This Page

has been moved to new address

Nasi Itik BBQ Beef di Roast Kitchen TTDI

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Nasi Itik BBQ Beef di Roast Kitchen TTDI

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

05 June, 2011

Nasi Itik BBQ Beef di Roast Kitchen TTDI

Ingat tak entry sebelum ni aku pernah makan Nasi Itik Kwek Kwek TTDI? Haaa.. kali ini, seorang rakan sekerja aku telah terpengaruh untuk makan. Ada yang taknak makan sebab rasa geli. hahahaaa.. Bagi aku, selagi halal dimakan, boleh laaa kita cuba makan. Tapi kalau tak kena dengan selera, memang tak dapek laaa

 THE MOST SUCCULENT ROAST DUCK IN TOWN IS IN TTDI..!!!

Air soya
Kali ini aku memilih air soya berbanding air tebu minggu lepas. Rakan sekerjaku Rafie memilih set Duck Drumstick Rice dan aku pulak nak try BBQ Beef rice yang berharga RM7. Kemudian brader waiter tu tanya nak tambah ape2 tak? kira macam add-on, RM1.50 aje. So, aku tambah itik dan Rafie tambah daging bbq. haaaa... kan jadi banyak! hahahahaa
Duck Drumstick Rice dengan add on BBQ beef

BBQ Beef Rice add on Duck
So, far, memang selera tekak aku laa. BBQ Beef ni rasanya sedap betul..!! Waaaah.. aku rasa macam nak tambah aje lagi. Tengok member aku ni, muka teruja nak makan nasik itik.. muahahaaha..


Kemudian, tokey kedai tu datang kat meja aku lepas abis makan. Tanya aku macam mana rasanya. Aku cakap memang sedap. Dan dagingnya sedap! Pastu dia kata 8 bulan dia nak bikin resepi tu. then dia maklumkan, daging tu adalah dari bahagian "batang pinang" ataupun sirloin kalau tak salah aku.. kira daging area tulang belakang lembu laa.. Peerggghh.. memang mantap laaa bila aku dapat tau.. hahahaa..
 

So far, ini satunya kedai Roast Kitchen di TTDI. Belum ada cawangan. Walaupun ada charge 10%, aku puas hati laa makan kat sini. Cuma kena tambah beberapa menu air. Pasni aku suggest kat tokey kedai tyu.. hik hik hik.. Oh yea.. Tokey ni cakap itik ni halal dan disembelih, dari Taiping. Mengikut piawaian.

Korang dah makan NASI ITIK?? BBQ Beef di Roast Kitchen TTDI pun mantap!!! Nyum nyummmmm

p/s: Rajin-rajin laaa komen ke Blog Shakiddo ni kerana blog ni DO FOLLOW.. Backlink untuk komen anda.. chiaaauu cin caaauuu..!!!

Labels: , ,

10 Comments:

Blogger Rozuan Ismail said...

pergh.makan lagi kat kedai ni.hari tu dah makan.wan pon tak berani nak makan itik.wan pon tak tahu kenapa

Sunday, June 05, 2011 12:28:00 AM  
Blogger THE LEKAT LEKIT STORY said...

dah tak tau rasa itik mcm mana sbb terlalu2 lama x makan

Sunday, June 05, 2011 1:29:00 AM  
Blogger tukang merepek said...

nk jugak!tp xde org nk tmn ak mkn

Sunday, June 05, 2011 3:47:00 AM  
Blogger Cik Ina Do do Cheng said...

first time cik ina dengar nasi itik. itik pun cik ina tak terai lagi.bela itik pernahlah.

Sunday, June 05, 2011 5:06:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

hurmm....member kat maskargo PENANG kat kat sana senang gak cari nasik itik gantung....nanti kalau kita balik penang leh cari yea....tapi kalu nak pegi TTDI nak makan nasik itik nie....better tunggu time offday la kot.....huhuhu

Sunday, June 05, 2011 2:31:00 PM  
Blogger Matjoe said...

perghh, itik mmg sedap bro. mmg suka gak cuma tang harga agak mahal skit

Monday, June 06, 2011 9:08:00 AM  
Blogger KiD said...

wan : try laaa makan.. sedap!

lekatlekit: rasanya macam ayam aje... hehe

Monday, June 06, 2011 8:53:00 PM  
Blogger KiD said...

tukang merepek: suruh acap temankan laaa

cik ina: try laaa rasa.. hehehee

Monday, June 06, 2011 8:54:00 PM  
Blogger KiD said...

abang man: itik gantung kena cari yang betul2 halal.. baru yakin makan.. :)

Monday, June 06, 2011 8:55:00 PM  
Blogger KiD said...

matjoe: yupp.. agak mahal sikit dari nasik ayam.. hehehee

Monday, June 06, 2011 8:55:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home