This Page

has been moved to new address

Ujian yang Penuh Dugaan

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Ujian yang Penuh Dugaan

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

26 November, 2010

Ujian yang Penuh Dugaan

Setelah hampir 4 minggu aku training nih. Macam macam yang berlaku. Seminggu soft skill kat Semua House, dan sekarang masih kat Menara TM untuk training. Kat sini aku belajar banyak sangat benda baru, dan ofcoz kawan2 baru.

Listening and Typing test dah lepas (ala2 MUET tapi lagi extreme.. 3 jam lebih baru dapat siap)
Online Assessment 1 dah lepas.. (lulus 90%)
Basic Troubleshooting Assessment.. (isnin 29/11/10)
Mock call dan Buddy session (20-24 Dec 2010) - Pick up call dgn senior
OJA - Final mock call (30/12-3 Jan 2011) - kena test sebelum hit floor

Huwaaaaaa.... rasa macam berdenyut2 je kepala hari2.. hahahahaa.. Malam tadi memang dah lost hanyut dah aku. Sebab pikir dah nak jumaat pastu nak balik kampung. Hurray!! heheheehe

Kekadang terasa beruntung gak sebab VADS ni adalah BPO yang terbesar kat Malaysia. Lepas ni aku dapat sijil listening dan typing tu. Kalo orang luar kena bayar RM300 wooo.. patut susah giler, susah dari MUET dan exam PTD.

Inilah catitan nota aku.. Awal2 boleh laa lagi..

Pastu dah makin cakar ayam...


Pastu lagi laa cakar cakar disebabkan kurang oksigen dalam urat mata yang menyebabkan mengantuk.. hehehee



Haaaa... korang mesti paham kan lukisan aku dalam mengantuk + lost + ke laut + kurang oksigen kat mata.. hahahhaa


Anyway anyhow.. aku dan rakan-rakan terutamanya batch 195 perlu teruskan perjuangan sebelum Hit Floor..

"Thank you for calling TM. Kid speaking, how may we assist you?" :p

Labels: ,

14 Comments:

Blogger Rossnie said...

training di VADS ek :P

Friday, November 26, 2010 12:41:00 PM  
Blogger nora said...

training tuk ape ni, apsala tak tau pun (saya kaki subuk =p)

Friday, November 26, 2010 2:01:00 PM  
Blogger nora said...

eh silap sibuk =p

Friday, November 26, 2010 2:02:00 PM  
Anonymous queen F said...

gud luck okey! :)

Friday, November 26, 2010 2:24:00 PM  
Blogger adrinaqamarina said...

nak call tm la~ :D

Friday, November 26, 2010 2:35:00 PM  
Blogger KiD said...

@rossnie : heheehe.. biasa laa VADS.

Friday, November 26, 2010 3:00:00 PM  
Blogger ibu iman said...

errrmmmm...helloooo! hisyamudin speaking okeh. bukan kid speaking. :P

Friday, November 26, 2010 3:01:00 PM  
Blogger KiD said...

@nora : training dua bulan dulu sebelum keje on air.. hehehe

@queen F : tq so much!!

@adrina : sila dail 100.. hehehe

Friday, November 26, 2010 3:02:00 PM  
Blogger KiD said...

@ibu iman : haiyaaa.. mana tau neh.. hahaha

Friday, November 26, 2010 3:08:00 PM  
Blogger Kancilbiru said...

ok nanti dah masuk ofis kitorang pakat2 nak call..lalalala

Friday, November 26, 2010 5:24:00 PM  
Blogger KiD said...

KB : hahaha.. tak sure line tu akan masuk kat 'seseorang'

Friday, November 26, 2010 6:19:00 PM  
Blogger Fiq said...

aahhaa..u should see my handwriting during bio class kat matrik dulu..lukis golgi apparatus pon nampak macam spogebob! haha

Friday, November 26, 2010 7:41:00 PM  
Blogger f.z.k.a said...

dey!!hahaa...tulisan cakar2 2 bukan ko sorg jer..rmai lagi kot!!haha

Sunday, November 28, 2010 4:37:00 PM  
Blogger KiD said...

@fiq: tu memang laa kan.. time ngantuks giler..

@ ebad : nanti ko tgk asri tu skali.. entah berlakon je.. wakakkaaaa

Sunday, November 28, 2010 8:34:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home