang kid nak cerita hari ni. Kali ni pasal pokok duit-duit.

Korang pernah tengok pokok duit-duit? Alaaaa yang biasa Kaum Cina tanam kat rumah tu.. Yang macam ni...


Orang Melayu pun ramai tanam pokok ni. Bukak untuk ikut kepercayaan tu, tapi sekadar untuk hiasan rumah. Dulu kid ada pokok kari, tapi dah mati sebab kena bena (macam kulat). Jadi, pokok duit-duit ni pun mak yang kasi suruh jaga. cuba korang bukak google dan search "BUNGA POKOK DUIT-DUIT" dan kat pakcik wikipedia mengatakan:  
Bunga Pokok Duit-duit berbentuk infloresen sehingga 23 sentimeter panjang, tetapi tidak pernah dinampak di Malaysia dan Singapura

Kalau orang Cina, mesti "sukakannya, gandakannya!!" sebab kepercayaan diorang, pokok ni bawak tuah. Dan lagi tuah kalau pokok duit-duit ni mengeluarkan bunga! Dan kini pokok duit-duit yang ada kat rumah kid sudah mengeluarkan tunas BUNGA POKOK DUIT-DUIT!!! Kid pun tak perasan bila ia tumbuh. Mungkin 3 bulan lepas masa kelahiran ilham kut.. hehehe

BUNGA POKOK DUIT-DUIT






Pokok duit-duit dah berbunga? Ada tak Orang Cina nak beli pokok nih? RM888 ke.. RM888,888 ke.. Memang ONG laa ShaKiddo kalau macam tu!! hahahaa. tapi, kid simpan lah dulu yea. Yang dah jual ONG-ONG adalah yang kat bawah nih. Mesti ramai yang tak pernah tengok duit kat bawah ni melainkan collector dan orang BNM hatta officer bank pun jarang jumpa. Cincin sebelah kanan tu tanda kepunyaan kid satu ketika dulu. hehehheee..

 

Anda rasa anda ada ONG??????
NANTIKAN PENGUMUMAN CONTEST PERTAMA SHAKIDDO PADA ESOK (18/2/2011) TUNGGUUUU!!!!!!!

Labels: , ,

14 Comments:

Blogger Sharinginfoz said...

comel number tu

Thursday, February 17, 2011 9:00:00 AM  
Blogger JAI said...

Perghh..meh bagi aku duit singget tuhh..buat belanja budak sekolah..wakakaka..sure riban tuh bro

Thursday, February 17, 2011 9:47:00 AM  
Blogger KiD said...

sharinginfoz: dulu kid ada 6 keping number solid 8 nih... hehehe

Thursday, February 17, 2011 9:55:00 AM  
Blogger KiD said...

jai: hehehe.. 3 ringgit ni hampir bersamaan dengan gaji kerani budak lepas spm.. huhuhu..

Thursday, February 17, 2011 9:57:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

Duit ONG tue kena simpan elok2x..... 10 tahun lagi sure juta2x harganya....yoshhh

Thursday, February 17, 2011 10:17:00 AM  
Blogger Cekodok said...

gua tak ble blah dengar iklan tu.. rasa nak gelak guling2 je... haha

Thursday, February 17, 2011 10:18:00 AM  
Blogger KiD said...

abang man: giler2 punya harga.. yosshhh.. dah takde dah..

Thursday, February 17, 2011 10:51:00 AM  
Blogger KiD said...

cekodok: memang kan..? sukakannya!! gandakannya!!!! kah kah kahhhh..

Thursday, February 17, 2011 10:52:00 AM  
Anonymous Kancilbiru said...

weh rumah aku pun ada pokok duit2 tu...tapi tak dak bunga pun...hehehe

Thursday, February 17, 2011 12:19:00 PM  
Blogger ::NelyLeyana:: said...

bunga die mcm jagung

Thursday, February 17, 2011 12:36:00 PM  
Blogger KiD said...

KB: haaaa.. yang kid ni punya ONG maaaa.. hehee

Thursday, February 17, 2011 1:09:00 PM  
Blogger KiD said...

nelyleyana: seb bek tak leh makan,kalo tak kid buat bubur jagung dah.. hehehe

Thursday, February 17, 2011 1:10:00 PM  
Blogger grOundnUt said...

woaaa...yang part duit ada angka 888888888 tu memang oNG!^^v

Thursday, February 17, 2011 2:28:00 PM  
Blogger KiD said...

Ong wooooo kacang!!

Friday, February 18, 2011 3:06:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home