This Page

has been moved to new address

Tips Earning ChurpChurp yang Mudah | Dapat Advertorial Lagi!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Tips Earning ChurpChurp yang Mudah | Dapat Advertorial Lagi!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

02 June, 2011

Tips Earning ChurpChurp yang Mudah | Dapat Advertorial Lagi!

Nota: Sila baca dengan teliti sehingga habis. Segala komen/ pertanyaan/  cadangan dialu-alukan.

Setelah CASHOUT CHURPCHURP Pertama!!  pada 30hb lepas, kini earning churpchurp aku jadi KOSONG. Nak kena collect RM100 lagi bermula dari RM0. hehehhee.. rasa macam baru start blogging lak. tapi.. Macam tak caye aje bila aku lihat earning terkini churpchurp aku.


Eh eh.. ada RM2.93???

Macam mana bila aku tengok, earningnya tak genap. kata RM0.20 - 0.40 untuk setiap UV yang di klik.. tapi yang gini, macam mana ek? Haaaaa... ni ada tips lagi. Korang klik kat "dashboard" dan pegi ke "scheduled tweets" (bulatan diatas). Kalau ada laaa kempen kat situ.. jangan lupa COMPOSE dan lepas tu send dekat twitter.

Ni contoh aku punya scheduled tweets, social seeding lain lak.. nanti aku citer pasal social seeding lak eh.. Korang kena rajin laa sikit untuk tweet kan kempen advertiser tu. ada campaign period tu. Dalam masa tu, cuba maksimumkan kempen tu.. baru laaa ummphh!!


Haaaa.. yang twitter lak, jangan lupa tambah followers.. kalo idak, saper nak baca?? hehehe.. dan jangan lupa jugak add aku @shakiddo . opcoz laaa follow2 maaa..

Alhamdulillah, ada rezeki lagi untuk Hari Bapa akan datang nih. Aku dapat Advertorial dari pengiklan di nuffnang. So, sama-sama kita nantikan. kalau nak tau cepat, leh jenguk HARI BAPA 2011 DADDY DUNK ni. Cer tengok homepage nuffnang korang...


Orait! Jangan lupa komen kat Kesihatan Usus Anak Anda | IMMUNOFORTIS Terbaik!!!... . Dua (2) pengkomen terbaik dengan constructive feedback akan mendapat RM10 setiap seorang. -tamat-

Labels: , ,

27 Comments:

Anonymous slimdiet2 said...

thanks bro coz kongsi tips ni. bukan senang orang nak berkongsi benda yang boleh buat duit ni. hehehe

Thursday, June 02, 2011 10:05:00 AM  
Blogger Sharinginfoz said...

tahniah bro, tak pernah dapat sponsored post

Thursday, June 02, 2011 10:33:00 AM  
Blogger Rozuan Ismail said...

wan baru dapat BE untuk hari Bapa.seronok =)

Thursday, June 02, 2011 11:33:00 AM  
Blogger leyzajamil said...

tak faham la kid, dah bukak tgk kat churp2 punya website pon blank tak tau apa2..tau klik button share jek, lepas tu tak tau nak buat apa.

Thursday, June 02, 2011 12:07:00 PM  
Blogger Myvitrd said...

wah masyuk tu.. rezeki jgn ditolak bro

Thursday, June 02, 2011 2:33:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

kena kasi komen bernas rupanya....okey2x...nak pegi perah otak jap....

Thursday, June 02, 2011 2:42:00 PM  
Blogger hanani said...

seronoknya.. :) tahniah lah. :)

Jom baca ni :TV Al-hijrah kini di saluran Astro 114. Kitab Cinta dan Cinderella Man the best.

Thursday, June 02, 2011 5:41:00 PM  
Blogger KiD said...

slimdiet2: haa... hope dapat tips laa yea.. jangan lupa komen kat link perenggan akhir..

Thursday, June 02, 2011 10:26:00 PM  
Blogger KiD said...

sharinginfoz: tunggu advertiser laa nanti.. ada laa tu..

wan: waaaahhh.. balik klate terus ada BE.. hebat!

Thursday, June 02, 2011 10:27:00 PM  
Blogger KiD said...

leyzajamil: huhuhuh.. dah baca ke belum? dari awal....

Thursday, June 02, 2011 10:28:00 PM  
Blogger KiD said...

myvitrd: haaa.. takde nak tolak nyer.. jangan lupa komen kat sponsored post tuh.. hehehee

Thursday, June 02, 2011 10:29:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: alaaaa.. simple2 aje.. hehehe

Thursday, June 02, 2011 10:29:00 PM  
Blogger KiD said...

hanani: tentulaaa seronok.. tq tq.. :)

Thursday, June 02, 2011 10:30:00 PM  
Blogger nonon787 said...

waa...sy punya blom pernah cashout lagi

Friday, June 03, 2011 6:18:00 AM  
Blogger Muhamad Luqman Hakim Mahmud said...

ok taniah broo.heeee
but nak tanye skit ni...saya pon ada dapat sponsored post..tapi camne nk submit ekk??boleh ajar tak kalau boleh send kat facebook ka kat shoutbox saya ka

Friday, June 03, 2011 8:53:00 AM  
Blogger azu said...

good tips..try buka schedule tweet tu..xde pe2 pulak. nnti try lagi lah!tqvm
http://azumie.blogspot.com/

Friday, June 03, 2011 10:22:00 AM  
Anonymous Miecyber said...

Congrats Bro....


E.coli kebal

Friday, June 03, 2011 10:43:00 AM  
Blogger LUNA LANUN said...

penin-penin mau paham.. huk3! lembabnya kau ni Luna! :P

Friday, June 03, 2011 10:44:00 AM  
Anonymous slimdiet2 said...

salam bro saya ada scheduled tweets tapi tak tau nak buat camna. saya baru 2-3 hari reg churp churp. tak tau apa-apa. hehe

harap bro bleh membantu

Friday, June 03, 2011 4:32:00 PM  
Blogger fahmimustakim said...

maaf tuan rumah, saya tolong jawab soalan @slimdiet2 dulu..hehe..

kalau kat scheduled tweets dia ada bagi assignment, klik kat compose, lepas tu tulis je ayat cantik2 dan masukkan sekali keyword yang dia bagi tu..macam fill in the blanks yang kita belajar time kelas english, hehe..lepas submit, siap! tunggu sehari, paling lambat dua hari untuk tweets yg @slimdiet2 reka tu untuk disahkan dan diterbitkan oleh pihak churp2..sekiannnn

Friday, June 03, 2011 8:50:00 PM  
Blogger KiD said...

nonon787: haaa.. esok2 boleh cashout laa tu

luqman: kena baca emel betul2.. send accept

Saturday, June 04, 2011 11:14:00 PM  
Blogger KiD said...

miexyber: tq tq... bro pu terbaaekkk!!!

luna lanun: pelan pelah baca.. :)

Saturday, June 04, 2011 11:15:00 PM  
Blogger KiD said...

azu: kena alert selalu kat emel dan dashboard..

slimdiet2: haaaaa.. dah ada orang jawabkan tu..

Saturday, June 04, 2011 11:16:00 PM  
Blogger KiD said...

fahmimustakim: haaaaa.. bagus, tepat dan jitu jawapan anda.. :) tq yea

Saturday, June 04, 2011 11:18:00 PM  
Blogger the::bored::sha said...

hebatnye dh dpt cash out earning..saya nye baru beberapa cents lahhhh..ahakss

Thursday, July 14, 2011 1:21:00 AM  
Blogger AYuNG said...

tp nk dapat kan scedule tweet tuh mcm payah sikit la....churp2 xselalu bagi pun..

Thursday, July 14, 2011 3:54:00 PM  
Blogger Sweet Pea said...

Ishhh jeles betol lah...sume bende en.kid tahu kan...xpe2 thnx sbb share info...

Thursday, July 21, 2011 10:06:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home