This Page

has been moved to new address

Semak Bil Elektrik Baru Anda!!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Semak Bil Elektrik Baru Anda!!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

07 June, 2011

Semak Bil Elektrik Baru Anda!!

Korang ada semak bil elektrik tak? atau bayar aje pada setiap hujung bulan? hehehe

Bermula 1 Jun 2011, kadar purata elektrik untuk pengguna domestik akan meningkat sebanyak 4.52%.
Pengguna domestik yang mengguna di antara 1 hingga 300 kWh sebulan tidak akan terjejas dengan tarif baru. Mereka masih menikmati kadar subsidi 21.8 sen/kWh. Kadar elektrik ini tidak bertukar sejak 1997. Ini merangkumi kesemua 200,000 isi rumah miskin di Malaysia.


Haaa.. mana satu lingkungan bil anda? Bawah RM77 ke, atas RM77? So far, aku yang tinggal 3,4 orang kat rumah masih lagi dalam lingkungan pertama iaitu bawaH RM43.60 sebulan. Jadi, tiadalah terlibat dengan kenaikan bil elektrik.
Hmmmm.. kurangkan penggunaan heater atau yang berkaitan dengan cerek elektrik, mandi air panas tu sikit2 aje lah (umah aku takde heater..hehhe) dan tutup suis jika tak guna peralatan elektrik.
Jimat-jimat laa sikit kan? Bil rumah korang macam mana?

p/s: Rajin-rajin laaa komen ke Blog Shakiddo ni kerana blog ni DO FOLLOW.. Backlink untuk komen anda.. chiaaauu cin caaauuu..!!!

Labels: ,

8 Comments:

Blogger YAYA AZURA said...

bil latest kat rumah RM 60+ ..harap jgn semakin naik ..

Tuesday, June 07, 2011 5:11:00 AM  
Blogger Sharinginfoz said...

check jangan tak check ya kan terkejut le pula nanti

Tuesday, June 07, 2011 7:23:00 AM  
Blogger leyzajamil said...

bil letrik bulan2 average rm40+ tu utk satu rumah bertiga, satu rumah lagi tinggal kosong tapi fridge on setiap masa, sy bebelkan juga tp dia tak endahkan..huhu (dia yg bayar)

Tuesday, June 07, 2011 10:05:00 AM  
Blogger CikLilyPutih said...

kid,
aku memang tak reti kira bil api nie kan cam payah je

Tuesday, June 07, 2011 9:15:00 PM  
Blogger Rozuan Ismail said...

wan x de rumah sdiri,duk umah makbapak n duk hostel so x rasa sgt.tapi kt umah tu mak dah lama x byr bil letrik.hoho

Tuesday, June 07, 2011 9:46:00 PM  
Blogger aNiS tHe BumbleBee said...

lama dah tak tgk bil letrik kt msia.haih,nk kena blaja2 kira balik ni.

Wednesday, June 08, 2011 9:29:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

orang bujang cam saya BIL ELEKTRIK maintain dalam SEPOLOH HINGGIT aje....ahaksss

Wednesday, June 08, 2011 6:43:00 PM  
Blogger Kancilbiru said...

bil letrik aku tak sampai 30 hinggit...oh selamat lagi..

Thursday, June 09, 2011 8:25:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home