This Page

has been moved to new address

Hari Valentine yang Panas! | Kid Terkantoi!!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Hari Valentine yang Panas! | Kid Terkantoi!!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

14 February, 2011

Hari Valentine yang Panas! | Kid Terkantoi!!

Hari ni Kid keje shif pagi. Macam biasa sampai ke office sebelum subuh. Kid dah bajet dah, kalau keje shif pagi Isnin, mesti call akan mencanak giler2 sebab permulaan hari bekerja. Maka ramailah yang call '100' bila masuk office, streamyx / phone tak boleh pakai.

Maka, agak pressure kerana bukan semua pengguna streamyx ni bijak IT. Yang nak klik "control panel" pun ada yang tak reti. Ada jugak dengan masalah nak configure modem, tapi modem tu dia beli sendiri. Refer PC vendor sajalah! huhhuh

Kalau takde keje, leh rileks sikit tau.. Tak caye?

Kid dengan Syidi, dia ni pakar IT gak

Time takde call boleh rileks laa
Dah sah-sah laaa call awal pagi tak banyak. Biasa start kul 7 pagi, itupun ada dari sabah sarawak. Bila masuk office hour, siap-siaplah.. Call masuk tak berhenti. Nak buat report lagi. Salah buat report leh kena potong duit KPI. cisss.. hampesss.. Ada customer call yang cool.. ada yang marah2.. aduhaaaiii...


kalau laaa hari-hari tak banyak call, leh laaa Kid membuta. Ayok!! sampai kantoi tak sedar Mr Benjy ambik gambar curik.. wakakakaaaa


Ini time Kid nyenyak tidor.. shhhhhh... jangan kacau. Tapi Kid terkantoi!! hahaha.. bukan sorang je.. ramai lagik.. hahhahaha..
Dah.. dah.. nak rehat jap.. penat dengar customer bebel. Cian diorang...

Sambil tu, korang baca laa post entry yang baru-baru nih. PERADUAN PERTAMA DARI SHAKIDDO akan berlangsung minggu nih. So, Check it Out!!

Labels: , , , ,

11 Comments:

Anonymous kelll said...

bro kerja yang jawab call 100 tu ke?

Monday, February 14, 2011 9:47:00 PM  
Blogger KiD said...

kelll: yuppp.. CSR bahagian teknikal support...

Monday, February 14, 2011 9:50:00 PM  
Blogger nur intan hazirah said...

hahahaha kantoi di situ...saper nak jawab kan hehehe

Monday, February 14, 2011 10:06:00 PM  
Blogger mira_nas said...

ingatkan kena tangkap dengan boss hahaa

Monday, February 14, 2011 10:09:00 PM  
Blogger ATikah Mustapa said...

wa..keje kat cni upernya....saya sokong aktivt membuta kat tempat keje masa x keje...kakaka

Monday, February 14, 2011 10:13:00 PM  
Blogger KiD said...

nur intan: keje pagi-pagi subuh.. saper yang tak ngantuk.. kuar rumah kul 5 pagi.. huhuhu

Monday, February 14, 2011 10:16:00 PM  
Blogger KiD said...

mira: kalo kena tangkap dengan boss, mau kena fired! hehehehe

Monday, February 14, 2011 10:25:00 PM  
Blogger KiD said...

atikah: keje kat mana? tau ke kid kat ner? heehehehe.. anyway.. sokong yea.. mari membuta... ekekekeke

Monday, February 14, 2011 10:26:00 PM  
Blogger ATikah Mustapa said...

kid:kenal sangat la tempat ni...kakakka...(saje eksen...padahal xtahu pun)...hehhe...jom2 membuta...blaja lagi la...kat UPSI

Monday, February 14, 2011 10:40:00 PM  
Blogger KiD said...

oowwhh.. UPSI, kid pernah ke area situ.. ada tempat camping budak2 skolah,, UPSI yang jadi faci nyer.. heheehe

Monday, February 14, 2011 10:48:00 PM  
Blogger NORUL ATIKAH BT MUSTAPA said...

kid:nnti datanglah lagi....bawak sekali bos tu...hehhee

Monday, February 14, 2011 11:53:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home