This Page

has been moved to new address

Aku Kena Serang 6 Anonymous!!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Aku Kena Serang 6 Anonymous!!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

20 June, 2011

Aku Kena Serang 6 Anonymous!!

Kisah anonymous kini di merata-rata tempat. Tapi korang kena serang dengan Anonymous tak? Entah berapa jumlah laman web yang digodam pun aku tak pasti. Selepas blog aku di FLAGGED kat Facebook, kini anonymous menyerang Blog Shakiddo ni. Bukan satu.. tapi 6 Anonymous!!
Gambar hiasan aje.. buat siapa yang faham :)

Kadang-kadang cukup bahaya kalau kita tidak berhati-hati dengan post. Bila SEO kita menjadi dan trafik naik, mula lah pelbagai komen yang masuk. Dan terpaksa aku setting untuk tapis komen. Lepas tu kena tapis lagi serangan anonymous. Cer tengok .. cer tengok!!

Kalau tak nampak, klik laa kasi besor!

Tu sebenarnya antara 6 anonymous yang tertinggal. Yang lain semua aku dah delete pakai "mouse-click-delete". Mudah kan?? menewaskan anonymous.. hehehee..

Hmmm... pada aku, isu serangan laman web  kerajaan, ada agendanya sendiri. Tak pasti lah di mana kebenarannya. 10 laman web yang disekat, masih boleh di akses. Takkan h@ck3r$ sendiri pun tak leh hack tembus menda tu, ramai dah tau meh boleh access. Dengar khabar h@ck3r$ ada akaun premium untuk 10 laman web yang kena banned tu. Tapi, masa hacking tu, SKMM dan TM tak dapat tembus. Anda nampak tak?? jeng jeng jeng... ni aku keluarkan keyword bulan 3 hari tu..

Korang ingat takde orang cari mende alah ni? dan aku kat Frontline CSR TM pernah tengok beberapa PC kena hack. Tapi mujur dapat diselamatkan. Kalo kena hack, dan system rosak, kami macam dapat "JACKPOT" laaaa.. hehehe.. rileks tak payah kije.. SUTERABLOGGER mesti teror bab nih.. hehehee

Orait. korang jaga-jaga dan rehat laa dulu yea. aku pun nak berehat sebab penat satu hari ni.

p/s: Rajin-rajin laaa komen ke Blog Shakiddo ni kerana blog ni DO FOLLOW.. Backlink untuk komen anda.. chiaaauu cin caaauuu..!!!

Labels: , ,

28 Comments:

Blogger ♥yaya budak suka embun♥ said...

crackers! :D

Monday, June 20, 2011 12:35:00 AM  
Blogger JAI said...

Uihh Agak-agak Suterablogger nie Black Hat ker atau White Hat? Gua rasa-rasalah Suterablogger nie No Hats kut..wakakaka

Monday, June 20, 2011 12:47:00 AM  
Blogger QaRr JaliL said...

banyak 2..

Monday, June 20, 2011 12:51:00 AM  
Blogger Rozuan Ismail said...

wan nye anonymous biasanya diletakkan dalam spam.huhu.nasib baik blog filter dulu komen diorang.

Monday, June 20, 2011 12:51:00 AM  
Blogger caliph shuriken said...

dasat ar keyword hack menara tm tu, huh...

Monday, June 20, 2011 1:15:00 AM  
Blogger Amirul Amin said...

terrer bro ni!! huhu

Monday, June 20, 2011 3:55:00 AM  
Blogger a pis of art said...

nak hack dulu ke nak follow? haha.. terkono den.. =P

Monday, June 20, 2011 6:19:00 AM  
Blogger e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku selalu gak kena komen ngan anonymous mcm tu..mcm sheall ajer..terus spam dan deletekan ajer laa..

Monday, June 20, 2011 7:58:00 AM  
Blogger KiD said...

yaya: hack crack.. hehehe

Monday, June 20, 2011 8:37:00 AM  
Blogger KiD said...

jai: dia invisibla hat.. :)

Monday, June 20, 2011 8:38:00 AM  
Blogger KiD said...

qarr: banyak tak byk sangat laa.. hehehee

Monday, June 20, 2011 8:38:00 AM  
Blogger KiD said...

wan: memang masuk dalam spam dan delete.. hehehee

Monday, June 20, 2011 8:38:00 AM  
Blogger KiD said...

caliph: tu laaa.. keyword tu hujung bulan 3 dulu.. huhuhu

Monday, June 20, 2011 8:39:00 AM  
Blogger KiD said...

amirul: takde laa terer mana sangat pun.. :)

Monday, June 20, 2011 8:39:00 AM  
Blogger KiD said...

a pis of art: aarrr... follow je, jangan hack.. huhuhu

Monday, June 20, 2011 8:40:00 AM  
Blogger KiD said...

elissmie: yup, tu laaaa yang sepatutnya... :)

Monday, June 20, 2011 8:40:00 AM  
Blogger Matjoe said...

sib baik google dah tapis awal2

Monday, June 20, 2011 10:48:00 AM  
Blogger KiD said...

matjoe: pengguna WP lak, ada yang cepat2 pakai KIS 2011.. hehee

Monday, June 20, 2011 11:51:00 AM  
Blogger Noriz said...

dugaan bile jadi blogger glamer... hehehe, cobaannnn....

Monday, June 20, 2011 11:53:00 AM  
Blogger ken said...

tu spam comments saje kan?

Monday, June 20, 2011 12:08:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

w3 ar3 l3g3nd....

^_^V

Monday, June 20, 2011 12:19:00 PM  
Blogger KiD said...

Noriz: takde laa glemer mana sangat.. :)

Monday, June 20, 2011 12:48:00 PM  
Blogger KiD said...

ken: yup.. sebelum ni blog kena flagged kat facebook.. dekat dua minggu..

Monday, June 20, 2011 12:49:00 PM  
Blogger KiD said...

anonnymous: peace no war yaaa.. :)

Monday, June 20, 2011 12:49:00 PM  
Blogger Fikri Rais said...

rajin2 lah backup blog kl dah ada ancaman cmtu.. :)

Sedangkan Kucing Pun Sayangkan Anak

Monday, June 20, 2011 2:15:00 PM  
Blogger KiD said...

fikri rais: haaa.. good for tips.. ada yang suggest pakai KIS 2012.. :)

Monday, June 20, 2011 2:41:00 PM  
Blogger Myvitrd said...

aku pon sejak dua menjak ni banyak gila makcik anon datang ..seram aku.. jenuh nak delete.. ada cara tak nak blog makcik anon ni

Monday, June 20, 2011 3:48:00 PM  
Blogger a n a s t a s y e a said...

6 Anonymous .. banyak tu :D

anastasyea's latest post .. HTC Service Center Authorized | Memang terbaik !

Monday, June 20, 2011 4:27:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home