This Page

has been moved to new address

Resipi Spaghetti Bolognaise Chef Shakiddo, Putrajaya

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Resipi Spaghetti Bolognaise Chef Shakiddo, Putrajaya

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

20 February, 2011

Resipi Spaghetti Bolognaise Chef Shakiddo, Putrajaya

Haaa.. korang ingat Kid tak pandai masak? selain TELUR DADAR JADI MURTABAK dan goreng ayam, kid jugak boleh masak SPAGHETTI..!!

Jom tengok bahan-bahannya:

 -Spaghetti (brand San Remo lebih best), Sos Prego (tradisional), daging kisar, hot dog, fish cake, fishball, carrot, cili benggala, bawang (tumis) dan garam secukup rasa.

bahan-bahan boleh digantikan juga dengan udang (yang dikopek kulitnya lagi sedap) dan juga banyak mana yang nak letak bergantung kepada berapa orang yang nak makan. Yang ni, Kid masak untuk 6 orang aje.

hentam aje nak potong macam mana
Fishcake dan fishball pun sama

Cili benggala yang kaler hijau atau kuning pun boleh

Bahan yang telah disediakan. Daging kisar, separuh je pun cukup
Tumis bawang merah, bawang putih (kalo nak), pastu masukkan Sos Prego, carrot, daging kisar. Biar lama sikit pastu taruk fishcake, fishball, hotdog, cili benggala dan garam secukup rasa.


Rebus spaghetti sampai kembang
Dah kembang, boleh laa gaulkan spaghetti dengan sos yang telah kita buat awal tadi. Kalo ramai, kena buat dua kali atau dua kuali laaa.. hehehee..


Amacam?? mudah kan?? Yang penting, KENYANG..!!! buuuurrppppppppp... Alhamdulillah.... Sekian Resipi Spaghetti Bolognaise Chef Shakiddo, Putrajaya... tehehe...

Korang masak ape tu??

Labels: , ,

17 Comments:

Blogger beaty said...

wah boleh tahan ni...nice ni

Sunday, February 20, 2011 1:46:00 PM  
Blogger ChAzStYlo said...

antar sini sket bro hehehe

Jom Join Says.My untuk tutorial gambar sila add Facebook aku

Sunday, February 20, 2011 3:10:00 PM  
Blogger Nava.K said...

not too bad, looks great.

Sunday, February 20, 2011 4:35:00 PM  
Blogger wana_wani said...

leh tahan ..bro...

Sunday, February 20, 2011 6:12:00 PM  
Blogger Cekodok said...

gua makan biskut je ni... pos sikit.. haha

Sunday, February 20, 2011 6:45:00 PM  
Anonymous hanani said...

pandai juga u masak..boleh guna resipi u plak la pas ni..

Entri Terkini: Mampukah MRT atasi kesesakan?

Sunday, February 20, 2011 7:15:00 PM  
Blogger KiD said...

beaty: biasa je.. hentam je banyak.. hehehe

chazstylo: alamak! dah abissshhh.. hehhee

nava K.. thanks.. sure u can cook better than me! :)

Monday, February 21, 2011 7:00:00 AM  
Blogger KiD said...

wana wani: boleh aje laaa... hehhe

cekodok: pasni buat resepi cekodok lah yea... hehehee

Monday, February 21, 2011 7:01:00 AM  
Blogger KiD said...

hanani: tak laaa pandai masak.. time "emergency" je banyak.. hehee

Monday, February 21, 2011 7:02:00 AM  
Anonymous Kancilbiru said...

amboi rajin nya memasak...nak celen Cik Mat Gebu ke..ekekeeke

Monday, February 21, 2011 10:34:00 AM  
Blogger KiD said...

KB: nantikan resepi terbaru chef shakiddo.. wakakakaa

Monday, February 21, 2011 10:53:00 AM  
Anonymous fizalinolie said...

Huhuhuhu.. sedapnyer... nak trylah. Singgah dan follow awk... Nanti kalau ada masa singgahlah ke blog saya ek. keep in touch :)

Monday, February 21, 2011 11:31:00 AM  
Blogger KiD said...

fiza: waaaahh.. nak try yea.. tapi tak laa sedap macam spaghetti kat kedai western food tu.. hehehe

Monday, February 21, 2011 11:52:00 AM  
Blogger EZAN IDMA said...

WAAA BESTNYEEE. nk try buat. thanks konsi recipe :)

Monday, February 21, 2011 5:29:00 PM  
Blogger KiD said...

ezan: try tau.. jangan tak try.. hehehe

Tuesday, February 22, 2011 9:11:00 AM  
Blogger Khairul Asyraf said...

nak cubalah! thanks 4 da info . :DD

Saturday, June 11, 2011 8:33:00 AM  
Blogger KiD said...

selamat mencuba yea bro!! :)

Saturday, June 11, 2011 1:31:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home