This Page

has been moved to new address

Blogger PR4 Bongkar Tips Earning Nuffnang!!!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Blogger PR4 Bongkar Tips Earning Nuffnang!!!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

13 July, 2011

Blogger PR4 Bongkar Tips Earning Nuffnang!!!

Seperti yang Kid bagitau dalam entry sebelum ini, kali ini TIPS EARNING NUFFNANG pula akan dikongsi. Harap dapat menjadi panduan buat semua. Ramai yang asyik merungut kenapa tak naik earning, kenapa tak dapat BE, kenapa tak dapat itu, kenapa tak dapat ini.. Kalau nak pasal trafik, boleh usha dulu TIPS TRAFIK MELONJAK TINGGI

Macam biasa... Cer tengok.. cer tengok...
Earning kid tak banyak mana. tu yang kena padam jap atas tujuan keselamatan.. hehehe.. bukan nak eksyen ke ape eh.. korang nak tips tak? haaaa.. ini percuma saja okay.. hehehe. Kalau korang tengok kat atas, kat bahagian Earning Nuffnang, ada Sponsores Posts, Buffered Earnings, Metered Earnings dan Campaigns. haaaaa.. dah cukup FULL SWING laaa tu untuk Earning Nuffnang.

Aku dulu pun start dari bawah gak. Mana tau pasal earning nih.. mana tau pasal SEO, keyword dan lain-lain nih. Tapi, apa-apa pun, aku akan ingat pesanan BLOGGER-BLOGGER OTAI.. "Jangan berblogging kerana duit, blogging laa sebab minat dan disertai usaha yang tinggi, insyaAllah duit tu akan datang kemudian". Aku punya earning tak laa masyuuk sangat, baru dua kali kasi cashout Nuffnang, ChurpChurp baru sekali. Tak macam Blogger BUAT DUIT RM4K!

Orait, mula-mula korang kena UPDATE SURVEY. Kat mana? Okay.. kat Blogger Bio.


Mula-mula ada 4 soalan.. lepas tu ada kena Update Bio. Lepas tu yang kat sinilah yang penting.. Update survey. Ramai yang tak buat ni. Soalan nombor 6 paling penting. Menetapkan blog anda adalah di dalam kategori blog ape. Dan ini penting bagi nuffnang dan advertiser untuk memilih blog untuk tujuan advertorial a.k.a. sponsored post, BE dan lain-lain.
Perkara basic tu jangan tinggal laa.. Kena letak tiga tempat untuk iklan nuffnang ni. Leaderboard, Large Rectangle dan Skyscraper mesti di letak di blog anda dulu okay. Kemudian, selalu lah update blog, BLOGWALKING, tonjolkan blog anda, tinggalkan komen (kat blog ni kena letak komen okay!!), dan juga cuba join contest, campaign dan event dari nuffnang!

Haaaaa... terbaikk kan?? Kid yang Dapat Ranking PR4 kini memberi tips untuk korang. Itu yang kid dapat bantu bagi tips yang mudah untu blogger semua. Ini pun dari tips-tips blogger otai yang kid buat kajian setelah tujuh bulan lebih. Fuuuuhhh.. Rasa macam nak dapat DUIT RAYA laa nanti. Doa-doakan laa yea. korang rajin-rajin singgah dan tinggalkan komen di sini akan Kid terjah semula yea.. InsyaAllah, backlink untuk anda, jangan lupa letakkan Feed kat Comment Luv tu..

Dah.. dah... lepas ni, Kid bukak citer pasal Tips earning ChurpChurp pulak.. nak tak?? heheheee..
Alaaaa.. Jom merempit dulu kat sini!!!

Labels: , , ,

Links to this post:

Create a Link

<< Home