This Page

has been moved to new address

Astro Kena Tipu! Aku Kena Tipu! Juliana Penipu!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Astro Kena Tipu! Aku Kena Tipu! Juliana Penipu!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

09 December, 2010

Astro Kena Tipu! Aku Kena Tipu! Juliana Penipu!

halo halo halo kopi ke milo
jom follow follow..


haaaaa.... hari ni aku nak sambung kisah yang dulu.
kalau dulu pasal mesin ATM yang telan duit.
Kali ni pasal Astro..


Aku rasa laaa kan, mostly 95% korang ada astro kat rumah. tul tak?
kalau tak pun.. mesti majoriti laaa kan? Aku nak share pasal kes aku ni.


Tiba-tiba je takde angin ribut, korang dapat surat. Dari ejen Astro yang mengatakan korang tertunggak 2 bulan bil. Sedangkan korang takde dan tak pernah buat akaun astro. Surat Merah tu.. Amaran laaa konon!!
Ape korang nak buat???


Dah laaa bila aku call ejen astro tu bukan main susah nak angkat. tipon officenya baru dapat. Line JOHOR tu beb!! Bila aku terangkan, dia suruh call Astro. Bila aku call astro, dia suruh buat report polis dan fax kat diorang. Cuba korang tengok ni....


Kalo tak nampak, Aku kasi Zoom..!!


Report dibuat pada 12/10/2010.. Masa aku keje kat genting lagi. tapi yang hadooo nyer tak setel2 lagi. aku dah call Astro 16/11 lepas tapi katanya "jangan risau encik, kalau takde salah.. encik tak perlu risau.. kami tengah siasat"


Yang hadooooo laaaaa... Alamat akaun palsu ni kat Labu, Negeri Sembilan atas nama JULIANA. Saper kenal dia meh aku sekeh kepala dia. Dan akaun ni stuck pada 2006. fuiyoooooo... saper kenal dia dan tau syarikat mana yang submit kat astro nih?? Nak kena pelangkong!!!??


Haaaa... korang jaga-jaga laaah IC ke, ape2 ke.. sekarang orang nak buat, macam2 leh buat kan?
Yang aku nak sekarang.. diorang kasi hitam putih kat aku pasal ni.. Aku pun nak hitam putih dari diorang. Jangan tau nak untung je, bila terlambat bayor ader je nak call, kasi surat.


Kesudahannya.. Astro kena tipu gak.. aku kena tipu.. Juliana penipu!! korang pun jangan laa tertipu..
FRAUD ACCOUNT!!!!
Ciss cisss ciss.... hahhaahaaha

Labels: , , , ,

22 Comments:

Blogger tukang merepek said...

ish3...
mcm nie punyer org pon de ker?
ati2 la lps ni yer..
make sure lps ko sekeh org tu ko tipu dy pulak...
hahahaha

Thursday, December 09, 2010 11:20:00 AM  
Blogger Abu Luqman said...

zaman sekarang kena berhati hati ...bro....

Thursday, December 09, 2010 11:34:00 AM  
Blogger KiD said...

tukang merepek : kalo ko jumpa dia, sekeh laju2 untuk aku ek

Thursday, December 09, 2010 12:08:00 PM  
Blogger KiD said...

abu luqman: memang kena hati2 bro.. tapi, kekadang diluar pengetahuan kita.. huhuuhu

Thursday, December 09, 2010 12:11:00 PM  
Blogger yanna faisal said...

bengongnyeee
kalo kene kat saye mang saye penampo muka dia pakai kaki.....huh!!!

Thursday, December 09, 2010 12:50:00 PM  
Blogger KiD said...

yanna faisal: tampo je laju laju!! hahahaaa

Thursday, December 09, 2010 1:05:00 PM  
Blogger iszieylyanziy said...

isy3,,macam2 dah skrg ni,,,truk lah,,grr!!

JUSTFINE :)

Thursday, December 09, 2010 1:05:00 PM  
Blogger KiD said...

iszieylyanziy : teruk.. nasib tak dapat surat tuntutan tak bayar kete BMW ke.. mercedes ke.. hahahaa

Thursday, December 09, 2010 1:40:00 PM  
Blogger Cik Liyana said...

ayohhhh..menakutkan...sebab tulah bila kita bagi salinan ic kat sape2 untuk tujuan apa2..kasi palang itu ic..tapi kalau nak antar resume..rasnya takpayah kot...

Thursday, December 09, 2010 2:02:00 PM  
Blogger kema said...

haduii..skg neh mcm2,astro lak ek...lg 1 nk topup kredit pun nk tipu org...mak kema kne smlam..

Thursday, December 09, 2010 2:03:00 PM  
Blogger y@n@ M!B said...

mak aku pn pernah kena camni..kira mcm identity theft la kut..dia guna ic org len utk kegunaan dia..pehtu dia xmo byr..mak aku kena dgn celcom..tetibe je dpt call kata ada bill tertunggak padahal xpernah daftar pon akaun tu..pelik btol dorg ni xcheck btol² ke ek time registration? hehh~ =_=

Thursday, December 09, 2010 2:18:00 PM  
Blogger rossoneri said...

ohmooooo macam2 je nak tipu nih

Thursday, December 09, 2010 3:38:00 PM  
Blogger KiD said...

cik liyana : kasi palang IC besar2 eh.. heheh

Thursday, December 09, 2010 5:37:00 PM  
Blogger KiD said...

kema : aih.. topup pun leh kena tipu???

Thursday, December 09, 2010 5:37:00 PM  
Blogger KiD said...

Y@n@ : macam mana laaa kan.. kalo laaa tetiba dapat tertunggak bayar kete BMW.. macam mana? hohoho

Thursday, December 09, 2010 5:38:00 PM  
Blogger KiD said...

rossoneri : macam-macam kan.. sampai2kan laaa.. hati2 sokmo..

Thursday, December 09, 2010 5:39:00 PM  
Blogger Mr. J said...

astro kurang di Sarawak sebb line tak bagus.. ramai memilih Parabola .

* Tarian Esotik Elyana Terbongkar.
* Perkenalan dengan Fasha Sandha.
* Gadis bertudung main air terlebih Seksi.

Monday, December 13, 2010 7:47:00 PM  
Blogger KiD said...

Mr. J: memang byk parabola kan? tahun lepas saya singgah di kuching.. besar2 parabolanya.. :)

Tuesday, December 14, 2010 2:32:00 AM  
Blogger Aboy93 said...

kalo yang tak pkai astro pun sampai bil astro pulak camne?? haha

Monday, January 10, 2011 11:26:00 AM  
Blogger KiD said...

yang tu pun.. akaun tipu laaaa

Tuesday, January 11, 2011 7:08:00 PM  
Blogger eja said...

Mak aeeiihh..mmg dasar kaki tipu tuh..

Tuesday, January 18, 2011 9:33:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

sy rase mcm org yg sama lah. kes kwn sy, kakak nama juliana jamaludin, alamat terakhir di bagan pinang, negeri sembilan. kakak tu curi duit kawan sy. dia bekas housemate kitaorg. dh curi, terus blah. then antar msg ckp kena blk kg sbb mak masuk icu. patut le time kitaorg g keje dia duk umah. ckp x sihat lah, nak cari keje lain lah. ngn duit sewa umah x bayar. dlm proses nak wat report polis gak

Wednesday, August 03, 2011 8:40:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home