This Page

has been moved to new address

Serangan Itik | Si Kecil yang Berani

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Serangan Itik | Si Kecil yang Berani

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

03 March, 2011

Serangan Itik | Si Kecil yang Berani

Hari ni Kid cuti. jadi masa untuk menghabiskan masa bersama my ilham. MIL ada kat rumah skali. Jom kita tengok ilham!

Sekali macam tepung gomak daaa.. heheehe.. ilham tak banyak meragam selepas mandi. Kadang-kadang ter'pancut' jugak masa kena tuam! hahaha

Semalam, aku beli itik yang ada bunyi-bunyi bila dipicit. ilham suka masa nak beli ari tu. hehehe.. ni macam takut2 lak..



Lepas tu, muka selamba je...

"eh, itik ni nak gigit aku ke?"
"aah.. buat selamba je laaa.. tak takut pun.." ;p

Tak takut lak my ilham nih. Dia suka dengan rattle. bunyi-bunyi rattle buatkan dia terpaku jap. hehehe.. Memang bayi bertindak balas dengan bunyi kan? :)

Ahhaaaa.. ape-ape sajalah daddy and mummy.. ilham nak susu.. lepas ni belajar pegang botol sendiri yea nak.. susu pun nak tukar ke Lactogen.. Anmum ni dah 3 bulan minum.. Jom minum susu!!

Labels: , , , , ,

12 Comments:

Blogger nabilah_2908 said...

tenang je rasa hati bila tgk Ilham ni... comel..!! :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
FOLLOWERS APA KATA HATI

Thursday, March 03, 2011 4:54:00 PM  
Blogger akuwanblur90 said...

waaa... Ilham comel.

Bunyi dapat meransang pertumbuhan otak. Bayi baru lahir till 2 tahun, merupakan tempoh kebanyakan organs dan sel2 otak menyempurnakan tumbesarannya. Sebab, kebanyakn nyer terhasil semasa dlm kandungan dan lengkap bila dilahirkan dan till 2thun untuk kematangan organ2 terbabit. termasuk la otak.. huhu

Hope, Ilham be genius boy soon. ok?

Thursday, March 03, 2011 6:21:00 PM  
Blogger Maly F said...

hoho..rindu ilham dah.meh ler puncak alam jenguk acu :)

Thursday, March 03, 2011 6:43:00 PM  
Blogger KiD said...

nabilah: tq tq.. memang seronok dan tenang,,

Thursday, March 03, 2011 10:50:00 PM  
Blogger KiD said...

akuwanblur: waaahhh... thanks for info and advice.. ameennn..

Thursday, March 03, 2011 10:59:00 PM  
Blogger KiD said...

Maly F: haaaaa... balik laaa sini nanti time cuti.. ekekeke

Thursday, March 03, 2011 11:00:00 PM  
Blogger Nur Hanani said...

baby memang akan suka dengan bunyi dan warna..dia akan ralit dengan barangan yang dia suka..Cute la baby ilham..dah pandai pegang botol seniri..:)

Entri Terkini: Cuba, Jangan tak Cuba..Jimat duit, cara tradisional untuk kulit cantik.

Thursday, March 03, 2011 11:31:00 PM  
Blogger KiD said...

hanani: waaaaahhh, ada pengalaman gak yea,, :)

Friday, March 04, 2011 12:27:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

hmmmm...... rambut dia dah start tumbuh balik tuu....

Friday, March 04, 2011 7:29:00 AM  
Blogger KiD said...

rambut daddy dah tumbuh gak.. hehehee

Friday, March 04, 2011 9:08:00 PM  
Blogger leyzajamil said...

sy & suami sangat admire ngan baby & kanak2 yang bermuka selamba..haha, gelak sendiri teringatkan gelagat sorg baby tu..

Monday, April 18, 2011 11:43:00 AM  
Blogger KiD said...

insyaAllah.. leyza pun akan dapat baby satu ahri nanti.. :)

Monday, April 18, 2011 1:42:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home