This Page

has been moved to new address

Malam Hujung Minggu di Bagan Lalang

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Malam Hujung Minggu di Bagan Lalang

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

27 June, 2011

Malam Hujung Minggu di Bagan Lalang

Minggu yang amat memenatkan bagi aku. Kerja pagi mengharungi jammed pergi dan pulang kerja.. woohhoo.. Hari sabtu lepas, my Sha dan adik ipar ajak makan-makan dekat Bagan Lalang. Family mertua pun ada skali kat rumah. Semuanya 8 orang termasuk ilham. So, tunggu aku balik kerja dan lepas maghrib kami ke Bagan Lalang.

Perjalanan dari Putrajaya ni mengambil masa dalam sejam dan bila aku sampai. Waaaaahhhh, ramainya orang.. Banyaknya kedai-kedai.. Perrgghhh.. Macam ada pesta pulak kat situ. Aku pun agak pening sebab ramai sangat orang. Bila dah jumpa satu kedai ni, terus laa order, nanti lambat sampai lak.. hehhhee..

Antara menunya...

Ketam Sweet Sour

Lala masak cili

Sayur kangkung

Udang dan sotong goreng tepung

Jenahak tiga rasa

Dan ada lagi 2 ekor kerapu masak merah yang tak sempat aku ambik gambar sebab sibuk start makan dan kisahkan ilham. hehehee.. Agak panas kat situ sebab kipas pulak tak berfungsi.. adooooiii.. kena laaa kipas ilham yang asyik dok nak main dan berdukung aje. Haaaaaaa... setel..!!

Pinggan aku satu tu je ye! hehehe

Air sirap laici 2 jag

Ape tengok-tengok.. Nak makan jugak laaaa...
Ooooppss... dah makan, bayar laaa bil. Terkujat gak aku tengok bil. huhuhu.. Tapi kena laa dengan apa yang kami order dan rasa. Terima kasih kepada My Lovely Sha dan juga Si Milah adik ipar yang membelanja kami semua. Dengan ucapan, boleh laaa makan dan blanje lagi. hik hik hik..

Korang dah makan kat Bagan Lalang??

Labels: ,

15 Comments:

Blogger kak ina kl said...

fuhh boleh tahan harganya ek..tak perlah orang belanja.

Monday, June 27, 2011 7:53:00 AM  
Blogger Rozuan Ismail said...

erk,mahalnya bil.tapi berbaloilah dengan order yg sgt byk kan.huhu.

amboi ilham.x makan ke.huhu. hensem pakai baju lebah ye

Monday, June 27, 2011 8:16:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

hmmm..... nanti kalau free kita plan makan malam kat tasik idaman pulak yea... si ilham dah makin panjang laa....

Monday, June 27, 2011 8:40:00 AM  
Blogger Kancilbiru said...

boleh tahan harganya...tapi kalau sedap dan semua kenyang, berbaloi la tu....

Monday, June 27, 2011 9:07:00 AM  
Blogger Sharinginfoz said...

tak bekesempatan lagi nak makan kat sini...

Monday, June 27, 2011 9:11:00 AM  
Blogger ken said...

sedap.. tapi agak mahal ah :)

Monday, June 27, 2011 9:29:00 AM  
Anonymous Nava Krishnan said...

the lala looks so spicy and yummy, my kind of food.

Monday, June 27, 2011 3:12:00 PM  
Blogger KiD said...

kak ina: sekali skala bawak family mertua.. nak merasaaaa

Monday, June 27, 2011 5:57:00 PM  
Blogger KiD said...

wan: memang mahal tapi puas hati kenyang sampai esok.. hahahhaa..
baju lebah mmg comel.. hehehee

Monday, June 27, 2011 5:58:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: waaaah.. tasik idaman mana lak nih? hehehhe.. ilham kan dah 7 bulan.. :)

Monday, June 27, 2011 5:58:00 PM  
Blogger KiD said...

kancilbiru: kenyang sampai tegak perut aku kenyang sampai esoknya.. hahahahaa

Monday, June 27, 2011 5:59:00 PM  
Blogger KiD said...

sharinginfoz: cuba laaa satu hari nanti.. :)

Monday, June 27, 2011 5:59:00 PM  
Blogger KiD said...

ken: mahal tapi berbaloi.. :)

nava: sure! 1 kg finished already.. :)

Monday, June 27, 2011 6:00:00 PM  
Blogger Matjoe said...

au dah 2 kali. sekali tu dgn eyriqazz. standard la ikan bakar, mmg mahal. janji sedap dan puas hati

Monday, June 27, 2011 9:13:00 PM  
Blogger KiD said...

matjoe: bila nak kali ketiga? hehehe

Monday, June 27, 2011 11:49:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home