This Page

has been moved to new address

Macam Mana Ranking Mencanak dalam Sehari!!??

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Macam Mana Ranking Mencanak dalam Sehari!!??

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

09 December, 2010

Macam Mana Ranking Mencanak dalam Sehari!!??

halo halo halo kopi ke milo
jom follow follow..


macam mana korang semua hari ni?
Ok ka? sihat ka? demam ka? KO ka?
hahahaaaa.. harap2 semuanya okay saja yea..


Aku ni blogger yang baru nak aktif. Baru nak aktifkan sejak telah terperap blog aku setahun lebih.. wooohooooo...
baru aku nak join nuffnang, churp churp dan segala bende alah ni..

nak check ranking, boleh pegi kat ALEXA.
Check laaa sesiapa punya web pun. 


Pada 8/12/2010 aku check...

ALEXA : 1,317,317    MALAYSIA : 5,222
Pada 9/12/2010 aku check lagi....

ALEXA : 1,196,384        MALAYSIA : 3866

Jadi, bezanya dalam hampir 24 jam adalah :


Alexa : 120,933
MY : 1356

Kepada blogger yang otai2 dan yang tahu, macam mana ranking naik dalam sehari hari? diorang kira macam mana ek?
gagagaaa

Labels: , , ,

23 Comments:

Blogger C.e.T.o.T said...

churp churp tu pon saya x faham apekebenda..da baca tapi x faham

Friday, December 10, 2010 12:31:00 AM  
Blogger anamizu said...

tak fhm psl alexa cara kire :P

Friday, December 10, 2010 12:46:00 AM  
Blogger kai azmier said...

alexa begantung pada SEO kn?

Friday, December 10, 2010 1:08:00 AM  
Blogger alienelliz said...

aku bukan otai..just nak share..ekeke
kalau x silap ianya berdasarkan dari page views, bpe lme blog and bnyak lagi kot..mamcam alexa tu sng je nak naik..haha yg pnting blog aktif..itu yg aku nmpak la..yg mlysia t ko akan naik gak..tapi nanti smpai 1 tahap ko ssh sikit nak naik sbb kne bersaing dgn blogger lain kt malaysia ni..haha

itu je yg aku tau..hehe harap mbantu la ya..hehe

Friday, December 10, 2010 1:09:00 AM  
Blogger Belalang Hijau said...

selagi hari2 update entry, trafik maintain, seo ada sket, senang la alexa nak kurang...

tp mcm alienelliz ckp td,smpi ke satu masa kita akan rasa sgt susah utk rank alexa tu turun lagi sebab terpaksa bersaing...

hee

Friday, December 10, 2010 2:08:00 AM  
Blogger KiD said...

cetot: kid pun tak brape paham sangat tapi macam kena suruh kempenkan je slalu.. huhuhu

Friday, December 10, 2010 6:33:00 AM  
Blogger KiD said...

anamizu : dia kira dgn kekerapan trafik kut.. huhu

Friday, December 10, 2010 6:35:00 AM  
Blogger KiD said...

kai : SEO tu.. search engine optimization.. ape ek?

Friday, December 10, 2010 6:37:00 AM  
Blogger KiD said...

alienelliz : wahhoaaaa.. macam tu ke? kena maiantain segalanya laaa.. hohohoho

Friday, December 10, 2010 6:38:00 AM  
Blogger KiD said...

belalang : ooo.. camtu ek. buat basic maintain aje laaa.. pastu, nak kasi naik ranking lagi, saingan hebat laaa kan... ermmmmm.. camtu

Friday, December 10, 2010 6:40:00 AM  
Blogger hans said...

update lah entry setiap hari

P/S : Blog Gua Kena Tegur Oleh Blogger! Gua Cuak!

Friday, December 10, 2010 7:12:00 AM  
Blogger KiD said...

hans : jom laaa update sama2:)

Friday, December 10, 2010 8:35:00 AM  
Blogger grOundnUt said...

aku pon tak penah pakai Churp² lagi...kene ada Twitter eh?^^'

Friday, December 10, 2010 12:13:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

hurmmm.... rasanya info alienelliz tu betul la tue.... just enjoy update blog....lagipun rasanya follower blog nie dah meningkat.... ;-p

Friday, December 10, 2010 3:49:00 PM  
Blogger KiD said...

groundnut : join je churp2.. hehehe

Friday, December 10, 2010 5:26:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: terima kasih atas tunjuk ajar.. :)

Friday, December 10, 2010 5:26:00 PM  
Anonymous ema said...

alexa kena byr ke bro? sbb sy punya blog xde data pun..agknye blog sy paling hampeh kot...sedeynye..

Wednesday, December 22, 2010 12:45:00 PM  
Blogger KiD said...

takde bayar pun ema.. just log in, taruk web.. nnt dia check ranking auto.. :)

Thursday, December 23, 2010 1:33:00 AM  
Blogger Tuan-Belog said...

mantap dh tu bro...nice2...

Wednesday, December 29, 2010 9:01:00 PM  
Blogger BOY HOT WEB said...

bagus bagus

Wednesday, January 05, 2011 5:16:00 PM  
Blogger KiD said...

tuan belog: sama2 laaa kita mantap

boy hot web: bagus.. bagus.. sama2 laaa kita bagus.. hehehe

Wednesday, January 05, 2011 9:45:00 PM  
Blogger Henry Zackery said...

aku pn naek mencanak ranking, 3 hari lepas 6000 tapi skarang 3400 Blog Bebas

Friday, January 28, 2011 3:36:00 AM  
Blogger KiD said...

wow!! mencanak!!

Friday, January 28, 2011 5:57:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home