This Page

has been moved to new address

Tips CTR Bonus Earning dari BE Nuffnang!!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Tips CTR Bonus Earning dari BE Nuffnang!!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

12 June, 2011

Tips CTR Bonus Earning dari BE Nuffnang!!

Anda tahu bagaimana nak dapat extra earning dari BE nuffnang yang korang dapat? Jangan lepaskan peluang sementara kempen BE masih berjalan.!!


Cuba tengok info CTR kat sebelah kiri tu.
CTR Bonus
To reward blogs for good campaign performance, Nuffnang will now be giving out bonus earnings for blogs that achieve a CTR (Click-through ratio) of 0.2% or higher on new campaigns that run on their blog. This figure is based on average industry standards.


Translation:
Untuk hadiah blog untuk prestasi kempen yang baik, Nuffnang sekarang akan membahagikan pendapatan bonus untuk blog yang mencapai CTR (Click-through ratio) sebanyak 0.2% atau lebih pada kempen baru yang berjalan di blog mereka. Angka ini didasarkan pada standard industri rata-rata


Macam mana nak dapat CTR tu sebanyak 0.2%? Haaa... senang aje. Iklan-iklan BE nuffnang akan keluar di salah satu tiga tempat ads nuffnang dan kena laa banyak klik. Kadang-kadang kat laptop / desktop kita tak nampak, tapi bila pakai smartphone, memang ada iklan BE kat blog kita. Jangan lupa klik!! Iklan dah banyak sekarang.. :)

Selamat mencuba tips dari ShaKiddo!! 

p/s: Rajin-rajin laaa komen ke Blog Shakiddo ni kerana blog ni DO FOLLOW.. Backlink untuk komen anda.. chiaaauu cin caaauuu..!!!

Labels: , ,

48 Comments:

Blogger Senorita said...

macam mane nak dapat buffered earning tu??

saye tak keluar pun buffered earning? keluar earning je..
ke sebab saya baru lagi?
hahahah..

sori *noob

;)

Sunday, June 12, 2011 12:10:00 AM  
Anonymous Bro Framestone said...

Memang betul pun :)

Dulu satu kempen bro mampu dapat berpuluh-puluh hingga beratus2...

Tetapi now bro tidak lagi bersama dengan Nuffnang

Sunday, June 12, 2011 12:13:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

hehehehe.....GOOGLE translate.....;-p

Sunday, June 12, 2011 12:18:00 AM  
Blogger appleshine said...

maca maner nak dapatkan membership status:glitterati

Sunday, June 12, 2011 12:19:00 AM  
Blogger SRenungan said...

thanks for sharinh :)

Sunday, June 12, 2011 1:43:00 AM  
Blogger Rozuan Ismail said...

tapi jangan fraud click.padah nanti.

Sunday, June 12, 2011 2:10:00 AM  
Blogger caliph shuriken said...

kdg2 penin2 jgak dgn % CTR ni.. ada masa tinggi tp earning rendah, bila rendah tp earning tinggi plak, hukk...

latest en3: doodle pun x sekiut ni

Sunday, June 12, 2011 2:55:00 AM  
Blogger mushroom said...

harap 1 hr nanti sy akan dpt BE :)

Sunday, June 12, 2011 2:57:00 AM  
Blogger Shiety Myra Chubbyra ;P said...

eh..earning too up ke law kita yang klik..huhu
*newbie*

Sunday, June 12, 2011 3:47:00 AM  
Blogger ct N honey said...

saya adalah dpt BE seciput dua....

Sunday, June 12, 2011 7:03:00 AM  
Blogger qasehraihan said...

saya dapat BE ciputtt..huhu


meh tgk gambo wife keeper tranung cni..

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/06/gambar-perkahwinan-penjaga-gol.html

Sunday, June 12, 2011 9:17:00 AM  
Blogger AYuNG said...

ayung xtau cmna nak dapatkan be..

Sunday, June 12, 2011 10:11:00 AM  
Blogger azrijohan said...

tu tak kire fraud klik ke?

Sunday, June 12, 2011 11:59:00 AM  
Blogger nabilah said...

Hye. saye nak tanye boleh ke ? unique clicks ada lah ratus jugak ( baru lagi ) tp earning still rm0.50. dah bt enquiry kt NuffNang tp takda reply, mcm dah giveup dgn NuffNang pon ada. Tau tak kenapa mcm tu ye ? Thanks

www.minddiary-nabilah.blogspot.com

Sunday, June 12, 2011 12:37:00 PM  
Blogger ♪ cik katak ♪ said...

tak pernah dapat BE pon..~

Sunday, June 12, 2011 2:03:00 PM  
Anonymous chris said...

trima kasih bro sharing info ni.nak tanya skit bro bab klik yang dimaksudkan tu, sendiri klik ka bro?

Tips Mendapat BE "Lokasi terbaik iklan Nuffnang"

Sunday, June 12, 2011 5:51:00 PM  
Anonymous Amirez said...

alhamdulillah setakat ni selalu dapat CTR. tapi still tak tau macam mana nak dapat CTR tu

Sunday, June 12, 2011 6:56:00 PM  
Blogger ZouL said...

Wow,boleh tgk iklan kt BE gune henpon ek?haha..bru tau.

YMads,Iklan Buffered Earning Versi USD

Sunday, June 12, 2011 7:26:00 PM  
Blogger KiD said...

senorita: cuba tingkatkan trafik, selalu blogwalking dan tinggalkan komen.. :)

Sunday, June 12, 2011 7:56:00 PM  
Blogger KiD said...

bro framestone: waaaahh sekarang mesti lagi masyuk dengan iklan baru. :)

Sunday, June 12, 2011 7:58:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: hahaaaaa.. bagus, perasan jugak yea. ;p

Sunday, June 12, 2011 7:59:00 PM  
Blogger KiD said...

appleshine: pasal glitterati boleh refer kat glitterati

Sunday, June 12, 2011 8:03:00 PM  
Blogger KiD said...

SRenungan: terima kasih kembali!

Sunday, June 12, 2011 8:04:00 PM  
Blogger KiD said...

wan: bagaimana yang dikatakan fraud klik kalau orang lain yang klik.. hehehee

Sunday, June 12, 2011 8:04:00 PM  
Blogger KiD said...

caliph: tul tu.. macam mana laa diorang kira ek? tapi kalau CTR atas 0.2%, dapat laa bonus sikit tu.. hehee

Sunday, June 12, 2011 8:05:00 PM  
Blogger KiD said...

mushroom: yup, dulu pun saya macam anda juga.. :)

Sunday, June 12, 2011 8:06:00 PM  
Blogger KiD said...

shiety myra: yup.. mesti laa naik kalau klik iklan.. :P

Sunday, June 12, 2011 8:09:00 PM  
Blogger hanani said...

ok ok.. tips baik punya. :)

Jom baca ni :Hukum Menyebut OOOO ! M. G atau Oh! My God..

Jom baca ni :NIKMAT TEH Kepada Badan dan Minda. Anda peminat teh?Meh baca ni..

Sunday, June 12, 2011 8:09:00 PM  
Blogger KiD said...

qasehraihan: waaahhh.. ok laa tu dapat BE. tahniah!

Sunday, June 12, 2011 8:10:00 PM  
Blogger KiD said...

ayung: BE tu adalah dari nuffnang, pemilihan bergantung jugak kepada advertiser

Sunday, June 12, 2011 8:11:00 PM  
Blogger KiD said...

azrijohan: haaa.. yang klik tu orang lain laaa, bukan lappy kita..

Sunday, June 12, 2011 8:12:00 PM  
Blogger KiD said...

nabilah: mungkin masa tu iklan tak keluar kat blog anda. :)

Sunday, June 12, 2011 8:14:00 PM  
Blogger KiD said...

cik katak: esok2 ada laa tu.. jangan putus asa.. :)

Sunday, June 12, 2011 8:14:00 PM  
Blogger KiD said...

chris: kalo boleh, suruh orang lain klik laa kat iklan kita tu.. :)

Sunday, June 12, 2011 8:15:00 PM  
Blogger KiD said...

amirez: hehehee.. tahniah!!

Sunday, June 12, 2011 8:16:00 PM  
Anonymous ZL said...

Tahniah dan terima kasih atas tips tu. Saya pun baru je pasang nuffnang kat blog saya :)

Sunday, June 12, 2011 8:37:00 PM  
Blogger serikandi said...

boleh tlg bagitau x caranya bagaimana coz saya orang baru dlm blogging ni,tq

Sunday, June 12, 2011 9:10:00 PM  
Blogger KiD said...

hanani: tq tq.. jgn lupa klik sini

Sunday, June 12, 2011 10:35:00 PM  
Blogger KiD said...

zoul: kalau ada android, boleh aje.. :)

Sunday, June 12, 2011 10:35:00 PM  
Blogger KiD said...

zl: bagus.. teruskan berblogging.. :)

Sunday, June 12, 2011 10:36:00 PM  
Blogger KiD said...

serikandi: jangan lupa Add Ads kat tiga tempat dalam blog anda dulu.. :)

Sunday, June 12, 2011 10:38:00 PM  
Blogger misscha said...

as - salam,

congratzzz.....moga murah rezki selalu...

jemput singgah blog misscha....

http://misscha-cecite.blogspot.com/

Sunday, June 12, 2011 10:51:00 PM  
Blogger KiD said...

misscha.. tq tq.. mari ke blog ce cite.. hehehe

Monday, June 13, 2011 12:30:00 AM  
Anonymous menu said...

tips menarik...sy sukaaaa

Monday, June 13, 2011 1:23:00 PM  
Blogger ken said...

thanks for the tips :)

Monday, June 13, 2011 2:27:00 PM  
Blogger jawez said...

org baru je 2 ari kat blog2 nie...tq for the tips...suke sgt...
mai tgk blog org...
http://jawez.blogspot.com

Thursday, June 30, 2011 12:55:00 PM  
Blogger nadia fatihah said...

sangat informative, TQ :)

Monday, July 18, 2011 11:52:00 AM  
Blogger Dunia Baru said...

bagus2...

Tuesday, August 23, 2011 11:17:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home