This Page

has been moved to new address

Kenapa Trafik Blog Makin Slow?!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Kenapa Trafik Blog Makin Slow?!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

06 March, 2011

Kenapa Trafik Blog Makin Slow?!

Hari-hari bukak blog. Bukak blog hari-hari. Dalam sehari berapa blog yang kita bukak. Dalam sehari berapa blog yang kita singgah dan komen. Banyak? Sikit? sederhana?

Trafik pulak naik turun. Tak naik dan naik lagi. Ia naik, naik, turun, naik dan turun. Pastu naik lagi.
Cer cite.. cer cite.. cer citer kenapa?


Kid rasa TRAFIK SLOW sebab ni laaa....


Eh, trafik kat sungai besi laa pulak. Ni citer pasal trafik blog. Okay, bagi Kid, ada beberapa punca trafik kita slow bagi pengalaman kid sebagai blogger baru ni laa kan.

- kurang blogwalking (orang pun jarang jenguk blog kita)
- entry post tak menarik (citer tak best orang pun taknak tengok)
- keyword tak mesra SEO (kalau tau semua keyword hot, senang laa keje)
- takde daya penarik seperti contest, G.A, etc. (nak join contest baru leh usha CONTEST ADA HADIAH MINGGUAN dan juga TEKA LAGU RM1000
- tak sempat nak ping entry (menyumbangkan trafik gak dari ping ni)
- line tenet macam berok (yang ni tak leh watper laaa.. broadband dah jadi berokband)
- tak update blog ( seminggu sekali, dua minggu sekali, sebulan sekali. dok macam tu je)
- malas update blog sebab henpon tak canggih (kalau henpon tak canggih, leh dapatkan HANDPHONE YANG LEBIH TOP DARI iPHONE )


Haaa.. tuu diaaa.. Kalau korang tak "grab" ape yang Kid share ni, melepas laaa korang.. Sebab ada dalam...
Tips Trafik 1500UV Sehari 26K PV Seminggu
Tips Trafik 10 Ribu Seminggu | Blogwalking dan Kom...
Blog ShaKiddo Buat 7 USD Sehari!! | Ranking Alexa ...
Terima Kasih GengBlogger! | Tips Visitor Blog Ting...

Labels: , , , ,

16 Comments:

Blogger yna fazlyna said...

haha...biase ar tu. bila yna off 2-3 hari trafik trus down tau. langsung tak de pengunjung...sedih je.

http://ceritacintayna.blogspot.com/2011/03/mood-cinta.html

Sunday, March 06, 2011 8:27:00 AM  
Anonymous aried said...

ceh...bukan main aku baca tau kid..hehehhe
ingatkan apa lah yg ko nak cakapkan tadi.. pe2 pun best ko kid..hahahha

Sunday, March 06, 2011 9:20:00 AM  
Blogger Nur Hanani said...

Memang betul pun. Trafik blog, naik turun..:)

Entri Terkini: psstt..psstt...eyka domo buat bloglist la!!:)

Sunday, March 06, 2011 9:24:00 AM  
Blogger BeaN MorENo said...

yups memang setuju dengan entri ni...tak buat tak dapat

Sunday, March 06, 2011 11:14:00 AM  
Blogger KiD said...

yna: tul kan? kalo blog kita dah fofular takpe laa..

Sunday, March 06, 2011 11:34:00 AM  
Blogger KiD said...

aried: memang tul laa kan? aried kan sifu... hehehee

nurhanani: naik turun pastu naik takpe.. jangan turun aje memanjang. hehehe

Sunday, March 06, 2011 11:35:00 AM  
Blogger KiD said...

bean moreno: tak buat, tak dapat buat ape2 laa kan bila trafik slow.. huhuhu

Sunday, March 06, 2011 11:37:00 AM  
Blogger Amirul Anwar said...

haha.. btul2..

www.admiralanwar.blogspot.com

Sunday, March 06, 2011 2:45:00 PM  
Blogger KiD said...

amirul: memang betul ka? hehehe

Sunday, March 06, 2011 4:00:00 PM  
Blogger CikLilyPutih said...

oo sebab tu ye.. oklah nak pi up kan traffic okeh

Sunday, March 06, 2011 5:48:00 PM  
Blogger shafiq ahmad said...

traffik slow tak slow, gua kayuh pelan-pelan..insyaAllah lepas neh dah takde jem-jem dah..haha

Sunday, March 06, 2011 7:58:00 PM  
Blogger KiD said...

cik lily: hehehe.. terbaikk laaah

Sunday, March 06, 2011 8:14:00 PM  
Blogger KiD said...

shafiq: pelan2 kayuh.. pasni mesti laju nyer.. :)

Sunday, March 06, 2011 8:16:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

normally trafik bagus time hari bekerja....cuma skang nie tengah nak cari cara untuk kurang update blog tapi trafik masih gempak macam bro ridzuanrichie.com.....

Monday, March 07, 2011 4:31:00 AM  
Blogger KiD said...

abg man: trafik blog ni ok kalau time bercuti tapi hari bekerja.. hehehe

Monday, March 07, 2011 8:05:00 AM  
Blogger pami3 said...

Encik Kid, SEO tu ape? wakaka..sumpah ak tak tau lgi..haha..btw, thanks untuk info2 ni ye..

Latest Entry: Peminat nombor satu Anuar Zain.

Saturday, April 16, 2011 9:08:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home