This Page

has been moved to new address

Trafik Menggila dari ShaKiddo | Tips Streamyx

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Trafik Menggila dari ShaKiddo | Tips Streamyx

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

01 April, 2011

Trafik Menggila dari ShaKiddo | Tips Streamyx

Hari hari anda guna internet. Siang malam pagi petang. Apa perkhidmatan yang anda gunakan? Celcom, Maxis, Digi, P1, atau lain-lain? Ada yang guna streamyx?? haaa.. sudah tentu banyak yang pakai di office-office dan shopping complex. Ofcoz laaa dari Streamyx kan?


Kid bukan nak promote sangat pasal streamyx pun (mentang2 bahagian teknikal).. cuma, kalau ada yang nak apply streamyx tu, biarlah dengan kegunaan harian anda. Macam kid. keje shif tak tentu, hanya beberapa jam aje kat rumah. Masa untuk tidur, masa dengan anak, masa untuk jalan2.. tak laa 24 jam depan internet. so, kid pakai pakej 512kbps aje. Harganya untuk kid murah dari biasa laaa.. hehehehe.. kalau ada sorang member kid tu, 1 Tera pun tak cukup untuk dia.. hahahaa

Modem dan Router
Actually memang nak apply tapi masa asyik tak mengizinkan. satu hari, member kid nak terminate streamyx dia. Problem sikit tempat dia tu kat U5 shah alam. so, kid mintak External Removal (ER) dan tukar account holder name. So, proses kat TM point Damansara Utama sebab dekat dengan umah member kid tu.

3 hari lepas, line telefon dah masuk. hari ni, streamyx dah masuk. Laju giler lak rasanya.. hehehee.. Boleh laaa buat trafik menggila a.k.a. blogwalking lepas ni. Kalau ada problem connection, kid leh configure dan setting dulu then assist ke 100 laa kalau tak setel. nanti kid ajar basic troubleshooting untuk line streamyx yea..


Lepas ni, nak terminate Celcom broadband ni. RM70 untuk volume 5GB. Tapi, kid perlukan lebih dari tu. So, streamyx adalah pilihan terbaik! eewaaaahh.. satu lagi yang kid konfiden, sebab Putrajaya pakai fiber optic cable. Jarang ada masalah untuk kawasan elit ni. Nak pakai unifi.. alahai.. lum lagi laa.. sikit hari naik harga wooo..

Labels: , ,

14 Comments:

Blogger Nur Hanani said...

Oh, ye ke..saya guna celcom 5GB bayar RM50 je.. :)
Nanti kalau kid ajar troubleshoot, mungkin akan tukar pakai streamyx. 5GB tak cukup laa. Dah tu, macam siput lak.. :(

Jom baca ni: Pemandu wanita membahayakan?

Friday, April 01, 2011 12:21:00 AM  
Blogger phycrewz said...

aku pun mo pakai streamyx juga!!

UPDATE Lajukan Facebook

Friday, April 01, 2011 12:24:00 AM  
Blogger azizul said...

streamix terbaik..hahahahaa....

Friday, April 01, 2011 12:38:00 AM  
Blogger tukang merepek said...

eh kid...
512kbps an da blh pakai wireless modem...
pe kata ko pkai jer wireless modem..
leceh la nk pkai router bagai nie...
lifetime warranty ker modem tu??

Friday, April 01, 2011 1:35:00 AM  
Blogger KiD said...

orait hanani: boleh aja bab2 troubleshoot nih.. :)

phycrewz: jom pakai streamyx..!!

Friday, April 01, 2011 1:46:00 AM  
Blogger KiD said...

azizul: anda juga terbaik...!!

Friday, April 01, 2011 1:47:00 AM  
Blogger KiD said...

asri dah boleh ek? hahahaa.. tunggu jap2 lagi laaa aku mintak tukar.. ekekeke.. 2640B pun ok...

Friday, April 01, 2011 1:48:00 AM  
Anonymous slimdiet2 said...

aku pakai celcom broadband je. area bangi ni boleh tahan la ok

Friday, April 01, 2011 2:00:00 AM  
Blogger KiD said...

slimdiet2: a'aar.. kat putrajaya pun okay... tapi limited laaa usage.. 5GB tak cukup.. hehhee

Friday, April 01, 2011 2:02:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

nanti kalau unifi dah sampai kat area KLIA kasi update yea...pelik betul la naper area lapangan terbang antara bangsa agak lambat pemasangan kabelnya... huhuhu....SAYA NAK UNIFI....

Friday, April 01, 2011 9:03:00 AM  
Blogger KiD said...

abg man: waaaahhh.. nak unifi, mahal tu.. nanti naik harga.. huhu.. tapi berbaloi laa.. angkat 1MB atau 2MB pun ok.. unlimited..

Friday, April 01, 2011 9:29:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

NO PROBLEM.... Janji puas hati...anyway dah tengok KER ada sorang mamat nie dah HIJACKED 8 POST INNIT untuk ENGLISH....rasanya dia guna teknik black hat yang melibatkan coding....huhuhu

Friday, April 01, 2011 11:54:00 AM  
Blogger KiD said...

ader perasan hari tu.. hurrmm.. red hat mau mari!!!

Tuesday, April 12, 2011 11:30:00 PM  
Blogger sarah said...

dari dulu smpi skrng guna strimix..kalau ada porblem call je 100 confirm ada org settle :)

Thursday, June 30, 2011 10:49:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home