This Page

has been moved to new address

Page Rank 4 dan Earning Nuffnang Selepas 8 Bulan Berblogging

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Page Rank 4 dan Earning Nuffnang Selepas 8 Bulan Berblogging

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

28 June, 2011

Page Rank 4 dan Earning Nuffnang Selepas 8 Bulan Berblogging

Tiada apa yang aku nak ceritakan sangat. Bukannya pandai sangat bab page rank, SEO, meta keyword dan lain-lain. Aku cuma ikut berblogging kerana ia best dan selain itu, memang aku buat kajian sendiri dari tips-tips blogger lama berikan secara langsung atau tidak langsung.

Jom tengok Page Rank aku (yang tak pernah aku check dari mula blogging). Korang leh check PR korang kat PAGE RANK CHECKER

4/10 aje selepas 8 bulan blogging. lagi 8 bulan, aku naik jadi 8/10 ke? hahhhaaa
Itu je laaa setakat ni PR aku. Tak berapa tau sangat dan masih dalam belajar lagi.. Tapi setahu yang aku baca, google akan gerakkan enjin pencariannya dari web yang PR tinggi dahulu dan kemudian ikut turutan.

Untuk nuffnang pulak, tak laa banyak sangat aku dapat monthly.. jadi laa buat bayor streamyx aku dan beli topup.. kekekeeke.. lain bulan InsyaAllah akan lebih bermakna.. :)

Orait geng!! jangan lupa Follow dan komen kat blog PAGERANK 4 nih.. hope ada tempias kat korang jugak untuk trafik.. Selamat berblogging!!!

Labels: , , , ,

38 Comments:

Anonymous Ronaldmohoni said...

Tahniah bro, PR4 tu...

Tuesday, June 28, 2011 12:05:00 AM  
Anonymous Ronaldmohoni said...

Tahniah bro, PR4 tu...

Tuesday, June 28, 2011 12:05:00 AM  
Blogger asmira surianie said...

wah byk jugak tu BE smpai seratus lebih kan..eh jap, yg sponsored post utk ape eh ? saya punya takde pon.. or org2 tertentu je dapat ?

Tuesday, June 28, 2011 12:08:00 AM  
Blogger Myvitrd said...

wah baguslah dapat PR4 tu.. ni mesti google sayang ni.. aku punya sejak tukar domain .com ni.. asik PR0 je.. hehehe

Tuesday, June 28, 2011 12:09:00 AM  
Blogger asmira surianie said...

harap dapat terangkan sket :) hee

mera,
http://meramonst.blogspot.com

Tuesday, June 28, 2011 12:09:00 AM  
Blogger aina rahim said...

tahniah dpt PR4! sy baru nak aktif balik jd PR pn maintain 1 ja hihihi

Tuesday, June 28, 2011 12:18:00 AM  
Blogger Lin Azlina said...

8 bulan blogging dh PR4! TAHNIAH..OK AR TU

Tuesday, June 28, 2011 12:20:00 AM  
Anonymous Kancilbiru said...

wahhh tahniah tahniah...;)

Tuesday, June 28, 2011 12:20:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

whoaaa.....dah kira bagus la tue....TAPI PR nie akan lebih bermakna kalau blog dalam english medium....

Tuesday, June 28, 2011 12:22:00 AM  
Anonymous chris said...

Mantab ni bro..tahniah.

Tuesday, June 28, 2011 12:57:00 AM  
Blogger caliph shuriken said...

congratz bro PR4 ^^

siyes lama dulu sy check direct 0.. siap kuar error lagi, haaa3.. tapi check mlm ni bru kuar result PR2 ^^

Tuesday, June 28, 2011 1:22:00 AM  
Blogger azrijohan said...

wahhh,gempak tu...

http://azrijohan.blogspot.com/

macam mane nak naik kan PR ni ekl?

Tuesday, June 28, 2011 2:06:00 AM  
Blogger Miscellaneous Smiles said...

sy tak smpi 8 bln lagi..hehee

Tuesday, June 28, 2011 2:44:00 AM  
Blogger Rozuan Ismail said...

tahniah,wan pon baru PR1

Tuesday, June 28, 2011 8:08:00 AM  
Anonymous kb chalet said...

tahniah, sila beri tunjuk ajar

Tuesday, June 28, 2011 8:28:00 AM  
Blogger Darulamanku said...

ok la tu bro... slow and steady..
i follow u okk...
let be a friend and blogging..
thanks for you info...

Tuesday, June 28, 2011 8:34:00 AM  
Blogger SyAmSuL AnUaR said...

TERBAIK..!!!(^^) PR 0 lg (--)"

Tuesday, June 28, 2011 10:00:00 AM  
Blogger Admiral Hafiz said...

wah tahniah2!

Entry Terkini:
Baru 2 bulan blogging dah dapat Google PR 4 ??!

Tuesday, June 28, 2011 10:24:00 AM  
Blogger CMRatu Fotografi said...

wah.. PR4 tu.. saya masih belum masuk senarai.. sudi2 la jeguk blog yang x seberapa ni...

www.cmratu.blogspot.com

Tuesday, June 28, 2011 11:02:00 AM  
Anonymous Noridah said...

tahniah

Tuesday, June 28, 2011 12:28:00 PM  
Anonymous John Khor said...

Tahniah... Memang cepat dan hebat. 8 bulan dah PR4. I dah berblogging untuk 1 tahun lebih tapi PR masih 0. Haihzz kesianya saya!! :)

Tuesday, June 28, 2011 12:36:00 PM  
Anonymous Djchef - Panas Giler said...

wahhh tahniah.. PR oo.. saya baru 3 bulan aktif berblogging baru dpt PR1.

Tuesday, June 28, 2011 12:47:00 PM  
Blogger JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Tahniah Bro..Jamal pulak dapat PR 2 je sebab baru sebulan lebih bertukar domain..

Earning Nuffnang pulak dah nak cecah RM200 lepas hanya 7 bulan berblogging..Alhamdulillah rezeki tue..

Tuesday, June 28, 2011 2:59:00 PM  
Anonymous Diana Tan said...

Tahniah, PR4

Tuesday, June 28, 2011 3:08:00 PM  
Anonymous ph1l1p said...

how much do you earn?

Tuesday, June 28, 2011 3:08:00 PM  
Blogger mama shifa said...

mama check jugak
PR1 jer
okla drpd kosong
ada kosong ker?

Tuesday, June 28, 2011 3:09:00 PM  
Anonymous aku seorang blogger said...

firstly, aku nk ckp congratz..
secondly.. ko mmg hebat bro.. baru 8bulan da pr4.. huhhh citer skit petua.. heheh

aku seorang blogger

Tuesday, June 28, 2011 6:24:00 PM  
Anonymous Azlan said...

hehe..saya baru lapan hari..page rank kompom kosong nyer..tp takper..blog sekadar hobi..sbb tangan dok gatai menaip..hahaha

Tuesday, June 28, 2011 10:11:00 PM  
Blogger sarah said...

rezeki tu bro..doa2 nextime turn kami pulak

Tuesday, June 28, 2011 10:56:00 PM  
Blogger Helmi said...

Tahniah bro. Inspirasi kami blogger yang lain. =)

Wednesday, June 29, 2011 2:02:00 AM  
Blogger Bo the Nerd said...

Tahniah bro. Earnings tu boleh bantu support income utama kan?

http://boisanerd.blogspot.com

Wednesday, June 29, 2011 2:18:00 PM  
Blogger KiD said...

Perrghh.. ramai pulak yang tertarik dengan entry ni yea. okay lah guys.. terima kasih atas ucapan dan dorongan semua.. nanti aku akan share lagi tips-tips untuk korang.. caiyok!!!!!

Wednesday, June 29, 2011 9:06:00 PM  
Anonymous EARNic said...

perghh! PR4 tu!! terrrrrrrrrrrrrrbaik

Thursday, June 30, 2011 2:38:00 AM  
Blogger Kak Aya said...

tahniah! PR4 tu! mmg hebat! Blog kak aya PR 0!

Saturday, July 02, 2011 8:57:00 PM  
Blogger Zarul said...

tq bro fr the tips

Thursday, July 14, 2011 12:08:00 PM  
Anonymous juanita said...

aduhhh...pr4 tuu..
saya masih pr2 huhuh

Monday, July 18, 2011 12:55:00 PM  
Anonymous tipskerjaya said...

tahniah,, bukan senang nak jadikan satu2 blog tu PR hingga 4,, macam-macam kene buat

Monday, August 08, 2011 3:08:00 PM  
Blogger Aishah Rahman said...

PR I ZERO.. ZE.RO.. hahaha

Thursday, August 18, 2011 5:40:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home