This Page

has been moved to new address

Trafik Naik Kerana Keyword | Tips SEO

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Trafik Naik Kerana Keyword | Tips SEO

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

12 February, 2011

Trafik Naik Kerana Keyword | Tips SEO

Setelah mengkaji dan mengulangkaji mengenai TIPS SEO. Setelah mencuba dan mencuba TIPS SEO dari blogger blogger sekalian, Kid cuba praktikkan di Blog. Nah, ternyata berbaloi..!!
Keyword selepas hari Jumaat (semalam)

Memang Kid cuba aplikasikan Keyword ni dari 6 minggu lepas. Walaupun kekadang kid tak berapa nak ada idea, tapi TIPS SEO menggunakan keyword ni memang membantu. Maklumlah, blogger baru tak sampai 4 bulan mengaktifkan diri.. hehehee

Korang punya keyword ape yang selalu orang tengok? heheheehe

Labels: , ,

37 Comments:

Anonymous aried said...

tahniah kid!! seo mmg best kan? so selamat datang ke dunia aried..wakaka..

Saturday, February 12, 2011 6:13:00 PM  
Blogger KiD said...

ARIED: tahniah.. tahniah juga... blog aried jugak kid hari-hari jenguk.. hahaha akhirnya blogger tips SEO komen kat sini... yeeehaaaa!!!!

Saturday, February 12, 2011 6:19:00 PM  
Anonymous muss said...

memang keyword sangat penting untuk tambahkan pelawat ke blog kita. Sebelum ni saya tak pernh tahu apa itu SEO dan apa iru keyword.

Tapi bila dah praktis sikit-sikit, wow... trafik tambah 800%.

Maklumat dari pakcik Alexa...

Saturday, February 12, 2011 6:23:00 PM  
Blogger faiz said...

keyword ni mmg bgus...tapi selalunya tulis blog tak pikir keyword2 ni...malas..

Saturday, February 12, 2011 6:37:00 PM  
Blogger KiD said...

muss: sama laaa kan.. dulu kid memang buta SEO. satu haram baca tak paham2.. hehehe.. sekarang pun nak belajar lagi.. oh keyword..

Saturday, February 12, 2011 6:37:00 PM  
Anonymous saiful said...

tahniah,
teknik SEO memang cara yg terbaik utk tambah trafik.

Saturday, February 12, 2011 6:49:00 PM  
Blogger KiD said...

faiz: haaa.. tu laaaa kan.. kita tulis ikut ape yang kita fikir.. kan?

Saturday, February 12, 2011 6:53:00 PM  
Blogger KiD said...

saiful: memang terrbaiikk.. saye budak baru belajar.. masih nak kaji SEO lagi.. hehehe

Saturday, February 12, 2011 7:02:00 PM  
Blogger Sharinginfoz said...

memang terror le seo, semoga lagi gempak

Saturday, February 12, 2011 7:17:00 PM  
Blogger Fairuz Fazilah said...

nak try jugaklah.hehe

Saturday, February 12, 2011 7:26:00 PM  
Blogger kOtAk^mAgiKa said...

seo tu apa?saya org baru..masih byk x tahu sal dunia blgging ni..leh ajar x?

Saturday, February 12, 2011 7:35:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

Gempak seh.... dah pandai cari HOT KEYWORD.....

Saturday, February 12, 2011 7:45:00 PM  
Blogger KiD said...

sharinginfoz: blog anda pun terror dan mesra SEO.. hehehe

fairuz: jom laa try dan try sama2.. tak rugi SEO nih..

Saturday, February 12, 2011 8:38:00 PM  
Blogger KiD said...

kotak magika: SEO tu search engine optimization kalo tak salah.. kid tak buat lagi entry pasal SEO.. cuma kaji2 dan belajar dari blogger2 lain je.. :)

Saturday, February 12, 2011 8:40:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: hot tak hot sangat laaa.. baru2 belajar mendalaminya... huhuhu

Saturday, February 12, 2011 8:42:00 PM  
Blogger BeaN MorENo said...

bro nice one...Akhirnya ko dah faham kan....satu lagi tips nak main SEO...sila baca carian bukan apa yang kita fikir...susunan ayat pun memainkan peranan

Saturday, February 12, 2011 8:53:00 PM  
Blogger YUL said...

peh! terbaik la, actually aku tak bape pandai sgt nk main keyword2 nie, hehe, samalah blogger baru jugak!

P/S KISAH MISTIK DI kemayan city, JB, Lisa Surihani kene sound dengan blogger

Saturday, February 12, 2011 8:56:00 PM  
Blogger KiD said...

bean moreno: baca carian.. baca carian.. baca carian... ok, nanti kid kaji dan ingat.. tq dude!!

Saturday, February 12, 2011 9:24:00 PM  
Blogger KiD said...

YUL: jom laa sama2 kaji SEO tuh.. kid pun tak khatam lagi.. :)

Saturday, February 12, 2011 9:25:00 PM  
Blogger phreak-id said...

hebat. hebat. usia kita berblog lebih kurang sama je. tapi ko cepat hebat eh.


Terbaru >Blog Best : Roq's Blog > Drama Bersiri TV3 - Gemilang > Sahabat Blogger Dah Macam Twitter?

Saturday, February 12, 2011 11:45:00 PM  
Blogger KiD said...

phreak-id: anda pun ape kurang hebatnya.. macam2 ada tuuu!!!

Saturday, February 12, 2011 11:51:00 PM  
Blogger ChAzStYlo said...

SEO tu ape erk?huhu..sory..blogger baru ^^

http://chazstylo.blogspot.com/

Sunday, February 13, 2011 8:17:00 PM  
Blogger KiD said...

chazstylo: SEO tu search engine optimization kalo tak salah.. kid tak buat lagi entry pasal SEO.. cuma kaji2 dan belajar dari blogger2 lain je.. :)

Sunday, February 13, 2011 9:33:00 PM  
Blogger ChAzStYlo said...

oo...camne nak wat tue?mcm keyword tu, nk letak kt mn? ms wat new post, kena ada keyword ke?cam letak kt label ke?or or?uhuhu...wat le tutorial sket ^^

Sunday, February 13, 2011 9:56:00 PM  
Blogger KiD said...

chazstylo: keyword tu adalah sesuatu perkataan atau phrase yang orang cari di laman web.. keyword tu ada di tajuk atau dalam entry.

contoh :RESIPI KERABU TAUGEH.

jadi itupun leh jadi keyword kerana bila ada orang nak google tajuk tu, automatik akan ke tajuk2 yang utama. kalau chaz buat tajuk tu dan ramai orang jenguk maka memang outcome searchnya kat atas skali laaa..

cuba buka google dan tai "raja lawak 5 minggu ke 6". orang akan cari astro atau blog shakiddo tu.. haaaa, sorry panjang lebar lak...

Sunday, February 13, 2011 11:13:00 PM  
Blogger Hafidzah Hafidz said...

kihkih..congratulation..hehe

Sunday, February 13, 2011 11:46:00 PM  
Blogger KiD said...

hafidzah: tq tq.. jom sama2 post entry

Sunday, February 13, 2011 11:55:00 PM  
Blogger grOundnUt said...

errkk..keyword aku paling banyak pasal spoiler TRD sport dan Alvis Chong...huhuhuh...^^'

Monday, February 14, 2011 7:16:00 PM  
Blogger KiD said...

groungnut: hehehe.. ingatkan keyword pasal kucing..

Monday, February 14, 2011 8:16:00 PM  
Anonymous cayrul said...

macam mana nak buat carian?? dah lama belajar tapi tak faham2.. :{

Monday, March 07, 2011 8:16:00 PM  
Blogger KiD said...

cayrul: carian ape yang dimaksudkan tu..?

Tuesday, March 08, 2011 8:04:00 AM  
Anonymous phy said...

aku pun mcm xpandai sgtla cari key SEO ni.. adei

Friday, March 25, 2011 5:07:00 PM  
Blogger budak awam said...

tolong ajarkan SEO plz~

Monday, April 11, 2011 2:07:00 PM  
Blogger KiD said...

phy: kid pun tak laa pandai sangat..

budak awam: SEO ni kan ada dah depan mata.. iaitu keyword yang akan membuatkan ramai orang datang mencari.. dan kita perlu ada keyword tu.. dalam entry post kita.. :)

Monday, April 11, 2011 9:37:00 PM  
Blogger Amirul Amin said...

salam bro..camne nak wat keyword nie?

Sunday, June 19, 2011 12:45:00 AM  
Blogger KiD said...

amirul amin/: benda ni auto.. apa yang anda taip tu, adalah bakal keyword. :)

Sunday, June 19, 2011 1:00:00 AM  
Blogger Amirul Amin said...

ohh ye ke..
tenkiu bro..

Sunday, June 19, 2011 1:11:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home