This Page

has been moved to new address

Cashout Nuffnang Pertama! | ChurpChurp macam mana?

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Cashout Nuffnang Pertama! | ChurpChurp macam mana?

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

27 April, 2011

Cashout Nuffnang Pertama! | ChurpChurp macam mana?

Sebelum ni,. aku ada buat entry pasal Apesal Earning Nuffnang Jadi Kosong?? , jadi ada yang nak tahu apa kisah yang berlaku. Sebab ini adalah kali pertama berlaku setelah 6 bulan! EARNING NUFFNANG aku bertukar kepada "KOSONG".

Semalam, aku ada bukak nuffnang dan tengok earning. Dan aku Klik Cashout.

Klik Cashout my earnings!

Klik OK!
Your request has been successfully submitted!
Dan selepas tu, terus dapat emel dari NUFFNANG!

Begitulah alkisahnya. aku dapat Cashout Earning Nuffnang buat kali pertama setelah 6 bulan berblogging! Alhamdulillah.. dan terima kasih kepada semua pengunjung blog shakiddo. Kini aku hanya tunggu sebulan lagi untuk dapat cheque. Eh, eh.. macam mana dengan CHURPCHURP??

Sikit lagi nak cash out churpchurp nih. Korang yang baik hati, kalau nak tingkatkan earning churpchurp, kena laa rajin-rajin berkempen macam kat SINI. Sebab dalam berkempen tu, sebenarnya kita boleh dapat banyak kupon, vaucher, atau hadiah.. contohnya kalau pegi ke kempen MAIN GAME ni.

Sekian, alkisah earning blogging dari aku buat masa ni. Maklumlah sakit cirit birit tak reda lagi, ditambah pulak dengan selsema.

Labels: , , ,

23 Comments:

Blogger hanani0210 said...

hehehe..dah agak dah. :) Tahniah.. :)

Jom baca ni: Pesta Buku PWTC 2011..Puas hati, berbaloi-baloi..
Jom baca ni: Komik UJANG MOY APO?..

Wednesday, April 27, 2011 12:25:00 AM  
Blogger budak awam said...

wahh dah cash out ek..
bengkek lak dgn anda ni hehe.. :P

Wednesday, April 27, 2011 12:40:00 AM  
Blogger NasZ said...

tahniah bro..belanja skit saya...haha..

SEMPOI...GOOGLE SPHERE

Wednesday, April 27, 2011 1:44:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

6 bulan dah dapat CASHOUT....abang dulu tunggu setahun baru dapat tau.... untung laaa....hehehehe

Wednesday, April 27, 2011 6:41:00 AM  
Blogger Sharinginfoz said...

tahniah bro siapa nak kasi duit free2 kan, actually bukan free kan

Wednesday, April 27, 2011 7:57:00 AM  
Blogger Aishah Rahman said...

After 6 moths blogging?? Darn!I shud work harder on my blog. Btw, Congrats!

Wednesday, April 27, 2011 9:51:00 AM  
Blogger Jack said...

Tahniah bro...earning aku masih jauh nak cash out..haha..sabar je la..kan?


Aku Ketinggalan Jauh Di Belakang!

Wednesday, April 27, 2011 9:54:00 AM  
Blogger Amiera Hilton said...

wahhh bestyeeee :)

Wednesday, April 27, 2011 9:55:00 AM  
Anonymous oktant said...

Tahniah bro! Earning Churpchurp tu pun boleh tahan. Mantap. :)

Wednesday, April 27, 2011 11:32:00 AM  
Blogger Myvitrd said...

tahniahlah ye.. rezeki tu

Wednesday, April 27, 2011 12:30:00 PM  
Blogger Far8 budak baik said...

waaaa dahh dapat..
sila belanja mkn k..
jeles disini
hahaha

Wednesday, April 27, 2011 1:42:00 PM  
Blogger KotakHitam said...

payung la bro...hehehe
tahniah....

Wednesday, April 27, 2011 7:19:00 PM  
Blogger KJ-kun said...

kena lah kongsi2 rezeki itu hehhe

Wednesday, April 27, 2011 8:22:00 PM  
Blogger KiD said...

hanani: tq tq.. pandai awak..

budak awam: jangan laa bengkek.. nanti makan bengkang yea,.

nasz: hehehee.. tqtqtq

Wednesday, April 27, 2011 9:48:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: huhuhu.. tq tq.. ini pun rasa macam lama je.. hehehe

sharinginfoz: hehehe.. bro lagi hebat.. churp2 pun dah leh cashout. :)

aishah: yup.. baru 6 bulan aje.. rezeki berblogging.. orang london pun boleh maaa..

Wednesday, April 27, 2011 9:52:00 PM  
Blogger KiD said...

jack: sikit2 lama2 jadi banyak laaa tu..

amiera: best. best.. baru nak merasa..

oktant: biasa jer... baru nak belajar bloggging... huhuhu

Wednesday, April 27, 2011 9:58:00 PM  
Blogger KiD said...

myvitrd: tq tq.. rezeki anak... :)

far8 budak baik: hahaaaa.. nak blanje makan pizza hut ada diskaun.. hehehe

kotak hitam: payung hujan ke nih? hehehee

Wednesday, April 27, 2011 9:59:00 PM  
Blogger KiD said...

KJ-kun: insyaallah... nanti ada laaa sket untuk blogger.. :)

Wednesday, April 27, 2011 10:00:00 PM  
Blogger Aishah Rahman said...

Insyaallah.. :)

My Financial Term or at least I think so

Wednesday, April 27, 2011 11:03:00 PM  
Anonymous Ronaldmohoni said...

Salam kid,
Saya tertarik dengan social seeding tu. Boleh cerita cam mana dapat social seeding tu?

Wednesday, April 27, 2011 11:35:00 PM  
Blogger KiD said...

ronaldmohoni: social seeding bergantung kepada advertiser yang pilih kategori blog. trafik juga memainkan peranan penting... :)

Wednesday, April 27, 2011 11:48:00 PM  
Blogger a n a s t a s y e a said...

Boleh belanja makan nie ! :D

anastasyea's latest post .. #Maxis10 - Download Angry Bird via PC dari Android Market

Thursday, April 28, 2011 5:26:00 PM  
Blogger KiD said...

ann: makan angin nak? ngaaaaaaaaaaa

Thursday, April 28, 2011 11:36:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home