This Page

has been moved to new address

Tips Trafik 1500UV Sehari 26K PV Seminggu

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Tips Trafik 1500UV Sehari 26K PV Seminggu

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

20 February, 2011

Tips Trafik 1500UV Sehari 26K PV Seminggu

Pertama sekali Kid nak bagitau, bukan tujuan Kid untuk menunjuk-nunjuk tetapi hanya sekadar memberi inspirasi kepada rakan-rakan blogger yang lain terutama yang baru menceburi blogging macam kid juga.


Rata-rata blogger otai memberi tips juga dan biasanya mereka berkata "BERBLOGGINGLAH UNTUK KEPUASAN DIRI, BUKAN UNTUK MENGEJAR WANG RINGGIT"


Yup, betul kata mereka. Bagi kid, kalau nak kejar trafik untuk mengejar wang ringgit, mungkin ada cara lain. HB, Ads, PPC dan lain-lain boleh mendatangkan duit jika tahu caranya. Ada juga blogger yang mempunyai lebih dari satu blog. Satu untuk blog personal atau biasa, manakala satu lagi blog untuk cari duit poket, join contest, bussiness atau lain-lain.


Tak kisahlah semua itu, asalkan boleh handle dan cukup masa untuk semua itu. Mungkin Kid akan buat satu blog lain khas untuk bisnes je.. yea tak?


Jom tengok trafik Kid minggu ini (12 feb-18 feb).

Ni yang paling tinggi, tak dapat potong BLOGGER JUTAWAN.. hehehe
Salah satu sebab trafik kita naik adalah dari Keyword. Bermain dengan Keyword mesra SEO jugak mengambil masa untuk meletops! Tapi tak mustahil anda semua boleh buat.

Keyword Shakiddo 19 Februari
Seterusnya Kid akan buat ping selepas entry kid dipostkan. Kid selalu ping ke:
ping-o
pingler
pingoat
Blogged.My


Pastu Blogwalking sampai lebam. hehehe. Cara manual ni lebih kid suka kerana dah biasa dari dulu. So pergi laa terjah ke blog-blog lain. Kid singgah ke Shoutmix atau Cbox, Komen, dan juga Follow diorang. Untung blogwalking nih sebab untung sabut ada orang ikhlas bagi KEJUTAN HADIAH BLOGWALKING!


dan lepas tu, kalau Kid takde buat ape.. Free aje.. dah abis komen dan kacau blog orang, Kid gi laa gatal tangan Join Contest atau Giveaway Blogger. Memang banyak sangat jemputan macam jemputan kenduri kawin tak putus-putus lak. hehehe.. InsyaAllah Kid akan cuba join.


Sekian entry Trafik Kid kali ini..
-ShaKiddo-

Labels: , , , ,

43 Comments:

Anonymous freeman said...

ooo itu macam kaaa

Sunday, February 20, 2011 12:16:00 AM  
Blogger caliph shuriken said...

congratz.. semua tinggi2 cm klcc ^^

latest en3: ~ warna warni honeymoon ~

Sunday, February 20, 2011 12:18:00 AM  
Blogger fadhdeela said...

byknyerrr kid...seronok jer nak tgkk hihi deela suka cara blogwalking tu.. :)

Meh singgah: Trip to Cameron Highlands!!

Sunday, February 20, 2011 12:37:00 AM  
Blogger azizul said...

memang info..nak join kontest..saye tak minat tengok wayang..hehe..tukar hadiah lain boleh?


jom terjah entri terbaru:lebih baik tidur dan berbloging dari buang masa

Sunday, February 20, 2011 12:39:00 AM  
Blogger ijam ismail said...

wahhhhhhhhh..sgt kagum lah...
wooooooooo
mmg hebattttt

Sunday, February 20, 2011 12:44:00 AM  
Anonymous Noridah said...

nanti musim AF 9, gunakan as your keyword la ye.

Sunday, February 20, 2011 1:01:00 AM  
Blogger Zala Wajik said...

blogwalking selalunya lagi bagus, sebab orang lain mestilah baca jugak kan komen box orang tu. nanti dia baca nama; "cam eh, macam pernah baca je nama ni"

nanti diorang klik kat blog tu and kalau bernasib baik, dia akan hafal nama tu ~

Sunday, February 20, 2011 1:38:00 AM  
Anonymous albalang said...

caya la bro nyer tips.. kene rajin buat ni..

Sunday, February 20, 2011 2:33:00 AM  
Blogger Cekodok said...

hehe... mantap... nak berjaya kena usaha tol tak..

Sunday, February 20, 2011 7:50:00 AM  
Blogger Nor ' Atikah bt NorBaki said...

KEYWORD SEO tu cm ne ek?

Sunday, February 20, 2011 9:18:00 AM  
Blogger KiD said...

freeman: macam itu laaa.. hehehe

caliph: bro pun tunggi jugak macam menara

Sunday, February 20, 2011 9:53:00 AM  
Blogger KiD said...

fadhdeela: seronok2.. meh laa singgah lagi.. :)

azizul: hadiah macam tu jugak laaa.. join laaa.. hehehe

Sunday, February 20, 2011 9:54:00 AM  
Blogger KiD said...

ijam ismail: tak laa hebat sangat2.. biasa2 jer..

noridah: adooi.. AF9 macam malas lak.. sebab tak berapa minat.. huhuhu

Sunday, February 20, 2011 10:06:00 AM  
Blogger KiD said...

Zala wajik: yea laaa kan? selalu2 komen kat sini, nanti kid ingat nama.. hehehe

albalang: tq tq.. sama2 laa kita rajin.. hehehe

Sunday, February 20, 2011 10:09:00 AM  
Blogger KiD said...

cekodok: usaha kan tangga kejayaan.. :)

nor atikah: keyword SEO tu adalah berkaitan dengan kata kunci di enjin pencarian.. :)

Sunday, February 20, 2011 10:11:00 AM  
Blogger ChAzStYlo said...

This comment has been removed by the author.

Sunday, February 20, 2011 10:52:00 AM  
Blogger ChAzStYlo said...

Pergh!!!terbaik la Bro!!

Semalam Dalam Sejarah (19/2/2011)

Sunday, February 20, 2011 10:53:00 AM  
Blogger KiD said...

chazstylo: memang terbooekkk!!!!

Sunday, February 20, 2011 12:25:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

Mak aihhh.... banyak giler melampau nie....riban2x...lebih jauh dari abang nie....memang lawan tokey....

Sunday, February 20, 2011 12:26:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: aisey maannn.. tokey dah marah laaa.. tutup blog ni seminggu lah.. huhuhu.. alaaa, tips dari abang jugak.. adehh, pasni nak angkat streamyx laaa.. laju sket kat putrajaya nih..

Sunday, February 20, 2011 12:36:00 PM  
Blogger zmah said...

Kalaulah akak boleh buat macam tu....akak tak mampu,sebab akak lain dari yang lain.

Sunday, February 20, 2011 3:08:00 PM  
Anonymous Mancis said...

trafik dekat 2000 satu hari.. nuffnang dapat berapa ye?

aku punya nuffnang satu sen pun tak jejak.. rasa macam nak bako ajer

Sunday, February 20, 2011 5:14:00 PM  
Anonymous sabree hussin said...

wah nak kena blogwalking sampai lebam yang kadang2 tak tahan ni.... sebab internet pun bukan laju sangat

Sunday, February 20, 2011 5:54:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

Alaa.... no hal punye... lepas nie kena rajin2 pulak join setiap contest atau event nuffnang.... kalau dapat ikut blogger gathering pun bagus gak...lain2 info akan diberitahu bila kita jumpa yea....ngeee

Sunday, February 20, 2011 8:57:00 PM  
Blogger Isaac Tan said...

Nice tips!

Sunday, February 20, 2011 9:57:00 PM  
Blogger KiD said...

zmah: ape yang lain dari lain tuh? super power ke?

mancis: kekadang naik.. kekadang turun.. biasa laa.. nuffnang punya iklan lama dah tak masuk.. huhuhu

Monday, February 21, 2011 1:09:00 AM  
Blogger KiD said...

sabree: tu laaa kan.. blogger baru macam kid ni memang kena BW hari2.. huk huk huk

abg man: waaahh.. seb bek.. tak jadi tutup lah.. hehehee

Monday, February 21, 2011 1:11:00 AM  
Blogger KiD said...

isaac tan: thanks.. just a small tips from small blogger.. :)

Monday, February 21, 2011 1:12:00 AM  
Blogger Sharinginfoz said...

cayalah semoga lebih success

Monday, February 21, 2011 9:49:00 AM  
Blogger KiD said...

tq sharinginfoz... :)

Monday, February 21, 2011 10:08:00 AM  
Blogger JAI said...

Perghh..mantops bro..adakah blog ini bakal jadik blogger jutawan..hehe..buleh tuh bro..keep it up

Tuesday, February 22, 2011 12:27:00 AM  
Blogger KiD said...

jejai: alaaaa... baru naik sket je.. pastu turun.. pastu naik sket,,, huhuhuh.. anyway.. thanks

Tuesday, February 22, 2011 8:15:00 AM  
Blogger shamiera said...

terbaik!! sharing is caring...

Tuesday, February 22, 2011 5:41:00 PM  
Blogger KiD said...

shamiera: anda juga terbaikkkk!!!!

Wednesday, February 23, 2011 1:22:00 AM  
Anonymous slimdiet2 said...

saya juga buat blogwalking. tapi tak sehebat tuan. hanya sempat singgah sebahagian blog je

Wednesday, March 30, 2011 1:09:00 PM  
Blogger KiD said...

slimdiet: saye pun tak laa hebat sangat.. cuba tingkatkan blogwalking dan kenalkan blog anda di hati blogger.. :)

Wednesday, March 30, 2011 5:14:00 PM  
Blogger Aishah Rahman said...

Cool! Thanks for the info.. You insipired me =D

Tuesday, April 12, 2011 12:38:00 PM  
Blogger KiD said...

most welcome aishah... :)

Tuesday, April 12, 2011 5:08:00 PM  
Blogger saiazuan said...

bnyk tips2 menarik bro.. slalu aq blogwalking ngan tgl komen je.. da mls nk tgk kt shoutbox..huu

"mak kita kata kan, kita ada penyakit automatik"
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/movie-review-sekali-lagi.html

Friday, July 08, 2011 12:28:00 AM  
Blogger Helmi said...

Wah best nye.. PV 1000 sehari.. thanks la kongsi ni ek.. =)

Friday, July 08, 2011 5:19:00 PM  
Blogger KiD said...

saizuan: yup.. itu cara yang efektif.

helimi: selamat amalkannya...

Friday, July 08, 2011 9:55:00 PM  
Anonymous Shahputra said...

ni yang buat aku rasa nak try ni..mmg tips yg bleh pakai ;) thanx 4 sharing bro..

Saturday, July 09, 2011 12:54:00 AM  
Blogger eila's roy said...

best dapat uv yang tinggi2 kan... hmm bilalah nak dapat uv banyak mcm nie...

Wednesday, July 27, 2011 1:04:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home