This Page

has been moved to new address

Tali yang Menjerut Leher

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Tali yang Menjerut Leher

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

24 November, 2010

Tali yang Menjerut Leher

halo halo halo... kopi ke milo..
jom follow follow..

Tali yang menjerut leher..
Bukanlah tali gantung..
tali yang aku nak citer ni adalah tali leher a.k.a. necktie..


Bila aku kemas-kemas bilik, baru laa ternampak tie2 aku dalam paperbag.. maklumlah, dah lama tak pakai tie.. (eh, baru beberapa minggu je.. hehehe)


Memperkenalkaaaan...!!!!

Mr Neckties..!!!!!

Kesemua necktie aku di atas adalah aku punya laaa.. tak laa banyak sangat, heheehe.. tapi boleh laa di pilih2 ikut baju dan tema. kesemua di atas jugak aku suka, yang sebelah kanan bawah tu, hadiah dari farewell aku kat FIC dulu.

Yang bawah ni, antara my peberet gak. Warna hitam putih.
Inilah yang paling mahal antara yang lain..



Sebab ia dari Alain Delon. Sebab hari tu aku beli satu sut baju, seluar dan tie dari Alain Delon..


Dan yang paling orang banyak tegur dan puji skali termasuk VIP adalah tie kat bawah ni. Tapi ni laaa tie pertama aku masa kerja dulu. Cantik tak? Tapi, murah jer dari yang lain2.. Aku beli kat carrefour je dulu.. hehehee


Sekarang, keje tak pakai tie dah. Kejap keje pakai tie.. kejap keje tak payah pakai tie.. hehehe..Tapi yang penting, kena ada skill pakai tie. Tipsnya, kena ada buat lekuk kat tengah ikatan tie bawah leher tu. Kalo golongan yang dah lama pakai tie.. mesti tau! :)

Korang ada tie?? hehehee

Labels:

17 Comments:

Blogger Cik Comot said...

wow....jual tie ka hihi

Wednesday, November 24, 2010 7:54:00 AM  
Blogger KiD said...

cik comot : tak juai.. ini champion punya.. hehehe

Wednesday, November 24, 2010 8:21:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

Corak design tie yang LAST sekali tue agak unik......Anyway nie yang rasa nak kuarkan post pasal my tie collection nie... ekekeke

Wednesday, November 24, 2010 8:22:00 AM  
Blogger tukang merepek said...

tie banyak tp xpernah nampak pon ko pakai...
cube ko pakai skali arini...
mesti gempak..
hahaha

Wednesday, November 24, 2010 8:43:00 AM  
Blogger KiD said...

abg man : tu laa pasal.. lain sket.. haaa, kuarkan laa tie2 tu

asri potter : maleh laa nak pakai tie kat menara rebung tu.. tunggu aku pakai tie yang kaler oren tu.. wooohooo...

Wednesday, November 24, 2010 8:51:00 AM  
Blogger Diary of Mine said...

sy tade tie... sekian~

Wednesday, November 24, 2010 9:53:00 AM  
Blogger LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ said...

wah...ko mesti mat macho punya kan...hehehehehe..

Wednesday, November 24, 2010 11:43:00 AM  
Blogger KiD said...

D.o.M : boleh aje pakai tie.. hehehe

Ladyzul : macho?? takde laaa sgt.. hensem tu ada.. hehehe

Wednesday, November 24, 2010 12:20:00 PM  
Blogger dhiyaz86 a.k.a mardhiyyah said...

orang pun ade tie la . . . tie chi . . . . hahahahhahaa . . .

ermmm... ape collection yang aku ade ek? hoho . . bruch ngan tudung bleh dijadikan collection tak? hahahaha . . .

Wednesday, November 24, 2010 1:24:00 PM  
Blogger nora said...

comel gile kot tie yg last skali tu (tie yg lain jgn jeles ek korang pun cute gak ar =p)

Wednesday, November 24, 2010 2:21:00 PM  
Blogger SyUTiNiE said...

perhh wana wani la tie dia meriah sungguh

Wednesday, November 24, 2010 3:41:00 PM  
Blogger LadyBird said...

lady sampai skrg x reti ikat tali leher walaupun telah cube beberapa kali.. susahnye..

Wednesday, November 24, 2010 9:21:00 PM  
Blogger Adam said...

senang je nak buatnya kalau ikatan tie tu adalah betul.

Wednesday, November 24, 2010 10:33:00 PM  
Blogger KiD said...

@wa : boleh jer..

@nora : semua2 tu comey.. hahaha

@syutinie : tu laaa warna warni kehidupan tie.. :)

@ladybird : senang jer.. kena masuk kelas tambahan sket.. heheh

@adam : ofcoz laaa kan.. baru nampak segak! :)

Thursday, November 25, 2010 12:02:00 AM  
Blogger tukang merepek said...

motif ko malas nk pkai?
kale oren y maner??
ok..
i'll wait to c u wearing the tie bro..
huhuhu

Thursday, November 25, 2010 12:37:00 AM  
Blogger caliph shuriken said...

ada tie tp x suka sgt pakai..
slalu dressing long sleeve & blazer jaa, siap ^^

Thursday, November 25, 2010 1:59:00 AM  
Blogger KiD said...

tukang merepek a.k.a. asri : tie oren yang benjie dan fairoz pakai dulu tu laaa.. kan tie untuk TM tu.. hehehehe

caliph : memang aar kan.. kekadang rimas gak pakai tie... kekadang kena pakai, smart.. hehehe

Thursday, November 25, 2010 6:16:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home