This Page

has been moved to new address

Balik Sungai Besar Lagi.. Kenyangnya!!!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Balik Sungai Besar Lagi.. Kenyangnya!!!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

11 December, 2010

Balik Sungai Besar Lagi.. Kenyangnya!!!

 11/12/2010

 Pagi pagi lepas subuh aku dah siap2...
Tak sabar nak balik kampung wife kat sungai besar..
Tak sabar nak jenguk my Sha dan my ilham..
Minggu ni keje petang.. so abis sampai malam.. ngantuk2 laaa sikit.. (ngantuk blogging lagi...) hehehe


Sampai je Parit 3 Sungai Besar... Rasa macam tenaaang je... 
tatkala melihat segerombolan burung wak wak dan bangau terbang merentasi aku..
tak sempat snap gambar sebab tetiba je.. 
dan tiba-tiba aku rasa nak terbang je... ekekekee

Simpang nak sampai ke rumah..
 Sampai je, terus jenguk my ilham dan my sha.. Rindu sungguh!!
 Lepas tu.. sesi mari breakfast.. makan nasik lauk kenduri.. ekekekee


masak lemak cendawan dgn udang... yummy!!!

Ayam goreng (suku ni aku punya.. hahaha)
 
Rendang daging marvellous!!

Bubur (jagung + keledek + tepung gentel) giler punya sedap beb!!
Lepas tu, apek aiskrim lak datang.. borong lagi 4 aiskrim coklat!!!!

Dan setiap hujung minggu.. aku akan macam ni.. Berulang alik Putrajaya - Sungai Besar. Biarpun penat. Biarpun letih. Biarpun petrol naik, namun tetap aku balik juga.. :)

Best sesangat bila dah ada cahayamata ni. Memang betul kata orang, segala penat lelah letih kita akan hilang bila menghadap si kecik tu. Walaupun ngantuk terjaga di tengah malam sampai pagi, tapi 'menatang minyak yang penuh' tetap tugas mummy dan daddy ni.. So, kepada Abang Sulungku.. cepat2 laaa kawin yea.. Kalo tak, kami adik beradik akan iklankan anda di blog memasing.. ekekekee

Oh yea, sempena hari ni, patik ingin sembah tahniah dan ucap selamat sempena ulangtahun hari keputeraan yang ke-65, DYMM Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah AlHaj.
DAULAT  TUANKU!!

Labels: , , , ,

8 Comments:

Blogger tukang merepek said...

oit...
mkn jela keje ko..
haish...

Saturday, December 11, 2010 3:41:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

Its normal la kan.... EVOLUSI kehidupan.... mungkin rezeki dan jodoh kita BERBEZA..... tapi idea nak IKLANkan tue..... haishhh.... SABOR je laa..... dush3x ( tiru ayat eyriqazz )

Saturday, December 11, 2010 5:40:00 PM  
Blogger KiD said...

tukang merepek : makan aje laaa.. free... lauk kenduri lagi.. hohohoo

Saturday, December 11, 2010 8:24:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: sabar, nanti kami akan berpakat... (kalau takde hasil tahun depan) muahahaahaa

Saturday, December 11, 2010 8:28:00 PM  
Blogger immukmin said...

hahaha..bagus2...jadilah suami dan ayah mithali.... like untuk en3 nih...hhoohoh

Saturday, December 11, 2010 10:56:00 PM  
Blogger KiD said...

immukmin : tq tq.. itulah impian setiap suami dan ayah.. :)

Sunday, December 12, 2010 11:25:00 PM  
Blogger Lieynanilaz said...

i jadi follower sebab kamu byk tulis entry pasai sg.besar....my hometown...kg pun x jauh mana ngan kg wife...

Sunday, February 27, 2011 11:38:00 AM  
Blogger KiD said...

waaaahhh.. terima kasih lieynanilaz.. best kan kat sg besar!! :)

Sunday, February 27, 2011 8:11:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home