This Page

has been moved to new address

Mana Satu Puting Terbaik Pilihan Anda?

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Mana Satu Puting Terbaik Pilihan Anda?

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

26 May, 2011

Mana Satu Puting Terbaik Pilihan Anda?

Perhatian: Bacaan umum. Ini adalah pendapat penulis semata-mata. tiada kena mengena dengan orang lain.

Kali ini kid nak kongsi dengan semua. Dan korang semua sendiri buat pilihan. Pilihan bijak, hati pun senang. hehehe.. korang pernah tengok puting? Haaaa... kalau korang, mana satu puting yang korang suka?

 Ada puting jenis RUBBER
 Ada puting jenis SILIKON
Mana satu puting pilihan anda? untuk bayi yang menyusu badan mestilah yang terbaik dari susu badan ibu. tapi, jika ibu bekerja atau susu badan telah habis, kena jugak pakai botol susu. Pilih yang BPA FREE tau!

Okay, setahu kid, ada jenis S, M, L dan Y. bukan ikut saiz tapi jenis kepala dan lubang puting tersebut. contohnya kalau jenis M seperti gambar di atas, lubangnya bulat. Yang sesuai untuk baby yang dah besar. Secara teknikalnya, air susu dalam botol tu keluar laju sikit laa..

Yang pilihan kid buat masa ini adalah jenis Y kerana puting jenis ini hanya keluar apabila disedut. Tidaklah anak tersedak atau tercekik susu kerana air keluar laju dari puting. apa-apa pun perlukan perhatian apabila anak menyusu botol.
Okay, sekian dulu. Pilihan bijak untuk anda!! :) Kalau korang pandai VLOG dan kalau nak cuba dapat hadiah lebih, boleh KLIK SINI

p/s: credit picture to pigeon

Labels: , ,

5 Comments:

Blogger e.l.i.s.s.m.i.e said...

kadang2 jenis puting tu ada lubang dia kecik besar tu jadi saiz s,m,l tu. apapun, puting ibu yang terbaik :)

Thursday, May 26, 2011 11:14:00 AM  
Blogger Matjoe said...

rubber is better kot. tp cepat kembang kalau selalu kocak air panas

Thursday, May 26, 2011 11:44:00 AM  
Blogger grOundnUt said...

Aku plak jadik blur nak pilih puting yang mana satu untuk si Sappy tu..ekekeke..^^'

Thursday, May 26, 2011 5:57:00 PM  
Anonymous Miecyber said...

Entri menarik...

Hotel Gantung

Thursday, May 26, 2011 9:02:00 PM  
Blogger Rozuan Ismail said...

i think rubber is better than silicon =).

Tuesday, May 31, 2011 7:19:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home