This Page

has been moved to new address

Lorong Gelap TTDI | Kepenatan di awal Subuh

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Lorong Gelap TTDI | Kepenatan di awal Subuh

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

14 January, 2011

Lorong Gelap TTDI | Kepenatan di awal Subuh

Seperti biasa aku pergi keje. Aku kerja shift pagi. So, pukul 5 pagi dah keluar rumah untuk ke TTDI. Aku agak mengantuk, lapar dan dahaga. Jadi aku singgah kat 7 eleven kat sebuah lorong gelap ape ntah kat TTDI tu. dan sebelum aku melangkah masuk.. aku nampak aksi dua tiga orang sedang buat "kerja" pada 5.43 pagi...!!!


Aku cuba ambik gambar, tapi blur...


Dua tiga kali gak aku sorok-sorok nak ambik gambar nih.. akhirnya berjaya juga...
 

Yeaaaaaa.. terlerai sudah.. Mereka mengagihkan suratkhabar untuk diedarkan dan dijual. Menimbun nimbun. Macam macam suratkhabar ada. Inilah kerja mereka setiap pagi. Bangun awal pagi untuk pastikan suratkhabar diedarkan ke pengguna. Kekadang lagi suka baca suratkhabar 'hardcopy' punya dari 'softcopy'/ kat internet.. heheheehe


Kepenatan di awal subuh mereka berbaloi.. berkhidmat untuk masyarakat.
Terima kasih aney surat khabar!!!!

Labels: , , , ,

13 Comments:

Anonymous hazman aka species1980 said...

hurmmm ... ini untuk edaran semenanjung.... kalau SABAH n SARAWAK.... diorang antar guna pesawat MALAYSIA AIRLINES....cuma sampai sana dalam kul 10-11 pagi camtu laa

Friday, January 14, 2011 7:42:00 AM  
Anonymous Kancilbiru said...

kagum betul dorang nih. agaknya bangun pukul berapa ya nak pegi ambil surat khabar tu..

Friday, January 14, 2011 7:45:00 AM  
Blogger KiD said...

abang man: diorang tak cetak kat sana eh??

gunakan e-browse sahaja... boleh tengok metro online page to page RM17 sebulan sahaja.. hehehe

Friday, January 14, 2011 9:00:00 AM  
Blogger KiD said...

Kancilbiru: kul 3,4 pagi kot.. awal oooooo

Friday, January 14, 2011 9:02:00 AM  
Blogger Sharinginfoz said...

memang betul tu, suka hard copy punya

Friday, January 14, 2011 9:06:00 AM  
Blogger nadzirah aqilah said...

waaa... hebat.. baru tau nie..

Friday, January 14, 2011 10:02:00 AM  
Anonymous touya said...

Posisi lelaki yang ditangkap gambar tu agar bergaya.

Friday, January 14, 2011 10:57:00 AM  
Blogger aleen aiden said...

haish,kesiannye diorang kene keje macam nih.org syok2 tdo,die tgh berpenat lelah keje.

Friday, January 14, 2011 4:28:00 PM  
Blogger KiD said...

sharing: leh kita simpan gak kan..

nadzirah: hehehee.. lepas ni, dah tau laaaa kan? :)

Friday, January 14, 2011 7:07:00 PM  
Blogger KiD said...

sharing: leh kita simpan gak kan..

nadzirah: hehehee.. lepas ni, dah tau laaaa kan? :)

Friday, January 14, 2011 7:12:00 PM  
Blogger KiD said...

touya: errr.. bahaya gak eh? hehehe

aleen: kalo diorang lambat ambik dan hantar.. lambat laa kita dapat paper.. heheheh

Friday, January 14, 2011 7:14:00 PM  
Blogger kema said...

newspaper online takbest....tp kdg2 tpaksa gak baca sb xsempat beli paper

Sunday, January 16, 2011 2:58:00 PM  
Blogger KiD said...

kema: tu laaa kan.. kalo ada cerita sensasi, mesti sold out awal punya

Monday, January 17, 2011 1:16:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home